Ultima oră
VIDEO | FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi, de la 17:30, în direct la Prima Sport 1! Sibienii pot rămâne lideri în play-out VIDEO | FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi, de la 17:30, în direct la Prima Sport 1! Sibienii pot rămâne lideri în play-out
VIDEO | Farul - CFR Cluj, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Clujenii nu îşi permit paşi greşiţi pentru lupta la locul 2 VIDEO | Farul - CFR Cluj, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Clujenii nu îşi permit paşi greşiţi pentru lupta la locul 2
Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League
PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe
AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League
A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO

Elena Udrea, condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute”! UPDATE: Fostul ministru, adus în România

Box Publicat pe 16 iun 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38221/20666260/1/noname.jpg

UPDATE joi (16 iunie), ora 15:55: Fostul ministru Elena Udrea, condamnată la şase ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute”, a fost adusă joi în ţară, la câteva zile după ce autorităţile judiciare bulgare au decis extrădarea sa. Ea a fost preluată de o maşină a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, la Vama Giurgiu, urmând să ajungă la Penitenciarul Târgşor.


UPDATE vineri (10 iunie), ora 18:20: Elena Udrea va fi extrădată în România, unde îşi va ispăşi pedeapsa. Azi, Judecătorii Curţii de Apel din Sofia au hotărât că Udrea trebuie trimisă în ţară, pentru a sta în spatele gratiilor după ce a fost găsită vinovată în dosarul ”Gala Bute”.

Se pare că nu există justiţie nici în Bulgaria”, a spus Elena Udrea după ce a fost scoasă din sala de judecată din Bulgaria.


UPDATE joi (7 aprilie), ora 18: 39: Fostul ministru Elena Udrea, dată în urmărire după ce a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, a fost prinsă în Bulgaria.

"În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi autorităţile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei. În continuare, se desfăşoară activităţi specifice, în vederea predării femeii către autorităţile din România", transmite IGPR.

Fostul ministru Elena Udrea a fost dată oficial în urmărire joi după-amiază, după ce nu a fost găsită nici la adresa din buletin, nici la adresa din Corbeanca unde locuia împreună cu familia, pentru a fi încarcerată după ce condamnarea la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute a rămas definitivă.

Ulterior, Poliţia de Frontieră a anunţat că Udrea a ieşit din ţară joi dimineaţă, nefiind decisă în cazul ei nicio măsură preventivă.


UPDATE joi (7 aprilie), ora 17:00: Fostul ministru Elena Udrea a fost dată oficial în urmărire, conform site-ului IGPR. Ea nu a fost găsită nici la adresa din buletin, nici la adresa din Corbeanca unde locuia împreună cu familia, pentru a fi încarcerată după ce condamnarea la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute a rămas definitivă.

"Astăzi, în jurul orei 15.30, Poliţia Capitalei a primit, de la instanţă, documentele privind executarea pedepsei cu închisoarea, pentru 3 persoane, respectiv o femeie şi doi bărbaţi. Astfel, având în vedere decizia instanţei, conform procedurilor legale, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei şi poliţişti din cadrul I.P.J. Ilfov s-au deplasat la domiciliile celor 3 persoane vizate, precum şi în locurile pretabile a se afla acestea. Faţă de cei doi bărbaţi a fost pusă în aplicare măsura, urmând a fi încarceraţi", precizează Poliţia Capitalei.

Instituţia adaugă că "femeia nu a fost găsită la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost declanşată procedura pentru punerea în urmărire".


Ştirea iniţială 

Elena Udrea, unul dintre personajele principale implicate în dosarul „Gala Bute”, a primit un verdict crunt: trebuie să execute cei 6 ani de închisoare pe care i-a primit anterior, în 2018, pentru mită şi abuz în serviciu.

Inculpaţii au respins sentinţele iniţiale pe care le-au primit în 2018, dar acum decizia este definitivă.

Elena Udrea, Rudel Obreja şi Tudor Breazu sunt persoanele care au primit închisoare cu executare.

Toate pedepsele decise de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

  • Elena Udrea, fost ministru al dezvoltării – 6 ani de închisoare 
  • Rudel Obreja, fost preşedinte FR Box – 5 ani de închisoare;
  • Tudor Breazu, asistent personal al Elenei Udrea – 3 ani de închisoare;
  • Ana-Maria Topoliceanu, fosta şefă a CNI – 3 ani de închisoare cu suspendare; 
  • Ştefan Lungu, fost consilier al ministrului Elena Udrea – 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare; 
  •  Dragoş Botoroagă, om de afaceri din Petroşani – 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare;  
  • Gheorghe Nastasia, fost secretar de stat în MDRT – 4 ani de închisoare cu suspendare;

 

mail-share icon Email
viewscnt

Box

Ultimele articole Toate articolele