Ultima oră
Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani
Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină
NEWS ALERT | Revenire de senzaţie la Barcelona? Anunţul presei din Spania NEWS ALERT | Revenire de senzaţie la Barcelona? Anunţul presei din Spania
I-a enervat pe rapidişti, iar acum a fost delegat din nou! Partida pe care o va arbitra George Găman I-a enervat pe rapidişti, iar acum a fost delegat din nou! Partida pe care o va arbitra George Găman
Cristi Balaj a spus lucrurilor pe nume! Prima reacţie oficială despre plecarea lui Otele Cristi Balaj a spus lucrurilor pe nume! Prima reacţie oficială despre plecarea lui Otele
Jannik Sinner - Daniil Medvedev, reeditarea finalei de la Australian Open, în semifinale la Mastersul de la Miami Jannik Sinner - Daniil Medvedev, reeditarea finalei de la Australian Open, în semifinale la Mastersul de la Miami

FRF a publicat lista cluburilor care pot juca în cupele europene sezonul următor. Doar 9 au primit licenţa

Superliga Publicat pe 13 mai 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20705309/1/fcsb-cfr-cluj-play-off-liga-1-casa-pariurilor-3-05-2021.jpg

FRF a publicat lista echipelor din Casa Liga 1 care pot participa, prin primirea licenţei, în cupele europene în sezonul următor. Doar nouă cluburi se încadrează în termenii impuşi.

Sepsi, FC Argeş, FC Botoşani, UTA, CFR Cluj, Rapid, FC Voluntari, FCSB şi FC U Craiova se regăsesc pe lista publicată de Federaţia Română de Fotbal. Detaliile oferite de structura condusă de Răzvan Burleanu:

Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor a pronunţat hotărârile în data de 21 aprilie 2022, iar Comisia de apel a pronunţat hotărârile în data de 29 aprilie 2022. Urmare a acestor pronunţări, Cluburile au putut face recurs la TAS până la data de 9 mai 2022. 

Următoarele cluburi au primit licenţă pentru participarea în competiţiile UEFA/UEFA WCL pentru sezonul 2022 – 2023, ca urmare a constatării îndeplinirii cerinţelor minime stabilite în Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar, ediţia 2021”.

Farul nu a primit licenţa pentru cupele europene!

Farul primeşte o veste proastă! Clubul patronat de Gică Hagi nu a primit licenţa pentru participarea în sezonul viitor al cupelor europene, decizia venind dinspre Administraţia de Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal. Motivul invocat e schimbarea denumirii, ca urmare a fuzionării dintre Viitorul şi Farul, iar Gică Popescu a anunţat că marinarii vor ataca decizia.

Farul a emis un comunicat în care a explicat cum s-a ajuns la decizie. Constănţenii susţin că o Comisie din cadrul UEFA a înţeles greşit procedura fuzionării cu Viitorul şi asigură că greşeala se va remedia la TAS:

"O comisie din cadrul forului european, primind anumite informaţii, a înţeles greşit întreaga procedură pe care am urmat-o în vara anului 2021, în pofida explicaţiilor transmise, atât de clubul nostru, cât şi de Federaţia Română de Fotbal.

Dorim să subliniem că toate demersurile juridice pe care clubul nostru le-a realizat în anul 2021 au respectat, cu stricteţe, regulamentele sportive internaţionale, nationale şi legile din ţara noastră. Am avut avizul prealabil al Federaţiei Române de Fotbal, înainte de a efectua orice demers juridic, iar ulterior, constatând că am respectat (ad litteram) regulamentele sportive, Comitetul Executiv al FRF a aprobat toată procedura juridică realizată de noi.  

Clubul nostru avea una din cele mai importante academii de copii si juniori din Europa, baza sportivă ultramodernă, stadion propriu, un buget anual care ne permitea, aşa cum s-a întamplat, să participăm an de an în Liga 1, iar tot ceea ce am făcut în vara anului 2021 a fost, în primul rând, pentru comunitatea locală, pentru ca acest brand, Farul, al Constanţei, să rămână al acestei regiuni a ţării.

Suntem convinşi că, în procedurile legale ce le vom urma, se va demonstra că tot ceea ce am făcut a fost legal şi doar pentru fotbalul dobrogean", e comunicatul transmis de Farul.

Preşedintele Farului a luat deja legătura cu avocaţii clubului pentru a întocmi dosarul pentru TAS, singura instanţă la care constănţenii pot ataca decizia:

"Noi vom lua legătura cu avocaţii noştri şi vom merge mai departe pentru că decizia de a ne refuza licenţa UEFA mi se pare cel puţin stranie. Atâta timp cât ai avizul Federaţiei Române de Fotbal, cât timp respecţi regulamentele internaţionale, nu înţeleg de ce nu putem participa în cupele europene. Următorul pas este Tribunalul de Arbitraj Sportiv, nu există altă instanţă", a declarat Popescu, pentru Agerpres.

"Când am schimbat numele din FC Viitorul în Farul Constanţa am respectat întru totul cerinţele forurilor internaţionale şi ale Federaţiei Române de Fotbal. Ba mai mult, înainte de a face această mişcare (n.r. - schimbarea denumirii clubului) am avut avizul Federaţiei Române de Fotbal.

Deci am anunţat federaţia înainte, am primit avizul federaţiei şi am dat drumul procedurii. Am respectat absolut tot ce putea fi respectat la acea oră. De fapt noi nu am făcut altceva decât să luăm numele şi emblema de la Farul Constanţa", a mai punctat fostul lider al Generaţiei de Aur.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele