Ultima oră
Oficialii Romei i-au decis viitorul lui De Rossi Oficialii Romei i-au decis viitorul lui De Rossi
Scandal în Brazilia. Ce a spus antrenorul unei echipe despre arbitra din camera VAR Scandal în Brazilia. Ce a spus antrenorul unei echipe despre arbitra din camera VAR
Sfârşit de sezon pentru Djibril Sow Sfârşit de sezon pentru Djibril Sow
Radu Petrescu a fost delegat la un meci important Radu Petrescu a fost delegat la un meci important
Se ştiu toate echipele din Europa care vor participa la Campionatul Mondial al Cluburilor Se ştiu toate echipele din Europa care vor participa la Campionatul Mondial al Cluburilor
NEWS ALERT | Un baschetbalist a fost suspendat PE VIAŢĂ din NBA NEWS ALERT | Un baschetbalist a fost suspendat PE VIAŢĂ din NBA

VIDEO | Seară magică în UEFA Champions League. Chelsea spuleberă Milanul lui Tătăruşanu. PSG face doar egal la Benfica acasă. Manchester City s-a distrat cu Copenhaga

Champions League Publicat pe 5 oct 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20878971/24/profimedia-0728387749.jpg

Meciurile extrem de spectaculoase din UEFA Champions League au putut fi urmărite pe toate canalele Prima Sport, dar şi online pe PrimaPlay.ro. Chelsea a spulberat Milanul lui Tătăruşanu, cu 3-0. PSG a reuşit doar un rezultat de egalitate la Benfica acasă, 1-1. Real Madrid se impune la limită, 2-1, în faţa lui Şahtior. Dortmund şi Manchester City s-au distrat cu Sevilla şi Copenhaga.

Chelsea a dominat-o total pe Milan în duelul serii din Champions League şi a reuşit să se impună clar cu 3-0 şi urcă pe poziţia a doua a grupei, în timp ce AC Milan cade pe locul 3.

PSG a obţinut doar un rezultat de egalitate acasă la Benfica, 1-1. Chiar dacă francezii au deschis scorul prin Messi, s-au văzut egalaţi înainte de pauză în urma autogolului lui Danilo. Lusitanii s-au ridicat la nivelul lui de joc a lui PSG în acestă seară şi au arătat foarte bine. Parizienii rămân pe primul loc, iar Benfica rămâne pe locul 2.

Real Madrid s-a impus la limită, acasă, cu Şahtior, 2-1. Madrilenii au controlat total partida şi au avut cele mai multe ocazii, iar cu victoria aceasta rămân pe primul loc şi se detaşează de echipa ucraineană, care se află pe a doua poziţie.

Manchester City s-a distrat pur şi simplu cu Compenhaga, pe care a învins-o cu 5-0. Haaland nu se poate opri din marcat, norvegianul a făcut ”dubla” încă din prima repriză, înainte să fie schimbat de Pep Guardiola. ”Cetăţenii” se află pe primul loc în grupă, la trei puncte de Dortmund, care a făcut spectacol cu Sevilla şi s-a impus cu 4-1.

  • Magia Champions League poate fi urmărită online şi accesând platforma PrimaPlay.ro. De asemenea, site-ul www.PrimaSport.ro va reda în regim live video & text cele mai importante faze ale meciurilor.

Grupa E

Salzburg - Dinamo Zagreb, 1-0 (Okafor N. (p) 71') 

Echipele de start:

  • Salzburg: Kohn - Dedic, Pavlovic, Solet, Ulmer - Capaldo, Seiwald, Kjaergaard - Sucic - Sesko, Okafor
  • Dinamo Zagreb: Livakovic - Ljubicic, Theophile, Sutalo, Peric, Moharrami - Misic, Ademi - Orsic, Petkovic

Min. 71: GOL marcat de Salzburg, Okafor deschide scorul dintr-o lovitură de la 11 metrii.

Min. 1: A început partida!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

De ştiut despre meci:

  1. Se înfruntă campioana en-titre din partea Austriei cu cea a Croaţiei, ambele lidere în clasament şi în stagiunea curentă: Salzburg cu 23 de puncte în 10 meciuri, urmată de Sturm Graz cu 21, Dinamo Zagreb cu 31 de puncte în 11 meciuri, locul doi fiind ocupat de Hajduk Split (20 de puncte, cu un meci în minus). Dinamo Zagreb este neînvinsă în campionat în acest sezon.
  2. Loturile celor două echipe sunt estimate de site-ul de specialitate Transfermarkt la 203,93 milioane de euro pentru Red Bull Salzburg, respectiv 95,95 pentru Dinamo Zagreb.

