Ultima oră
NEWS ALERT | Universitatea Craiova pierde un om de bază pentru derby-ul cu Rapid NEWS ALERT | Universitatea Craiova pierde un om de bază pentru derby-ul cu Rapid
Cerut cu insistenţă la Dinamo, Mircea Lucescu a bătut palma! Lovitură mare anunţată

Cerut cu insistenţă la Dinamo, Mircea Lucescu a bătut palma! Lovitură mare anunţată
ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune
Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi
Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”

Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”
Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare

VIDEO | Chindia - CFR Cluj 0-2. Campioana termină meciul în nouă, dar nu are emoţii reale şi revine pe primul loc. Yeboah, gol superb. Dan Petrescu a fost eliminat

Superliga Publicat de Ovidiu Neacşu pe 7 aug 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20804270/3/cfr.jpg

CFR Cluj a învins Chindia Târgovişte, 2-0, în direct la Prima Sport 2, şi a revenit pe primul loc în SuperLiga 2022/2023. Campioana a terminat meciul de la Ploieşti cu Yeboah, Debeljuh şi Dan Petrescu eliminaţi.
 
După o mare ocazie ratată de Daniel Popa în minutul 1, Petrila a început să se distreze cu Celea în flancul stâng, Căbuz (20) a avut un reflex de generic în faţa lui Jefte, iar deschiderea de scor a venit logic, în minutul 27, după o pasă cu capul a lui Hoban şi o reluare simplă a lui Muhar. Înaintea pauzei, tânărul Yeboah (19 ani) şi-a marcat intrarea în fotbalul românesc cu un gol de generic: foarfecă laterală, de la 16 metri, din pasa a aceluiaşi Hoban. 2-0, scor de la care Petrescu pierde rar puncte.
 
Lucrurile au început să se complice, însă, în minutul 67, când Yeboah a alunecat înaintea unui duel cu Ioniţă, şi-a lovit adversarul cu talpa, iar arbitrul Iulian Călin l-a eliminat direct. Imediat, Dan Petrescu a început să protesteze vehement şi a avut şi el aceeaşi soartă, fiind trimis să urmărească de la cabine restul meciului. După o ocazie a lui Passaglia (76), Iulia Călin, după ce a revăzut faza la marginea careului, l-a eliminat direct şi pe Debeljuh pentru o lovitură cu cotul în figura lui Celea. Era minutul 79, iar defensiva lui Petrescu trebuia să se descurce 9 vs. 11!
 
Obligată să se arunce în atac, Chindia şi-a arătat din plin limitele ofensive, iar singura mare ocazie a venit în primul minut de prelungiri, când şutul lui Andrei Şerban a lovit bara din stânga porţii lui Bălgrădean.
 
CFR pleacă logic cu trei puncte de la Ploieşti, strânge nouă din 12 posibile în primele patru etape şi revine pe primul loc al clasamentului din SuperLigă, la egalitate cu Rapid, ambele putând fi depăşite de Farul şi FC Botoşani. Chindia rămâne fără succes sub comanda lui Adi Mihalcea, iar cele două puncte o clasează pe locul al 15-lea, penultimul.

Chindia Târgovişte - CFR Cluj 0-2 (Muhar 27, Yeboah 45+1)

  • Chindia: Căbuz - Căpuşă, Celea, Boldor, Ad. Ioniţă - Neguţ, Chamed, Vorobjovas, D. Dumitraşcu - Popadiuc - D. Popa 
  • Rezerve: B. Moldovan - Passaglia, C. Dinu, Mihaiu, A. Şerban, Cooper, Atanase, Ct. Dima, Al. Petre 
  •  
  • CFR Cluj: Bălgrădean - Braun, Kolinger, A. Burcă, Brucic - Hoban, Muhar, Bordeianu - Yeboah, Jefte, Petrila 
  • Rezerve: Scuffet - C. Bălan, Yuri, Itu, Boateng, Roger, Gîdea, Malele, Debeljuh

Minutul 90: BARĂ CHINDIA! Gazdele au şansa de a reveni în meci, dar Şerban nimereşte bara. Se arată opt minute de prelungire.



Minutul 79: Debeljuh e şi el eliminat! Vârful CFR-ului poartă un duel aerian cu Celea, Iulian Călin dictează fault al fundaşului Chindiei, apoi e chemat la margine pentru a revedea faza. Ajunge la concluzia că Debeljuh îşi loveşte adversarul cu cotul în figură, motiv pentru care atacantul croat e eliminat direct!



