Ultima oră
Focus 18 urcă Prima TV pe locul IV în audienţe în rândul publicului 21-59, la nivel naţional Focus 18 urcă Prima TV pe locul IV în audienţe în rândul publicului 21-59, la nivel naţional
Ian Foster va antrena în Japonia Ian Foster va antrena în Japonia
NEWS ALERT | Lovitură de teatru! Informaţia care dinamitează viitorul Rapidului NEWS ALERT | Lovitură de teatru! Informaţia care dinamitează viitorul Rapidului
Nu vor avea adversar! Echipa de baschet a Statelor Unite ale Americii pentru Jocurile Olimpice Nu vor avea adversar! Echipa de baschet a Statelor Unite ale Americii pentru Jocurile Olimpice
NEWS ALERT | Conducerea Rapidului, decizie finală cu privire la Bergodi NEWS ALERT | Conducerea Rapidului, decizie finală cu privire la Bergodi
Nu e de la FCSB! Dumitru Dragomir a numit cel mai valoros jucător din Superligă! "Merge spre 7 milioane de euro. Se duce în Anglia şi joacă" Nu e de la FCSB! Dumitru Dragomir a numit cel mai valoros jucător din Superligă! "Merge spre 7 milioane de euro. Se duce în Anglia şi joacă"

LIVE TEXT | CM, ziua 12: Costa Rica – Germania 2-4 şi Japonia – Spania 2-1! Nemţii, eliminaţi de ruşinea convenabilă ibericilor

CM 2022 Publicat pe 1 dec 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/39606/20935323/5/profimedia-0741630814.jpg

Reprezentativa Germaniei, campioana mondială din 2014, a fost eliminată, joi, în faza grupelor de la CM din Qatar, repetând contraperformanţa din 2018. Grupa E a fost câştigată de Japonia, care a învins Spania cu scorul de 2-1 în ultima etapă grupelor.

Germania a învins în ultima etapă Costa Rica, scor 4-2, însă rezultatul nu i-a ajutat pe nemţi să obţină calificarea în optimi. Au marcat Gnabry 10’, Havertz 73’, 85’ şi Fullkrug 89’ pentru Germania, respectiv Tejeda 58’ şi Borges 70’ pentru costaricani. Meciul a fost arbitrat de Stephanie Frappart.

Spania a fost învinsă cu 2-1 de Japonia, deşi a condus cu 1-0. Au marcat Morata 12’ pentru spanioli şi Doan 48’ şi Tanaka 53’ pentru japonezi.

Japonia a terminat grupa pe primul loc, cu 6 puncte, iar Spania s-a clasat pe doi, cu 4 puncte. Ambele echipe s-au calificat în optimile CM. Germania, locul 3 cu 4 puncte, şi Costa Rica, locul 4 cu 3 puncte, au fost eliminate.

Japonia va întâlni în faza optimilor vicecampioana mondială Croaţia, în timp ce Spania se va duela cu Maroc pentru un loc în sferturi.

Pe lângă eliminarea unei naţionale puternice din grupe şi obţinerea unui adversar teoretic mai slab în optimi, ”Furia Roja” a reuşit să evite prin înfrângerea ei un potenţial sfert de finală cu Brazilia, favorita competiţiei, înregistrând unul dintre cele mai convenabile eşecuri din istoria fotbalului.

Grupa E de la CM 2022 - Clasament, program şi rezultate

  • 1. Japonia 6p (4-3)
  • 2. Spania 4p (9-3)
  • 3. Germania 4p (6-5)
  • 4. Costa Rica 1p (3-11)

CM 2022 | Totul despre turneul final din Qatar! Program complet, clasamente, tabloul optimilor


Reprezentativele Marocului şi Croaţiei s-au calificat, joi, în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, încheind Grupa F pe primele două poziţii.

În ultima etapă a grupei, Maroc a învins cu scorul de 2-1 Canada. Au marcat Ziyech 4‘ şi En Nesyri 23‘ pentru marocani, respectiv Aguerd 41‘ (autogol) pentru Canada.

Croaţia a remizat cu Belgia, scor 0-0, într-un meci la care Istvan Kovacs a fost arbitru de rezervă.

Maroc a încheiat grupa pe primul loc, cu 7 puncte, iar pe doi a terminat Croaţia, cu 5 puncte.

Belgia s-a clasat pe locul trei, cu patru puncte, şi este eliminată din competiţie, la fel ca ultima clasată, Canada, care nu a obţinut niciun punct.

Clasamentul final al Grupei F:

  1. Maroc – 7 pct. (4-1)
  2. Croaţia – 5 pct. (4-1)
  3. Belgia – 4 pct. (1-2)
  4.  Canada – 0 pct. (2-7)

Canada – Maroc 1-2 (Aguerd 41 / Ziyech 4, El Nesyri 23), ACUM, echipele de start: 

  • Canada: Borjan - Johnston, Vitoria, Miller - Hoilett, Osorio, Kaye, Adekugbe - Buchanan, Larin, Davies
  • Rezerve: Cavallini, Cornelius, David, Fraser, Hutchinson, Kone, Laryea, Millar, Pantemis, Piette, St. Clair, Ugbo, Waterman, Wotherspoon
  • Selecţioner: John Herdman
  •  
  • Maroc: Bono - Hakimi, Aguerd, Saiss, Mazraoui - Amrabat - Ounahi, Sabiri - Ziyech, En Nesyri, Boufal
  • Rezerve: Chair, Cheddira, Dari, El Khannous, El Yamiq, Ez Abde, Hamdallah, Jabrane, Munir, Tagnaouti, Zaroury
  • Selecţioner: Walid Regragui

Fluier final: Canada - Maroc se termină 1-2! Africanii câştigă grupa cu 7 puncte şi merg mai departe urmaţi de Croaţia cu 5 puncte.

Min. 70: Şansă de gol pentru Canada! Hutchinson reia balonul cu capul din câţiva metri în bară. Mingea ajunge la Johnstone, care o trimite peste buturile apărate de Bono.

Min. 46: A început a doua repriză!

La pauză, clasamentul Grupei F arată în felul următor: 1) Maroc – 7 puncte, 2) Croaţia – 5 puncte, 3) Belgia – 4 puncte, 4) Canada – 0 puncte.

Min. 45 + 6: La pauză Canada – Maroc este 1-2.

Min. 41: GOL Canada! Aguerd înscrie în propria poartă, după ce nu şi-a făcut paşii cum trebuie la centrarea lui Adekugbe.

Min. 23: GOL Maroc! En-Nesyri îl învinge pe portarul Canadei cu un şut în forţă la colţul scurt. 

Min. 4: GOL Maroc! Ziyech deschide scorul rapid pentru africani de la aproximativ 30 de metri de poarta adversă, după ce Borjan a ieşit să facă o intercepţie, dar preluarea portarului a fost mult prea largă.  

Min. 1: A început meciul! 


Croaţia – Belgia 0-0, ACUM, echipele de start:

  • Croaţia: Livakovic - Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa - Brozovic - Modric, Kovacic - Kramaric, Livaja, Perisic
  • Rezerve: Barisic, Budimir, Erlic, Grbic, Ivusic, Jakic, Majer, Orsic, Pasalic, Petkovic, Stanisic, Sucic, Sutalo, Vida, Vlasic
  • Selecţioner: Zlato Dalic
  •  
  • Belgia: Courtois - Dendoncker, Alderweireld, Vertonghen - Meunier, Witsel, De Bruyne, Castagne - Trossard, Mertens, Carrasco
  • Rezerve: Batshuayi, Casteels, Debast, De Ketelaere, Doku, Faes, E. Hazard, T. Hazard, Lukaku, Mignolet, Openda, Theate, Tielemans, Vanaken
  • Selecţioner: Roberto Martinezâ

Min. 90 + 4: Fluier final! Meciul se termină 0-0, iar Belgia este eliminată de la Cupa Mondială. Croaţia se califică în optimi cu mari emoţii. 

Min. 90 + 2: Ocazie pentru Belgia! Gvardiol îl blochează eroic pe Lukaku din faţa golului calificării pentru Belgia.

Min. 90: Ratare uriaşă pentru Belgia! Livakovic iese pe sub centrarea lui T. Hazard. Mingea ajunge la Lukaku, care nu poate să înscrie cu poarta goală. Balonul se loveşte de vârful belgian şi ajunge încet în braţele lui Livakovic.

Min. 87: Ocazie pentru Belgia! Meunier trimite un şut centrare, iar Lukaku diviază balonul la un metru de poarta apărată de Livakovic, aflat la rândul lui la câţiva metri de poarta adversă. 

Min. 85: Gvardiol şi Livakovic nu se înţeleg. Fundaşul croat, care se aştepta ca portarul să iasă şi să reţină simplu în timp ce îi proteja balonul, degajează haotic. Mingea ajunge la De Bruyne, care trage la poartă, dar Gvardiol se redresează şi respinge în corner. 

Min. 68: Modric pătrunde în careul belgian pe centru şi trimite acrobatic pe poartă, însă mingea nu are forţă şi este prinsă fără emoţii de Courtois. 

Min. 67: Dendoncker (Belgia) vede cartonaşul galben. 

Min. 62: Livakovic iese pe sub minge la centrarea lui De Bruyne către Lukaku, iar atacantul belgian trimite cu capul peste poarta goală din câţiva metri. Mingea expediată iniţial de De Bruyne oricum depăşise suprafaţa de joc. 

Min. 60: Ocazie uriaşă pentru Belgia! Fundaşii croaţi îl blochează excelent pe Carrasco, iar mingea ajunge la Lukaku. Atacantul Belgiei trimite în stâlpul din dreapta porţii adverse. Totul a pornit de la pasa genială a lui De Bruyne către Carrasco. 

Min. 54: Ocazie pentru Croaţia! Modric pătrunde spectaculos în careu, prin dribling, dar golul îi este refuzat de colegul său de la Real Madrid, Courtois, care are o nou intervenţie bună. 

Min. 53: Ocazie pentru Croaţia! Courtois respinge şutul de la distanţă expediat de Brozovic. 

Min. 49: Ocazie mare pentru Croaţia! Courtois are o intervenţie excepţională la şutul lui Kovacic, trimis aproape sub bara transversală. 

Min. 46: A început a doua repriză!

Min. 45 + 4: La pauză Croaţia – Belgia este 0-0.

Min. 33: Şansă pentru Croaţia! Livaja trimite cu capul destul de mult peste poarta apărată de Courtois. 

Min. 15: Penalty pentru Croaţia acordat de arbitru în primă fază, după care s-a răzgândit! Kramaric este faultat în careu de către Carrasco. Arbitrul nu ezită şi acordă penalty iniţial, însă, până la urmă, se duce să revadă faza. Centralul a refuzat să le acorde lovitură de pedeapsă croaţilor nu pentru că faultul nu ar fi avut loc, ci pentru că a văzut pe reluări ofsaid înainte de contact. 

Min. 13: Ocazie pentru Belgia! De Bruyne porneşte într-o cursă pe contraatac şi îl lansează pe Mertens, care rămas singur cu portarul şutează lamentabil.

Min. 11: Fază de joc periculoasă pentru Belgia! Carrasco se miscă lent, iar şutul său la colţul scurt este respins de un fundaş croat în corner. 

Min. 1: A început meciul! Ocazie pentru Croaţia încă din startul partidei: Perisic şutează din afara careului puţin pe lângă poarta lui Courtois.


Joi au loc ultimele meciuri din Grupa E şi Grupa F. Lupta e deschisă în ambele, iar confruntările vor fi redate în format live-text pe site-ul www.primasport.ro. Primele jocuri au loc de la 17:00, iar celelalte două de la ora 21:00.

Canada e singura care a ieşit din cărţile calificării, iar pentru un loc în fazele eliminatorii se luptă celelalte trei, Croaţia, Maroc şi Belgia. Primele două sunt fără eşec în grupă şi au şanse mari să meargă în runda care vine.

Clasamentul Grupei F, înaintea etapei a 3-a:

  1. Croaţia – 4 pct.
  2. Maroc – 4 pct.
  3. Belgia – 3 pct.
  4.  Canada – 0 pct.

Japonia – Spania 2-1 (Doan 48, Tanaka 54 / Morata 12), ACUM, echipele de start:

  • Japonia: Gonda - Itakura, Yoshida, Taniguchi - Ito, Morita, Tanaka, Nagatomo - Kamada, Maeda, Kubo 
  • Rezerve: Asano, Doan, Endo, W. Ito, Kawashima, Machino, Minamino, Mitoma, Sakai, Schmidt, Shibasaki, Soma, Tomiyasu, Ueada, Yamane 
  • Selecţioner: Hajime Moriyasu
  •  
  • Spania: Unai Simon - Azpilicueta, Rodri, Pau Torres, Balde - Gavi, Busquets, Pedri - N. Williams, Morata, Olmo
  • Rezerve: Alba, Asensio, Carvajal, Fati, E. Garcia, Guillamon, Koke, Laporte, Pino, Raya, R. Sanchez, Sarabia, Soler, F. Torres
  • Selecţioner: Luis Enrique

Min. 90 + 7: Fluier final: Japonia învinge Spania cu 2-1, iar niponii se califică în optimile Cupei Mondiale alături de iberici, trimiţându-i pe nemţi acasă.

Min. 54: GOL Japonia! Tanaka împinge balonul în poarta goală. VAR a fost consultat să se verifice dacă mingea pasată de Mitoma a depăşit linia terenului de final.

Min. 48: GOL Japonia! Doan marchează cu un şut superb din afara careului, de pe partea dreaptă. 

Min. 46: A început a doua repriză!

Min. 45 + 2: Japonia - Spania este 0-1 la pauză! Japonezii părăsesc CM la acest scor, indiferent de ce se întâmplă în Costa Rica - Germania, 0-1, la pauză. 

Min. 12: GOL Spania! Alvaro Morata deschide scorul cu capul pentru iberici din centrarea lui Azpilicueta. La aceste scoruri, Spania şi Germania se califică în optimi. 

Min. 1: A început meciul!


Costa Rica – Germania 2-4 (Tajeda 58, Vargas 71 / Gnabry 10, Havertz 73, 85, Fullkrug 89), ACUM, echipele de start:

  • Costa Rica: Navas - Fuller, Duarte, Vargas, Watson, Oviedo - Aguilera, Borges, Tejeda, Campbell - Venegas
  • Rezerve: Alvarado, Bennette, Chacon, Contreras, Hernandez, Lopez, Martinez, Matarrita, Ruiz, Salas, Sequiera, Torres, Wilson, Zamora
  • Selecţioner: Luis Fernando Suarez
  •  
  • Germania: Neuer - Kimmich, Sule, Rudiger, Raum - Goretzka, Gundogan - Gnabry, Musiala, Sane - Muller
  • Rezerve: Adeyemi, Bella Kotchap, Brandt, Fullkrug, Ginter, Gotze, Gunter, Havertz, Hofmann, Kehrer, Klostermann, Moukoko, Schlotterbeck, Ter Stegen, Trapp
  • Selecţioner: Hansi Flick

Min. 90 + 11: Germania câştigă cu 4-2 în faţa Costa Ricăi, dar este eliminată pentru a doua ediţie consecutivă din faza grupelor de la Cupa Mondială, în urma succesului Japoniei contra Spaniei (2-1). 