Chelsea – AC Milan, 3-0 ( Fofana W. 24', Aubameyang P. 56', James R. 62')

Echipele de start:

  • Chelsea: Kepa - , Fofana, Silva, Koulibaly - James Chilwell - Loftus-Cheek, Kovacic, - Mount, Aubameyang, Sterling
  • AC Milan: Tătăruşanu - Dest, Kalulu, Tomori, Ballo-Toure - Tonali, Bennacer - Krunic, De Ketelaere, Leao – Giroud

Min. 62: GOL marcat de Chelsea, Reece James înscrie cu un şut în forţă la colţul scurt.

Min. 56: GOL marcat de Chelsea, Aubameyang majorează avantajul londonezilor.

Min. 24: GOL marcat de Chelsea, Fofana înscrie în urma unui corner.

Min. 1: A început partida!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

De ştiut despre meci:

  1. Se întâlnesc două formaţii câştigătoare ale competiţiei: AC Milan, a doua cea mai titrată echipă după Real Madrid, cu 7 trofee supreme adjudecate, respectiv Chelsea, dublă câştigătoare a Champions League.
  2. AC Milan, campioana en-titre a Italiei, ocupă doar locul 5 după 8 etape din Serie A, la doar 3 puncte, însă, de lidera Napoli. Chelsea se poziţionează şi ea tot pe 5 în Premier League, însă distanţa faţă de lidera Arsenal, cu un joc mai puţin, este de 8 puncte.
  3. Ciprian Tătăruşanu, fostul portar al naţionalei României, va apăra în al doilea sezon consecutiv al grupelor Ligii Campionilor pentru AC Milan. Sezonul trecut, tot profitând de o accidentare a titularului Mike Maignan, goalkeeper-ul ajuns la 36 de ani a apărat în 3 partide din grupele UCL (eşec în deplasare 1-0 şi egal 1-1 cu Porto, şi victorie cu 1-0 pe terenul lui Atletico Madrid).
  4. Pentru Ciprian Tătăruşanu este a 5-a oară în carieră când înfruntă Chelsea într-o competiţie europeană intercluburi. Precedentele 4 dueluri s-au petrecut când portarul apăra la FCSB: dubla din martie 2013, din optimile Europa League (1-0 pentru FCSB şi 3-1 pentru Chelsea la Londra), şi dubla din grupele UCL: FCSB – Chelsea 0-4 (octombrie 2013) şi Chelsea FCSB 1-0 (decembrie 2013). În total, Ciprian Tătăruşanu a adunat 9 meciuri în grupele Champions League.

Grupa F

RB Leipzig – Celtic, 3-1 (Nkunku C. 27', Silva A. 65', 77' / Jota 48')

Echipele de start:

  • RB Leipzig : Gulacsi (Blaswich 13') - Simakan, Orban, Gvardiol, Raum - Kampl, Schlager - Szoboszlai, Werner, Nkunku - Silva
  • Celtic: Hart - Juranovic, Welsh, Jenz, Taylor - Hatate, McGregor (Abildgaard 37'), O'Riley - Maeda, Furuhashi, Jota

Min. 77: GOL marcat de Leipzig, Andre Silva face dubla în urma unei faze superbe.

Min. 65: GOL marcat de Leipzig, Andre Silva înscrie din pasa lui Szoboszlai.

Min. 48: GOL marcat de Celtic, Jota înscrie din pasa lui Furuhashi.

Min. 27: Gol marcat de Leipzig, Nkunku scapă singur cu Hart şi deschide scorul fără probleme.

Min. 1: A început partida!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

De ştiut despre meci:

  1. Celtic a câştigat Cupa Campionilor Europeni în sezonul 1966-1967. Prima participare a nemţilor de la RB Leipzig în Champions League a avut loc în sezonul 2017-2018. În 2019-2020, au obţinut cea mai mare performanţă din istoria clubului în competiţie: accederea în semifinale, unde au fost eliminaţi de PSG cu 3-0 în manşă unică (disputată în acest format din cauza pandemiei). Sezonul trecut, Leipzig a ajuns în semifinalele Europa League, unde a fost învinsă de Rangers.
  2. Campioana en-titre a Scoţiei este lideră şi în actualul sezon. Celtic are două lungimi avans faţă de marea rivală Rangers. RB Leipzig ocupă un dezamăgitor loc 11 în Bundesliga, însă se află la doar 4 puncte distanţă de locurile ce duc în grupele Ligii Campionilor.

