Ultima oră
Constantin Budescu, OUT de la Farul Constantin Budescu, OUT de la Farul
S-a schimbat arbitrul pentru FCSB - Rapid! Kovacs, „retrogradat” după Barcelona - PSG. Cine va fi la centrul partidei de pe „Arena Naţională” S-a schimbat arbitrul pentru FCSB - Rapid! Kovacs, „retrogradat” după Barcelona - PSG. Cine va fi la centrul partidei de pe „Arena Naţională”
Scoţienii au făcut anunţul! Ianis Hagi, pe picior de plecare: „Pare inevitabil” Scoţienii au făcut anunţul! Ianis Hagi, pe picior de plecare: „Pare inevitabil”
Curăţenie totală la Universitatea Craiova după venirea lui Gâlcă! Doar 5 jucători sunt de neatins Curăţenie totală la Universitatea Craiova după venirea lui Gâlcă! Doar 5 jucători sunt de neatins
Guvernul american va despăgubi gimnastele care au fost victimele lui Larry Nassar Guvernul american va despăgubi gimnastele care au fost victimele lui Larry Nassar
Moment inedit în Conference League! A primit două cartonaşe galbene,dar nu a fost eliminat Moment inedit în Conference League! A primit două cartonaşe galbene,dar nu a fost eliminat

CM, ziua 13: Brazilia s-a făcut de râs cu Camerun pe modelul Spaniei şi al Portugaliei, dar Elveţia nu a fost Germania sau Uruguay

CM 2022 Publicat pe 2 dec 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/39606/20937394/3/profimedia-0741940466.jpg

Elveţia a învins vineri seara naţionala Serbiei, scor 3-2, şi s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Cealaltă echipă calificată din grupa G este Brazilia, care a pierdut, scor 0-1, meciul cu echipa Camerunului.

Ultimele două meciuri din faza grupelor au fost cele din grupa G. Partida dintre Elveţia şi Serbia a fost una specială. Elveţienii au deschis scorul în minutul 20, prin Shaqiri, însă sârbii au întors rezultatul în zece minute. Mai întâi a înscris Mitrovic, în minutul 26, apoi Vlahovic, în minutul 35. La acest scor, sârbii erau calificaţi. A egalat, însă, Embolo în minutul 44, iar Freuler, în minutul 48, a înscris pentru 3-2, scor care a calificat Elveţia în faza următoare a competiţiei.

În al doilea meci, Camerun a dat lovitura în minutul 90+2, când Aboubakar a înscris golul victoriei africanilor.

În clasamentul grupei G, pe primul loc s-a clasat Brazilia (6 puncte), urmată de Elveţia (6 puncte), Camerun (4 puncte) şi Serbia (1 punct).

Programul complet al optimilor de finală din cadrul Cupei Mondiale la fotbal Qatar 2022 este următorul:

  • Ţările de Jos – Statele Unite ale Americii, 3 decembrie, ora 17:00
  • Argentina – Australia, 3 decembrie, ora 21:00
  • Franţa – Polonia, 4 decembrie, ora 17:00
  • Anglia – Senegal, 4 decembrie, ora 21:00
  • Japonia - Croaţia, 5 decembrie, ora 17:00
  • Brazilia – Coreea de Sud, 5 decembrie, ora 21:00
  • Maroc – Spania, 6 decembrie, ora 17:00
  • Portugalia – Elveţia, 6 decembrie, ora 21:00

CM 2022 | Totul despre turneul final din Qatar! Program complet, clasamente, tabloul optimilor

Grupa G

Camerun - Brazilia 1-0 (Aboubakar 90 + 2), ACUM, echipele de start:

  • Camerun: Epassy - Fai, Wooh, Ebosse Tolo - Anguissa, Kunde - Mbeumo, Choupo-Moting, Ngamaleu - Aboubakar
  • Selecţioner: Rigobert Song
  •  
  • Brazilia: Ederson - Alves, Militao, Bremer, Telles - Antony, Fabinho, Fred, Rodrygo - Jesus, Martinelli
  • Selecţioner: Adenor Leonardo Bacchi (Tite)

Fluier final: Camerun învinge surprinzător Brazilia, dar Elveţia şi-a câştigat meciul, iar formaţia africană este eliminată de la CM. Merg în optimi: (1) Brazilia şi (2) Elveţia, ambele cu câte 6 puncte, dar despărţite de golaveraj!

Min. 90 + 3: Aboubakar vede al doilea cartonaş galben pentru comportament nesportiv şi este eliminat. 

Min. 90 + 2: GOL Camerun! Vincent Aboubakar transformă cu o lovitură de cap centrarea trimisă de Jerome Ngom Mbekeli. 

Min. 84: Ocazie pentru Brazilia! Bruno Guimaraes şutează din cădere, dar minge ocoleşte poarta Camerunului.

Min. 57: Ocazie pentru Brazilia. Militao şutează, iar portarul Eppasy evită golul în ultima clipă, după ce a scăpat mingea iniţial.

Min. 56: Ocazie pentru Brazilia! Epassy respinge de sub bara transversală şutul lui Martinelli, după o acţiune individuală a atacantului brazilian.

Min. 46: A început a doua repriză!

Min. 45 + 4: 0-0 este scorul primei reprize!

Min. 45 + 3: Ocazie mare pentru Camerun! Ederson, prins în contre-pied, respinge fabulos lovitura de cap trimisă de Mbeumo. 

Min. 45 + 2: Rodrygo (Brazilia) şutează din unghi puternic în plasa laterală. 

Min. 45 + 1: Ocazie pentru Brazilia! Epassy intervine şi acordă corner în urma şutului trimis de Martinelli. 

Min. 38: Şutul lui Antony din interiorul careului este reţinut fără prea mari probleme de către portarul camerunez Epassy. 

Min. 34: Dani Alves trimite din lovitură liberă puţin peste bara transversală a porţii adverse.

Min. 33: Fai (Camerun) încasează un cartonaş galben pentru un fault la Rodrygo.

Min. 28: Kunde (Camerun) primeşte cartonaşul galben.

Min. 22: Şutul lui Fred (Brazilia) din voleu, din întoarcere, este respins de defensiva cameruneză în corner. 

Min. 20: Fază periculoasă de joc pentru Camerun! Enderson respinge eficient centrarea din stanga expediată de Mbeumo. 

Min. 14: Ocazie pentru Brazilia! Martinelli reia cu capul spectaculos, dar portarul Epassy are un răspuns pe măsură. 

Min. 7: Militao (Brazilia) vede cartonaşul galben pentru un fault dur.

Min. 6: Tolo (Camerun) vede cartonaşul galben pentru o intrare prin alunecare neregulamentară la Antony. 

Min. 1: A început meciul!


Serbia - Elveţia 2-3 (Mitrovic 26, Vlahovic 35 / Shaqiri 20, Embolo 44, Freuler 48), ACUM, echipele de start:

  • Serbia: V. Milinkovic-Savic - Milenkovic, Veljkovic, Pavlovic - Zivkovic, S. Milinkovic-Savic, Lukic, Kostic - Tadic - Mitrovic, Vlahovic
  • Selecţioner: Dragan Stojkovic
  •  
  • Elveţia: Kobel - Widmer, Akanji, Schär, Rodríguez - Sow, Freuler, Xhaka - Shaqiri, Embolo, Vargas
  • Selecţioner: Murat Yakin

Fluier final: Elveţia se califică de pe locul 2 în optimile Cupei Mondiale, în urma victoriei cu 3-2 în faţa Serbiei!

Min. 90 + 1: Ocazie pentru Elveţia! Edimilson Fernandes (Elveţia) scapă singur cu portarul sârb, însă preluarea sa largă îi permite lui Vanja Milinkovic-Savic să blocheze încercarea acestuia de lob.

Min. 83: Ocazie pentru Elveţia! Akanji execută o lovitură liberă periculos, însă balonul se opreşte în plasa laterală a porţii sârbilor.

Min. 61: Ocazie pentru Serbia! Tadic trimite din drop, din careul elveţienilor, peste poarta apărată de Kobel. 

Min. 57: Ocazie pentru Elveţia! Embolo ratează incredibil din câţiva metri. Pe reluări, atacantul elveţian părea că se afla oricum în ofsaid. 

Min. 48: GOL Elveţia! Freuler transformă pasa de gol a lui Vargas cu o execuţie sigură. Elveţienii îşi consolidează la acest scor locul 2 în grupă şi, implicit, calificarea în optimi. 

