Ultima oră
Irina Begu s-a calificat în sferturi la primul turneu de la revenirea pe teren Irina Begu s-a calificat în sferturi la primul turneu de la revenirea pe teren
Răzvan Marin, promisiune pentru suporterii naţionalei! "O vom lua de la capăt" Răzvan Marin, promisiune pentru suporterii naţionalei! "O vom lua de la capăt"
Comoţionat în meciul cu Irlanda de Nord, Vasile Mogoş a aflat când va putea evolua Comoţionat în meciul cu Irlanda de Nord, Vasile Mogoş a aflat când va putea evolua
VIDEO | Aşa să te tot uiţi la meciuri! Cel mai electrizant comentator a "lovit" din nou VIDEO | Aşa să te tot uiţi la meciuri! Cel mai electrizant comentator a "lovit" din nou
Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani
Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină

LIVE TEXT | Cupa Mondială, ziua 11: Argentina - Polonia 2-0, Arabia Saudită - Mexic 1-2! Se ştiu următoarele două optimi ale CM

CM 2022 Publicat pe 30 nov 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/39606/20934671/4/profimedia-0741312426.jpg

Update 23:09: Arabia Saudită - Mexic (1-2) şi Polonia - Argentina (0-2) sunt rezultatele care au stabilit clasamentul final al grupei C şi, implicit, echipele calificate în faza optimilor Cupei Mondiale.

De pe primul loc în grupă, Argentina va întâlni Australia în optimile CM 2022, în timp ce Polonia se va confrunta pentru accederea în sferturi cu campioana mondială en-titre, Franţa.

Grupa C - Clasament final

1. Argentina 6 p (5-2)
2. Polonia 4 p (2-2)
3. Mexic 4 p (2-3)
4. Arabia Saudită 3 p (3-5)

Dacă Al Dawsari nu ar fi punctat pentru Arabia Saudită în minutul 90 + 5 cu Mexic, mexicanii şi polonezii s-ar fi aflat la egalitate perfectă: acelaşi număr de puncte, acelaşi golaveraj şi acelaşi rezultat în meciurile directe. S-ar fi calificat tot Polonia, care a încasat 5 cartonaşe galbene în cele 3 jocuri de la Cupa Mondială, spre deosebire de Mexic, care a primit 7 avertismente din partea arbitrilor. 


Franţa, calificată încă din finalul etapei a doua, şi Australia sunt naţionalele care merg mai departe în faza optimilor Cupei Mondiale din Qatar, din Grupa D.

Chiar dacă au pierdut în ultimul meci din faza grupelor, 1-0 cu Tunisia, în contextul în care şi-au menajat majoritatea titularilor, ”cocoşii galici” au câştigat Grupa D cu cele şase puncte adjudecate în rundele precedente.

Australia, ocupanta poziţiei secunde, a avut acelaşi punctaj, dar un golaveraj inferior. ”Cangurii” şi-au obţinut biletul pentru optimile Cupei Mondiale în urma succesului, scor 1-0, în faţa Danemarcei şi au făcut victoria surprinzătoare a Tunisiei contra Franţei să conteze doar pentru palmares.

Grupa D - Clasamentul final

1. Franţa 6p (6-3)
2. Australia 6p (3-4)
3. Tunisia 4p (1-1)
4. Danemarca 1p (1-3)

Începând cu ora 21:00, se vor disputa partidele din Grupa C, Arabia Saudită – Mexic şi Polonia – Argentina, ce vor stabili adversarele pentru Franţa şi Australia în faza optimilor de finală ale Cupei Mondiale. 