Min. 90: Vor fi cel puţin 10 minute de prelungiri!

Min. 89: GOL Germania! Fullkrug înscrie cu poarta goală la finalul unei faze bine lucrate de nemţi. Reuşita este validată după consultarea VAR. 

Min. 85: GOL Germania! Havertz face dubla. De data aceasta îndeplinind o simplă formalitate şi punctând din pasa de geniu a lui Gnabry. 

Min. 73: GOL Germania! Golul lui Havertz aduce egalarea pentru nemţi. În aceste condiţii, se califică în optimi Japonia şi Spania (niponii îi conduc pe iberici cu 2-1).

Min. 70: GOL Costa Rica! Vargas întoarce scorul, iar la acest rezultat, în condiţiile în care Japonia conduce Spania cu 2-1, Spania şi Germania sunt eliminate de la Cupa Mondială!

Min. 58: GOL Costa Rica! Tejeda este omul potrivit la locul potrivit şi egalează pentru costaricani, care dacă mai înscriu o dată, fără să primească gol, pot provoca şocul Cupei Mondiale: Germania şi Spania, out încă din faza grupelor! Japonia conduce şi ea Spania cu 2-1. 

Min. 46: A început a doua repriză!

Min. 45 + 1: La pauză Germania conduce cu 1-0 Costa Rica şi ocupă locul 2 în Grupa E. 

Min. 45: Şansă pentru Germania! Sane şutează mult peste poarta costaricanilor, dintr-o poziţie periculoasă. 

Min. 44: De data aceasta Sule pică în penibil. Fundaşul central al lui BVB luftează, însă are noroc şi balonul ajunge în braţele lui Manuel Neuer. 

Min. 42: Ocazie uriaşă pentru Costa Rica! Raum şi Rudiger se fac de râs. Fundaşii nemţi nu sunt capabili să respingă o minge simplă. Balonul ajunge incredibil la Fuller, care nu poate să îl învingă pe Neuer. Goalkeeper-ul lui Bayern respinge foarte bine în corner. 

Min. 39: Ocazie pentru Germania! Gnabry trimite frumos, din interiorul careului advers, un şut la colţul lung, puţin pe lângă poarta apărată de Navas.

Min. 36: Fază de joc periculoasă pentru Germania! Musiala driblează spectaculos şi pătrunde în careul costarican, însă şutul său nu este pe măsura driblingului şi se duce departe de poarta lui Navas mingea.  

Min. 35: Ocazie pentru Germania! Navas reţine în doi timpi cu emoţii şutul de la distanţă expediat de Kimmich. 

Min. 14: Ocazie pentru Germania! Navas îi parează şi lovitura de cap a lui Leon Goretzka. 

Min. 10: GOL Germania! Gnabry deschide scorul cu o lovitură de cap din centrarea lui Raum. 

Min. 9: Ocazie pentru Germania! Muller trimite cu capul pe lângă poarta lui Navas dintr-o poziţie bună de a marca. 

Min. 4: Keylor Navas îi parează şi şutul lui Gnabry, care se afla oricum în ofsaid. 

Min. 2: Ocazie de gol pentru Germania! Navas îi respinge în lateral şutul din afara careului expediat de Musiala. 

Min. 1: A început meciul!

În Grupa E se poate întâmpla orice, chiar şi Germania având şanse la calificarea mai departe, dacă va învinge Costa Rica, dar are nevoie şi ca Japonia să nu câştige cu Spania. Până acum, în grupă singura neînvinsă e Spania, care e şi pe primul loc.

Clasamentul Grupei E, înaintea etapei a 3-a:

  1. Spania – 4 pct.
  2. Japonia – 3 pct.
  3. Costa Rica – 3 pct
  4. Germania – 1 pct.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CM 2022

Ultimele articole Toate articolele