Minutul 76: Passaglia are şansa de a marca, dar şutul său din interiorul careului e reţinut de Bălgrădean.

Minutul 67: YEBOAH ŞI DAN PETRESCU SUNT ELIMINAŢI! Ghanezul alunecă înaintea unui duel cu Ioniţă şi îşi loveşte adversarul cu talpa, iar gestul său declanşează un adevărat scandal. Yeboah e eliminat, apoi CFR-iştii încep protestele, iar arbitrul Iulian Călin îl trimite şi pe Dan Petrescu la vestiare. SuperDan e al doilea antrenor eliminat în acest sezon, după Marius Croitoru.



Minutul 64: La adăpostul avantaului de două goluri, CFR-ul cedează deliberat posesia, dar Chindia nu are calitatea necesară pentru a crea pericol.

Minutul 52: Burcă are nevoie de îngrijiri medicale după ce e călcat de fostul coleg Neguţ.

Minutul 46: S-a reluat meciul de la Ploieşti.

Minutul 45+1: GOL FABULOS MARCAT DE YEBOAH!
Hoban centrează din dreapta, iar atacantul ghanez în vârstă de 19 ani are o reluare superbă, din foarfecă, pentru 2-0!



Minutul 27: GOL CFR CLUJ! Petrila bate cornerul pe colţul lung, Hoban recentrează în faţa porţii, iar Muhar deschide scorul.



Minutul 20: Căbuz, providenţial! Braun îl serveşte perfect pe Jefte, vârful CFR-ului se înalţă şi trimite o lovitură de cap bună, dar Căbuz are un reflex excelent şi respinge.



Minutul 17: Primul moment bun al CFR-ului. Petrila se distrează cu Celea, apoi pasează în faţa porţii pentru Jefte, dar spaniolul nu reuşeşte să reia, apoi îl faultează pe Căbuz.



Minutul 10: Popadiuc are spaţiu pentru un şut de la marginea careului de 16 metri, însă trimite peste poartă.

Minutul 1: Mare ocazie a gazdelor! Neguţ creează o fază interesantă în banda dreaptă, pasează la Popa, dar şutul atacantului, deviat, se duce în corner.



18:30: Start joc!

17:45: Avem echipele de start, iar Dan Petrescu a pregătit mari surprize.
Camora şi Deac sunt odihniţi, Emmanuel Yeboah (19 ani) debutează ca titular în tricoul campioanei, iar Ovidiu Hoban, la 40 de ani, e titular şi căpitan. Pe bancă se află şi noua achiziţie Cephas Malele.

Cele două echipe au obiective complet diferite. CFR Cluj îşi doreşte să câştige pentru a şasea oară consecutiv campionatul, în timp ce Chindia Târgovişte îşi propune evitarea retrogradării.

Trupa lui Dan Petrescu se află într-o ascensiune de formă în campionat, după victoria 4-2, cu CS Mioveni şi îşi doreşte să treacă pe primul loc cât mai repede. Ardelenii au înregistrat până acum două victorii şi o înfrângere, adunând 6 puncte.

Chindia Târgovişte a reuşit un egal surprinzător, etapa trecută, în deplasare, cu Farul Constanţa şi are până în acest moment două egaluri şi o înfrângere. Târgoviştenii au adunat 2 puncte şi se află pe locul 11 în campionat.

Aşa cum era de aşteptat clujenii conduc detaşat la capitolul victorii în întâlnirile directe, au patru victorii şi un singur egal în ultimele 5 partide. 

Echipele probabile:

  • Chindia (4-2-3-1): Căbuz - Căpuşă, Celea, Boldor, Dumitraşcu - Vorobjovas, Passaglia - Neguţ, Chamed, A. Şerban - D. Popa
  • Rezerve: D. Moldovan, Dima, Al. Jipa, Cooper, Atanase, Mihaiu, Popadiuc, Ad. Ioniţă
  • Absenţi: Cherchez, C. Dinu (accidentaţi)
  • Antrenor: Adrian Mihalcea
  •  
  • CFR Cluj (4-3-3): Bălgrădean - Braun, Graovac, Kolinger, Camora - Boateng, Bordeianu, Ad. Păun - C. Deac, Malele, Petrila
  • Rezerve: Sava, Roger, Yeboah, Betancor, Debeljuh, R. Bălan, Cvek, Yuri, Gâdea
  • Absent: Cr. Manea (probleme medicale)
  • Antrenor: Dan Petrescu
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele