Ultima oră
E gata! Risto Radunovic a semnat E gata! Risto Radunovic a semnat
Coco Gauff va fi alături de LeBron James portdrapelul SUA la ceremonia de deschidere a JO Coco Gauff va fi alături de LeBron James portdrapelul SUA la ceremonia de deschidere a JO
Decizia lui Gică Hagi, cu privire la preluarea naţionalei României Decizia lui Gică Hagi, cu privire la preluarea naţionalei României
După ce sezonul treut a jucat în Polonia, Ion Gheorghe a revenit în Superliga După ce sezonul treut a jucat în Polonia, Ion Gheorghe a revenit în Superliga
Mai mulţi sportivi belgieni, testaţi pozitiv cu Covid-19 înainte de JO Mai mulţi sportivi belgieni, testaţi pozitiv cu Covid-19 înainte de JO
Recomandări ale Ministerului de Interne pentru spectatorii români de la JO Recomandări ale Ministerului de Interne pentru spectatorii români de la JO

Alex Chipciu rupe tăcerea după ce Iordănescu s-a făcut că nu îl vede la EURO: ”Naţionala s-a transformat într-o echipă de club. Sunt aceiaşi fotbalişti. Indiferent că joacă sau nu”

EURO 2024 Publicat pe 11 iun 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40226/21626331/1/chipciu.jpg

Mai multe personalităţi din lumea fotbalului autohton, precum Mihai Stoica sau Laurenţiu Reghecampf, consideră că Alexandru Chipciu merita să fie convocat de către Edi Iordănescu la EURO 2024. Cu toate acestea, selecţionerul a fost de altă părere.

Chipciu a avut evoluţii bune la U Cluj, a jucat în 40 de meciuri, a marcat şase goluri şi a oferit patru pase decisive. Căpitanul Universităţii Cluj a jucat ultimul său meci de la naţională în 2019, o victorie contra Maltei cu 1-0, în preliminariile EURO 2020.

Alex Chipciu a fost întrebat despre absenţa sa la prima reprezentativă şi a spus că înţelege decizia lui Edi Iordănescu, având în vedere că nu a luat parte la preliminariile pentru European.

"Sincer, dacă eram mai tânăr, probabil că egoul era mult mai mare, m-aş fi simţit nedreptăţit. Din punct de vedere fotbalistic - la câţi jucători sunt acolo, 26 - poate aş fi fost în primii 26 de jucători ai României raportat la evoluţiile avute la echipa de club şi la poziţia de fundaş stânga mai ales. Dacă aş fi comparat cu fundaşii stânga din ţară, cel puţin, cred că aş fi acolo, dar asta e alegerea selecţionerului. 

În acelaşi timp, eu n-am avut nicio contribuţie la această calificare, n-am fost deloc, iar echipa naţională s-a transformat în ultimul timp mai mult într-o echipă de club, cu aceeaşi jucători mereu, indiferent de formă, că joacă, că nu joacă. Acum e mai privată echipa naţională. E posibil să dea roade acest sistem şi să facem performanţă sau e posibil să nu dea roade şi să apară lumea să spună de ce nu l-ai luat pe Mitriţă, ori pe Chiricheş.

E decizia selecţionerului, el îşi asumă, el va fi primul lăudat sau primul criticat. Noi sperăm să fie lăudat", a spus Alexandru Chipciu, într-un interviu pentru PRO TV.

"Dacă am face comparaţii cu generaţiile trecute, doar ce am văzut filmul Generaţiei de Aur, Marius Lăcătuş nu a fost convocat la echipa naţională în 1994. E ceva incredibil! Plus că au fost şi câteva rezerve care nu erau la acelaşi nivel al echipelor cu ceilalţi, cum ar fi Hagi, Dan Petrescu, Gică Popescu, Dorinel Munteanu, Ilie Dumitrescu. Faptul că Marius Lăcătuş nu a fost... eu nu pot să cred aşa ceva! Dar ăsta e fotbalul.

La fiecare turneu mai sunt jucători care nu prind lotul, cum a fost Maxim în 2016. Maxim, în perioada aia, juca şi nu juca la Stuttgart. Probabil criteriul a fost că nu juca la Stuttgart. Dacă l-am avea acum pe Maxim la Stuttgart, am zice că trebuie chemat neapărat pentru că aşa se merge acum la echipa naţională. Sunt momente şi momente.

Ţin minte că în perioada cu domnul Daum erai criticat şi dacă jucai. Eu jucam la Anderlecht şi atunci se punea problema. Clar, acum s-a restrâns aria de selecţie. Jucătorii, chiar dacă nu sunt în formă sau nu joacă la echipe lor de club, au fost aleşi de selecţioneri să vină", a mai spus Alexandru Chipciu.

mail-share icon Email
viewscnt

EURO 2024

Ultimele articole Toate articolele