Grupa C - Clasament

1. Polonia 4p (2-0)
2. Argentina 3p (3-2)
3. Arabia Saudită 3p (2-3)
4. Mexic 1p (0-2)


Australia - Danemarca 1-0 (Leckie 60). Echipele de start:

  • Australia: Ryan - Degenek, Souttar, Rowles, Behich - Leckie, Irvine, Mooy, Goodwin - Duke, McGree
  • Rezerve: Atkinson, Baccus, Cummings, Deng, Devlin, Hrustic, Karacic, King, Kuol, Mabil, Maclaren, Redmayne, Tilio, Vukovic, Wright
  • Selecţioner: Graham Arnold
  •  
  • Danemarca: Schmeichel - Kristensen, Andersen, Christensen, Maehle - Hojbjerg, Jensen - Skov Olsen, Eriksen, Lindstrom - Braithwaite
  • Rezerve: A.Bah, O.Christensen, Cornelius, Damsgaard, Dolberg, Kjaer, Nelsson, Norgaard, Poulsen, Ronnow, R.Skov, Stryger Larsen, Wass, Wind
  • Selecţioner: Kasper Hjulmand

Min. 90 + 7: Fluier final: Australia învinge Danemarca cu 1-0 şi se califică în optimile Cupei Mondiale alături de Franţa, indiferent de rezultatul dintre Tunisia şi naţionala ”cocoşilor galici”.

Min. 90 + 6: Ocazie pentru Danemarca! Eriksen centrează din corner, iar Cornelius reia cu capul puţin peste poarta adversă. 

Min. 90 + 5: Ocazie pentru Danemarca! Ryan are o intervenţie fabuloasă la colţul scurt. Finalul meciului este dramatic.

Min. 88: Fază de joc pentru Danemarca! Bah trimite, din unghi, pe lângă poarta apărată de Ryan, departe de ţintă.

Min. 82: Schimbare la Australia: iese Duke, intră Maclaren.

Min. 75: Skov (Danemarca) încasează cartonaşul galben.

Min. 74: Schimbare la Australia: intră Wright, iese McGree.

Min. 72: Australia - Danemarca 1-0 şi Tunisia - Franţa 1-0. La aceste scoruri, se califică Franţa (1) şi Australia (2), ambele cu 6 puncte. Tunisia acumulează 4 puncte, în timp ce Danemarca rămâne cu un singur punct pe ultimul loc în grupa D. 

Min. 69: Dublă schimbare la Danemarca: ies Maehle şi Skov Olsen, intră Cornelius şi Skov.

Min. 60: GOL Australia! Leckie este găsit cu o pasă excelentă de către McGree. Leckie îl driblează spectaculos pe Maehle şi îl învinge pe  Schmeichel cu o execuţie plasată, la firul ierbii, la colţul lung. 

Min. 59: Dublă schimbare la Danemarca: ies Braithwaite şi Jensen, intră Dolberg şi Damsgaard.

Min. 57: Degenek (Australia) primeşte cartonaşul galben pentru un fault aproape de colţul terenului. 

Min 48: Ocazie pentru Australia! Irvine şutează peste poarta denezilor de la o distanţă de 9 metri, la o acţiune rapidă a ”cangurilor”.

Min. 46: A început a doua repriză!

Min. 45 + 2: La pauză Australia – Danemarca este 0-0! Acelaşi scor este înregistrat şi în Tunisia - Franţa. În aceste condiţii, clasamentul grupei D la pauză arată în felul următor: 1) Franţa - 7 puncte, 2) Australia - 4 puncte, 3) Danemarca - 2 puncte, 4) Tunisia 2 puncte. ”Cangurii” sunt aproape de o mare surpriză, fiind la doar o repriză de calificarea în optimile Cupei Mondiale. 

Min. 41: Fază de joc pentru Australia! Duke trimite din flanc o centrare şutată direct în braţele portarului Schmeichel. 

Min. 29: Ocazie pentru Danemarca! Eriksen încearcă să îl surprindă pe Ryan cu o execuţie la colţul scurt, însă şutul său este departe de ţintă.

Min. 25: Ocazie pentru Danemarca! Jensen şutează moale dintr-o poziţie bună de gol, din careu, iar portarul Ryan culege balonul de la firul ierbii fără emoţii. 

Min. 22: Ocazie pentru Australia! McGree preia pe piept şi trage din voleu, însă execuţia sa frumoasă este pe direcţia lui Schmeichel, care reţine fără probleme. 

Min. 19: Ocazie pentru Danemarca! Maehle trimite o centrare în careu, deviată de australieni, dar portarul Ryan reuşeşte să respingă cu dificultate. Cu şansă, Australia scapă de încasarea unui gol la această fază. 