Min. 46: A început a doua repriză!

Min. 45: 2-2 este scorul la pauză!

Min. 44: GOL Elveţia! Embolo transformă pasa lui Widmer cu o finalizare simplă şi aduce egalarea pentru elveţieni şi revenirea, cel puţin pentru moment, pe locul 2 în grupă. 

Min. 35: GOL Serbia! Dusan Vlahovic îi aduce pe sârbi în avantaj cu golul său, iar în acest moment aceştia se clasează pe locul 2 în grupă.

Min. 26: GOL Serbia! Mitrovic marchează din pasa lobată a lui Tadic cu capul şi le aduce egalarea sârbilor. 

Min. 20: GOL Elvenţia! Xherdan Shaqiri şutează din careu, mingea este deviată, iar portarul Vanja Milinkovic-Savic nu are reacţie. Pasa de gol îi aparţine lui Djibril Sow.

Min. 1: A început meciul!


Update 19:19: Echipa naţională a Coreei de Sud a învins vineri reprezentativa Portugaliei, scor 2-1, şi s-a calificat în optimile Cupei Mondiale alături de lusitani.

După două victorii, Portugalia a deschis repede scorul în meciul disputat împotriva Coreei de Sud. Ricardo Horta a înscris din centrarea lui Dalot, în minutul 5. Sud-coreenii au avut un gol anulat pentru ofsaid, la Jin Su-Kim (min. 17), dar au egalat în minutul 27, prin Kim Young-Gwon, care a trimis în plasă un balon ricoşat din Cristiano Ronaldo. Asiaticii au căutat golul victoriei şi l-au găsit în minutul 90+1, când Son Heung-Min a atras după el fundaşii portughezi oferind o pasă de geniu pentru Hwang Hee-Chan, care l-a învins pe Diogo Costa şi meciul s-a încheiat cu victoria Coreei de Sud, 2-1.

Portugalia se califică în optimi de pe primul loc al grupei H, cu 6 puncte, urmată de Coreea de Sud, cu 4 puncte, cu un golaveraj aproape identic cu al uruguayenilor, dar cu mai multe goluri marcate (4 faţă de 2!).

În celălalt meci, Ghana a ratat un penalty, în minutul 21, prin Andre Ayew, iar Uruguay a deschis scorul cinci minute mai târziu prin Giorgian De Arrascaeta, acesta trimiţănd în plasă o minge respinsă de portarul ghanez la un şut al lui Luis Suarez. În minutul 32, Luis Suarez i-a pasat aceluiaşi De Arrascaeta, care a înscris pentru 2-0. Uruguayenii au cerut un penalty în minutul 58, la duelul dintre Amartey şi Darwin Nunez, dar, după consultarea VAR, arbitrul a decis că nu este cazul să dicteze lovitură de pedeapsă. În cele din urmă Uruguay a învins cu 2-0, celeştilor lipsindu-le un gol pentru a merge mai departe.

Grupa H de la CM 2022 - Clasament final

  • 1. Portugalia 6 p (6-4)
  • 2. Coreea de Sud 4 p (4-4)
  • 3. Uruguay 4 p (2-2)
  • 4. Ghana 3 p (5-7)

Grupa H

Coreea de Sud – Portugalia 2-1 (Young-Gwon 27, Hwang 90 + 1 / Horta 5) echipele de start:

  • Coreea de Sud: Seung Gyu Kim - Moon Hwan Kim, Kwon, Young Gwon Kim, Jin Su Kim - Jung - Hwang, Kang In Lee - Jae Sung Lee, Cho, Son
  • Rezerve: Cho Yu Min, Hong Chul, Hwang Hee Chan, Hwang Ui Jo, Jeong Woo Yeong, Kim Min Jae, Kwon Chang Hoon, Na Sang Ho, Paik Saung Ho, Song Bum eun, Song Min Kyu, Son Jun Ho, Yoon Jong Gyu
  • Selecţioner: Sergio Costa
  •  
  • Portugalia: Costa - Cancelo, Pepe, Antonio Silva, Dalot - Neves - Matheus Nunes, Joao Mario - Vitinha, Ronaldo, Horta
  • Rezerve: Andre Silva, Bernardo Silva, Carvalho, Dias, Fernandes, Guerreiro, Joao Felix, Jose Sa, leao, Palhinha, Rui Patricio, Ramos
  • Selecţioner: Fernando Santos

Min. 90 + 7: Fluier final în Coreea de Sud - Portugalia 2-1! Uruguay mai are la dispoziţie 7 minute să înscrie golul calificării. 

Min. 90 + 1: GOL Coreea de Sud! Son pleacă singur pe contraatac, sprintează 30-40 de metri şi îi oferă lui Hee-Chan Hwang pasa de gol, rămas singur cu portarul. La acest scor, Coreea de Sud se califică în optimile Cupei Mondiale alături de lusitani, dacă Uruguay nu mai înscrie un gol cu Ghana. 

Min. 70: Son cere penalty pentru Coreea de Sud, reclamând un henţ la Cancelo. Arbitrul refuză din start. 

Min. 67: Ocazie pentru Coreea de Sud! Costa respinge cu dificultate un şut puternic expediat din afara careului pe direcţia sa.

Min. 66: Ocazie pentru Coreea de Sud! Şutul lui Son este deviat de un apărător portughez şi mingea ajunge fără emoţii în braţele portarului Costa.

Min. 46: A început a doua repriză!

Min. 45 + 3: La pauză scorul este 1-1!

Min. 44: Ocazie pentru Portugalia! Horta controlează bine balonul, dar şutul său din careu este moale, direct în braţele portarului Kim. 

Min. 42: Ocazie pentru Portugalia! Kim respinge şutul lui Vitinha, mingea ajunge la Cristiano Ronaldo, care din plonjon cu capul nu poate să cadreze balonul pe poartă şi să înscrie. 

Min. 32: Ocazie pentru Portugalia! Portarul Kim are o interveţie foarte bună la şutul expediat de la aproximativ 27 de metri de către Dalot. 

Min. 27: GOL Coreea de Sud! Kim Young-Gwon profită de un carambol în careul lusitanilor, în urma unui corner, şi egalează pentru asiatici din câţiva metri.

Min. 17: Ocazie pentru Coreea de Sud! Jung reia cu capul, portarul Costa respinge balonul, iar Jin-Su Kim împinge balonul în poarta goală, însă se afla în ofsaid. 

Min. 15: Ocazie pentru Portugalia! Cancelo driblează spectaculos şi trage la poartă din unghi, dar portarul Kim reuşeşte să intervină. 

Min. 5: GOL Portugalia! Horta deschide scorul rapid cu o execuţie sigură din câţiva metri, din prima, din pasa lui Dalot. 

Min. 1: A început meciul!


Ghana – Uruguay 0-2 (De Arrascaeta 26, 32), echipele de start:

  • Ghana: Ati Zigi - Seidu, Amartey, Salisu, Baba - Partey, Abdul Samed - Kudus, Andre Ayew, Jordan Ayew - Williams
  • Rezerve: Afriyie, Aidoo, Bukari, Danlad, Djiku, Fatawu, Kyereh, Lamptey, Mensah, Nurudeen, Odoi, Owusu, Semenyo, Soeah, Sulemana
  • Selecţioner: Otto Addo
  •  
  • Uruguay: Rochet - Guillermo, Gimenez, Coates, Olivera - Bentancur - de Arrascaeta, Valverde - Pellestri, Suarez, Nunez
  • Rezerve: Caceres, Canobbio, Cavani, de la Cruz, Godin, Gomez, Muslera, Rodriguez, Sosa, Torreira, Torres, Ugarte, Vecino, Vina
  • Selecţioner: Diego Alonso

Min. 90 + 10: Fluier final! Uruguay învinge Ghana cu 2-0, dar ratează calificarea după victoria Coreei de Sud, 2-1, contra Portugaliei. 

Min. 95 + 6: Ocazie pentru Ghana! Rochet blochează şutul lui Sulemana.

Min. 90 + 5: Ocazie pentru Uruguay! Ati Zigi respinge şutul de la distanţă expediat de Maxi Gomez.

Min. 65: Ocazie pentru Uruguay! Luis Suarez îi pasează lui Pelellistri, care şutează din poziţie bună în plasa laterală.

Min. 58: Arbitrul decide să nu acorde penalty pentru Uruguay la duelul dintre Nunez şi Armartey în urma consultării VAR.

Min. 46: A început a doua repriză!

Min. 45 + 9: La pauză, Ghana - Uruguay este 0-2! Ţinând cont că la Coreea de Sud - Portugalia este 1-1, tot la pauză, în aceste momente Uruguay se califică în optimi alături de lusitani.

Min. 32: GOL Uruguay! Acelaşi De Arrascaeta dublează avantajul sud-americanilor şi de data aceasta tot datorită pasei lui Luis Suarez.

Min. 26: GOL Uruguay! De Arrascaeta deschide scorul pentru sud-americani, care sunt în acest moment pe locul al doilea în grupă, din assist-ul lui Suarez.

Min. 21: Penalty ratat pentru Ghana! Jordan Ayew nu a reuşit să deschidă scorul de la punctul cu var. 

Min. 20: Nunez (Uruguay) primeşte cartonaşul galben. Se acordă penalty pentru Ghana în urma consultării VAR. 

Min. 1: A început meciul!


Ştirea iniţială:

Spectacolul grupelor de la Cupa Mondială se încheie vineri. Coreea de Sud – Portugalia şi Ghana – Uruguay sunt meciurile din Grupa H programate de la ora 17:00. Grupa G dă ultimele partide înainte de optimi, de la ora 21:00, respectiv Camerun – Brazilia şi Serbia – Elveţia. Duelurile vor fi redate în format live text de către site-ul www.PrimaSport.ro.

În grupa H, Portugalia este deja calificată în optimi. Naţionala lui Cristiano Ronaldo are şanse mari să îşi câştige grupa chiar dacă pierde în faţa Coreei de Sud. Asiaticii au, însă, nevoie obligatoriu de o victorie pentru a spera la calificare, în eventualitatea în care Uruguay învinge Ghana sau duelul se termină la egalitate, iar ei câştigă contra lusitanilor la o diferenţă de cel puţin două goluri.

În celălalt meci programat de la ora 17:00 este vorba de o confruntare de totul sau nimic pentru Uruguay. O victorie contra Ghanei i-ar putea face pe Suarez & co. să se califice în optimile Cupei Mondiale, în cazul în care Coreea de Sud nu se impune în faţa Portugaliei. Pentru Ghana situaţia este ceva mai simplă. Africanii îşi continuă aventura în Qatar şi cu un egal, dacă Portugalia nu cedează la o diferenţă de două goluri în faţa Coreei de Sud, iar un succes le asigură locul doi în grupă fără alte emoţii.

Grupa H de la CM 2022 – Clasamentul după primele două etape

  • 1. Portugalia 6 p (5-2)
  • 2. Ghana 3 p (5-5) 
  • 3. Coreea de Sud 1 p (2-3)
  • 4. Uruguay 0 p (0-2)

Brazilia, în Grupa G, are acelaşi rol ca al Portugaliei în Grupa H. Este greu de crezut că ”Selecao” mai poate pierde primul loc în Grupa G, chiar şi în cazul unui eşec surprinzător în faţa Camerunului. Pentru africani, însă, nici măcar o victorie în faţa favoritei turneului nu este suficientă pentru a-şi asigura un loc în optimi, dacă Elveţia reuşeşte să se impună împotriva Serbiei.

Ceva mai liniştită este ţara ceasurilor. Cu un succes, Elveţia se califică în optimile Cupei Mondiale, iar un egal este, la rândul lui, suficient dacă Brazilia obţine măcar un punct împotriva Camerunului. Sârbii, însă, au nevoie neapărat de o victorie pentru a nu părăsi Qatarul din grupe şi ca Brazilia să nu fie înfrânta de naţionala africană, în condiţiile în care este de aşteptat ca ”Selecao” să îşi menajeze câteva vedete (la fel ca în cazul Portugaliei din Grupa H).

Grupa G de la CM 2022 – Clasamentul după primele două etape

  • 1. Brazilia 6p (3-0)
  • 2. Elveţia 3p (1-1)
  • 3. Camerun 1p (3-4) 
  • 4. Serbia 1p (3-5)
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CM 2022

Ultimele articole Toate articolele