Real Madrid – Şahtior Doneţk, 2-1 (Rodrygo 13', Vinicius J. 28' \ Zubkov O. 39')

Echipele de start:

  • Real Madrid: Lunin - Carvajal, Militao, Alaba, Mendy - Valverde, Tchouameni, Kroos - Rodrygo, Benzema, Vinicius
  • Şahtior Doneţk: Trubin -Mykhaylichenko, Bondar, Matviyenko, Konoplya - Shved, Bondarenko, Stepanenko, Sudakov, Mudryk – Zubkov

Min. 39: GOL marcat de Şahtior, Zubkov reduce diferenţa de pe tabelă.

Min. 28: GOL marcat de Real Madrid, Vinicius dublează avantajul madrilenilor după o fază galactică.

Min. 13: GOL marcat de Real Madrid, Rodrygo deschide scorul cu un şut din afara careului.

Min. 1: A început partida!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

De ştiut despre meci:

  1. Campioana en-titre din Champions League, Real Madrid, este şi cea mai de succes echipă din istoria competiţiei cu 14 trofee adjudecate. Şahtior, o prezenţă constantă în grupele UCL, se poate lăuda şi ea cu câştigarea Cupei UEFA în sezonul 2008-2009, cu Mircea Lucescu antrenor şi Răzvan Raţ fundaş stânga.
  2. În ciuda diferenţei uriaşe dintre cele două cluburi, Şahtior se mândreşte cu un istoric decent contra Realului. Madrilenii s-au impus de 4 ori în cele 6 confruntări directe dintre cele două grupări. Celelalte două partide s-au terminat cu succesul ucrainenilor.
  3. Real Madrid, în acest sezon, are parte de o concurenţă serioasă în La Liga a marii rivale Barcelona. Ambele grupări au 19 puncte în 7 meciuri, însă catalanii conduc în campionat datorită golaverajului. Şahtior este lideră în Ucraina cu un punct în plus faţă de Dnipro-1, însă şi un meci mai mult disputat.

Grupa G

Sevilla – Borussia Dortmund, 1-3 (Guerreiro R. 6', Bellingham J. 41', Adeyemi K. 43' / En Nesyri Y. 51')

Echipele de start:

  • Sevilla: Bono - Navas, Carmona, Salas,Telles - Jordan, Gudelj, Rakitic - Suso, En-Nesyri, Isco
  • Borussia Dortmund: Meyer - Meunier, Sule, Schlotterbeck, Guerreiro - Can, Ozcan - Bellingham, Brandt, Adeyemi – Moukoko

Min. 75: GOL marcat de Borussia Dortmund, Brandt majorează scorul în favoarea formaţiei sale. 

Min. 51: GOL marcat de Sevilla, En Nesyri reduce din diferneţă.

Min. 43: GOL marcat de Borussia Dortmund, Adeyemi înscrie după o fază superbă.

Min. 41: GOL marcat de Borussia Dortmund, Bellingham măreşte avantajul Borussiei.

Min. 6: GOL marcat de Borussia Dortmund, Guerreiro deschide scorul.

Min. 1: A început partida!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

De ştiut despre meci:

  1. Sevilla arată dezastruos în La Liga, ocupând locul 17, ultimul care asigură menţinerea în primul eşalon al fotbalului spaniol. De cealaltă parte, Borussia Dortmund stă mult mai bine, clasându-se pe locul al 4-lea, la egalitate de puncte cu rivala Bayern Munchen şi la două lungimi distanţă de lidera Germaniei, Union Berlin.
  2. Sevilla este cea mai titrată echipă din istoria Europa League, cu 6 trofee câştigate. Cu toate acestea, andaluzii nu au reuşit să impresioneze de prea multe ori în Champions League. În noul format cu grupe, cea mai bună performanţă a grupării a fost calificarea în sferturile competiţiei, unde a fost eliminată de Bayern Munchen (1-2, 0-0, în 2017-2018). Borussia Dortmund, însă, a câştigat Liga Campionilor în sezonul 1996 – 1997 şi a mai jucat o dată în ultimul act al UCL (2012-2013, eşecul cu 2-1 în faţa lui Bayern Munchen).