Min. 14: Şansă pentru Danemarca! Skov Olsen trimite din afara careului imprecis, pe lângă poarta australienilor. 

Min. 11: Ocazie pentru Danemarca! Andersen îl găseşte cu o pasă foarte bună pe Jensen, care încearcă să îl învingă pe Ryan la colţul scurt, însă portarul australian este la post şi evită deschiderea scorului. 

Min. 4: Behich (Australia) primeşte rapid cartonaşul galben pentru un fault. 

Min. 1: A început meciul!

Meci cu miză mare: cine bate se califică! Australienii sunt pe locul al doilea, cu trei puncte şi le e de ajuns şi o remiză, cu condiţia ca Tunisia să nu bată Franţa, scenariu foarte probabil.

Danemarca era cotată ca una din naţionalele ce pot produce surpriza în Qatar, dar startul nu a fost cel dorit, nordicii au remizat cu Tunisia şi au cedat la limită cu Franţa.

Tunisia - Franţa 1-0 (Khazri 58). Echipele de start:

  • Tunisia: Dahmen- Meriah, Ghandri, Talbi - Kechrida, Skhiri, Laidouni, Maaloul - Slimane, Khazri, Ben Romdhane
  • Rezerve: Abdi, Baibouli, Ben Said, Bronn, Chaaleli, Drager, Hassen, Ifa, Jaziri, Jebali, Khenissi, Mejbri, Msakni, Sassi, Sliti
  • Selecţioner: Jalel Kadri
  •  
  • Franţa: Mandanda - Disasi, Varane, Konate, Camavinga -  Fofana, Tchouameni, Veretout - Guendouzi, Kolo Muani, Coman
  • Rezerve: Areola, O.Dembele, Giroud, Griezmann, T.Hernandez, Kounde, Lloris, Mbappe, Pavard, Rabiot, Saliba, Thuram, Upamecano.
  • Selecţioner: Didier Deschamps

Min. 90 + 9: Fluier final: Tunisia - Franţa se termină 1-0!

Min. 90 + 8: GOL anulat pentru Franţa! Griezmann marchează pentru reprezentativa ”cocoşilor galici”, însă golul său este anulat de VAR pe motiv de ofsaid. 

Min. 83: Schimbare la Tunisia: intră Abdi, iese Slimane.

Min. 79: Schimbare la Franţa: Dembele în locul lui Guendouzi.

Min. 74: Schimbare la Tunisia: iese Chaaleli, intră Ben Romdhane.

Min. 73: Schimbare la Franţa: intră Griezmann, iese Fofana.

Min. 63: Triplă schimbare la Franţa: intră Mbappe, Rabiot şi Saliba, ies Coman, Varetout şi Varane.

Min. 60: Schimbare la Tunisia: intră Jebali, iese Khazari.

Min. 58: GOL Tunisia! Khazri deschide scorul pentru formaţia africană.

Min. 52: Ocazie pentru Tunisia! Laidouni trimite din careul de 16 metri peste poarta apărată de Mandanda.

Min. 46: A început a doua repriză!

Min. 45 + 3: Tunisia – Franţa este 0-0 după prima repriză.

Min 35: Ocazie pentru Tunisia! Khazri trage puternic de la marginea careului de 16 metri. Balonul a fost respins în faţă de Mandanda. Ulterior, apărătorii francezi au trimis mingea în corner.

Min 28: Kechrida (Tunsia) primeşte cartonaşul galben pentru un fault la Camavinga (Franţa).

Min 25: Fază de joc pentru Franţa! Mingea şutată de Kinglsey Coman din careul advers se duce mult pe lângă poartă.

Min 8: GOL anulat pentru Tunisia! Ghandri a marcat reluând o centrare din lovitură liberă, dar reuşita sa a fost anulată pentru ofsaid.

Min. 1: A început meciul!

Campioana en-titre s-a calificat după primele două etape. Cu Tunisia, Didier Deschamps este foarte probabil să trimită în teren garnitura a doua, iar numele grele să fie menajate.

De cealaltă parte, Tunisia va da tot ce are mai bun pentru a bifa un rezultat istoric.

Grupa C - Clasament

1. Polonia 4p (2-0)
2. Argentina 3p (3-2)
3. Arabia Saudită 3p (2-3)
4. Mexic 1p (0-2)

Arabia Saudită - Mexic 1-2 (Al Dawsari 90 +5 / Martin 48, Chavez 52), ACUM. Echipele de start:

  • Arabia Saudită: Al Owais - Tambakti, Al Boleahi, Al Amri - Abdulhamid, Al Hassan, Kanno, Al Ghannam - Al Buraikan, Al Shehri, Al Dawsari
  • Selecţioner: Herve Renard
  •  
  • Mexic: Ochoa - Sanchez, Montes, Moreno, Gallardo - Pineda, Alvarez, Chavez - Lozano, Martin, Vega
  • Selecţioner: Gerardo Martinez

Min. 90 + 8: Fluier final! Arabia Saudită – Mexic se termină 1-2! Se califică din grupă Argentina, pe primul loc, şi Polonia, pe locul 2.

Min. 90 + 5: GOL Arabia Saudită! Salem Al Dawsari înscrie din pasa lui Hattan Bahebri golul de onoare pentru ţara sa şi golul care poate califica Polonia în optimi!

Min. 87: GOL anulat pentru Mexic! Antuna punctează, dar golul îi este anulat pe motiv de ofsaid. 

Min. 70: Ocazie pentru Mexic! Martin expediază un şut putrnic, puţin pe lângă vinclu.

Min. 66: Ocazie pentru Mexic! Lozano trage din afara careului, dar goalkeeper-il scoate de langă bară.

Min. 52: GOL Mexic! Chavez execută impecabil o lovitură liberă şi dublează avantajul naţionalei sale. 

Min. 48: GOL Mexic! Mexicanii execută o lovitură de colţ, Montes diviază pentru Martin, care înscrie primul gol al meciului. 

Min. 46: A început a doua repriză!

Min. 45 + 7: La pauză scorul este 0-0!

Min. 41: Ocazie pentru Mexic! Pineda şutează în forţă, dar balonul este deviat de un apărător advers şi se duce puţin pe lângă bară.

Min. 27: Ocazie mare pentru Mexic! Un fundaş al Arabiei Saudite îl blochează în ultima clipă pe Pineda.

Min. 23: Ocazie pentru Mexic! Şutul lui Chavez din afara careului este reţinut de portarul Al Owais, aflat pe direcţia balonului. 

Min. 3: Ocazie pentru Mexic! Vega rămăne singur cu portarul Al Owais datorită unei pase pe poziţie viitoare. Al Owais iese în ultimul moment şi respinge.

Min. 1: A început meciul!

Sauditţii pot produce încă o mare surpriză, după ce în prima etapă au obţinut un succes istoric împotriva Argentinei. Acum joacă cu calificarea pe masă contra celor din Mexic, care au un singur punct, dar se mai pot califica cu o victorie şi cu o conjunctură favorabilă la celălalt meci din grupă.

Polonia - Argentina 0-2 (Mac Allister 48, Fernandez 68), ACUM. Echipele de start:

  • Polonia: Szczesny - Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski - Bielik, Krychowiak - Zielinski, Swiderski, Frankowski - Lewandowski
  • Selecţioner: Czeslaw Michniewicz
  •  
  • Argentina: L. Martinez - Molina, Romero, Otamendi, Acuna - Mac Allister, De Paul, Fernandez - Di Maria, Messi, Alvarez
  • Selecţioner: Lionel Scaloni

Min. 90 + 6: Fluier final: Argentina învinge Polonia cu 2-0!

Min. 90 + 3: Ocazie mare pentru Argentina! Tagliafico îl lobează pe Szczesny, dar un apărător polonez respinge mingea in extremis înainte să intre în poartă. 

Min. 86: Ocazie mare pentru Argentina! Lautaro Martinez şutează foarte slab singur cu Szczesny. 

Min. 79: În aceste momente, Mexic conduce Arabia Saudită cu 2-0. Clasamentul grupei arată în felul următor: 1) Argentina - 6 puncte (5-2 golaveraj), 2) Polonia - 4 puncte (2-2), 3) Mexic - 4 puncte (2-2), 4) Arabia Saudită - 3 puncte (2-5). Polonia şi Mexic se află la egalitate perfectă, inclusiv în meciul direct a fost 0-0. Polonezii rămân pe 2 datorită clasamentului fairplay. Orice gol marcat de Argentina sau de Mexic în celălalt meci conduce la eliminarea echipei lui Robert Lewandowski de la CM, dacă polonezii nu punctează şi ei în egală măsură. 

Min. 68: GOL Argentina! Julian Alvarez l-a învins pe Szczesny cu o execuţie superbă din interiorul careului după pasa lui Enzo Fernandez.  

Min. 64: În aceste momente, Mexic conduce Arabia Saudită cu 2-0. Clasamentul grupei arată în felul următor: 1) Argentina - 6 puncte (4-2 golaveraj), 2) Polonia - 4 puncte (2-1), 3) Mexic - 4 puncte (2-2), 4) Arabia Saudită - 3 puncte (2-5). Dacă Mexic mai înscrie un gol, iar Polonia nu înscrie sau mai primeşte un gol de la Argentina, atunci Lewandowski & co. vor părăsi Cupa Mondială din faza grupelor. 

Min. 48: GOL Argentina! Mac Allister este găsit de centrarea pe jos lui Molina din flancul drept al ofensivei argentiniene. Mac Allister îl învinge pe Szczesny de la 10 metri, cu o execuţie plasată la colţul lung. 

Min. 46: A început a doua repriză!

Min. 45 + 4: 0-0 este scorul primei reprize!

Min. 43: Ocazie pentru Argentina! Szczesny respinge şutul lui Alvarez în faţa lui De Paul, dar are noroc şi reţine în cele din urmă balonul, deoarece De Paul nu a reuşit să îi imprime mingei nici forţă, nici precizie. 

Min. 39: Penalty apărat de Szczesny! Portarul lui Juventus îşi răscumpără greşeala şi respinge incredibil şutul în forţă expediat de Messi în stânga portarului polonez.

Min. 36 - 38: Szczesny iese pe sub minge la o centrare şi îl loveşte pe Lionel Messi involuntar. După consultarea VAR, arbitrul dictează penalty pentru Argentina. 

Min. 36: Ocazie mare pentru Argentina! Szczesny parează şutul lui Alvarez. 

Min. 33: Ocazie pentru Argentina! Di Maria execută pe poartă o lovitură de la colţul terenului, dar Szczesny este atent şi respinge cu un plonjon spectaculos. 

Min. 28: Ocazie pentru Argentina! Şutul lui Acuna de la distanţă se duce la un metru de poarta lui Szczesny, după ce antrerior portarul polonez a avut o intervenţie fabuloasă cu piciorul. 

Min. 16: Ocazie pentru Argentina! Acuna trage din unghi, destul de departe de ţinta reprezentată de poarta polonezului Szczesny. 

Min. 10: Ocazie pentru Argentina! Messi pătrunde periculos în careu, iar şutul său este parat foarte bine de Szczesny la colţul scurt.

Min. 7: Şansă pentru Argentina! Szczesny reţine şutul moale al lui Messi de la aproximativ 20-23 de metri, din poziţie centrală.

Min. 1: A început meciul!

Derby-ul zilei aduce faţă în faţă două naţionale cu pretenţii. Polonia este sigură de accesul în optimile de finală cu un egal, în timp ce Argentina este obligată să bată şi are nevoie de victorie clară, pentru a nu pierde la golaveraj în faţa Arabiei Saudite.

Ziua cu numărul 11 a Cupei Mondiale va decide echipele ce merg în optimile de finală din grupele C şi D. În joc au mai rămas trei locuri, după ce Franţa şi-a asigurat accesul runda precedentă.

Ziua se deschide de la ora 17:00, cu meciurile: Australia - Danemarca şi Tunisia - Franţa, iar de la 21:00 se înfruntă Arabia Saudită - Mexic, respectiv Polonia - Argentina.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CM 2022

Ultimele articole Toate articolele