Manchester City – FC Copenhaga, 5-0 (Haaland E.8', 33', Khocholava D. (a) 39', Mahrez R. (p) 55')

Echipele de start:

  • Manchester City: Ederson - Cancelo, Dias, Laporte, Gomez - Mahrez, Gundogan, Bernardo, Grealish - Haaland, Alvarez
  • FC Copenhaga: Grabara – Diks, Vavro, Khocholava, Kristiansen – Stamenic, Lerager, Johannesson – Claesson, Karamoko, Daramy

Min. 76: GOL marcat de Manchester City, Alvarez duce scorul la 5-0.

Min. 55: GOL marcat de Manchester City, Mahrez măreşte avantajul de pe tabelă din penalty.

Min. 39: GOL marcat de Manchester City, Khocholava îşi trimite mingea în proprie poartă.

Min. 33: GOL marcat de Manchester City, Erling Haaland face ”dubla”.

Min. 8: GOL marcat de Manchester City, Erling Haaland deschide scorul.

Min. 1: A început partida!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

De ştiut despre meci:

  1. La prima vedere, confruntarea pare una de tipul ”David vs. Goliath”. Lotul lui Manchester City este estimat de Transfermarkt la peste un miliard de euro, în timp ce Copenhaga depăşeşte cu puţin 68 de milioane de euro.
  2. Cea mai mare performanţă reuşită de Manchester City în Champions League a fost reprezentată de calificarea în finala din 2021, pierdută în faţa grupării londoneze Chelsea (1-0). De cealaltă parte, Copenhaga a reuşit o singură dată să iasă din grupele Ligii Campionilor, în sezonul 2010-2011, când parcursul ei a fost oprit tot de Chelsea (0-2, 0-0).
  3. În Premier League, campioana Angliei, Manchester City ocupă locul 2, la o lungime distanţă de lidera Arsenal. Copenhaga, campioana Danemarcei, se clasează doar pe poziţia a 6-a în întrecerea internă, la 8 lungimi distanţă de lidera Nordsjaelland.
  4. Erling Haaland a marcat, în acest sezon, 17 goluri în 11 apariţii, la care se adaugă şi alte 3 pase de gol.

Grupa H

Benfica – PSG, 1-1 (Danilo P. (a) 42' / Messi L. 22')

Echipele de start:    

  • Benfica : Vlachodimos – Bah, Antonio Silva, Otamendi, Grimaldo – Fernandez, Florentino – Neres, Joao Mario, Rafa Silva – Goncalo Ramos
  • PSG:  Donnarumma – Danilo, Marquinhos, Ramos – Hakimi, Vitinha, Verratti, Nuno Mendes – Neymar, Messi, Mbappe

Min. 42: GOL marcat de Benfica, Danilo îşi trimite mingea în proprie poartă.

Min. 22: GOL marcat de PSG, Leo Messi înscrie superb din afara careului.

Min. 1: A început partida!

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

De ştiut despre meci:

  1. Benfica este lideră în campionatul Portugaliei, cu 3 puncte avans faţă de FC Porto. Acelaşi lucru se poate spune şi despre PSG, care are două lungimi în plus peste Marseille. De asemenea, ambele echipe sunt cele mai titrate în ţara lor: Benfica cu 37 de trofee câştigate şi PSG cu 10 (la egalitate cu Saint-Étienne).
  2. Benfica este dublă câştigătoare a Ligii Campionilor, în sezoanele 1960-1961 şi 1961-1962. În august 2020, PSG ajungea pentru prima dată în istorie în finala Champions League, pe care o pierdea cu 1-0 în faţa bavarezilor de la Bayern Munchen. Parizienii au în palmares Cupa Cupelor, câştigată în mai 1996.
  3. Tripleta magică din Paris are, în acest sezon, statistici demne de numele ei: Kylian Mbappe (11 goluri în 10 meciuri), Lionel Messi (7 goluri şi 8 pase de gol în 11 jocuri) şi Neymar (11 goluri şi 8 pase de gol în 12 meciuri).  

Juventus - Maccabi Haifa, 3-1 (Rabiot A. 36', 83' Vlahovic D. 50' / David D. 78') 

Echipele de start:

  • Juventus :  Szczesny – Cuadrado, Bremer, Danilo, De Sciglio – McKennie, Paredes, Rabiot – Di Maria, Vlahovic, Kostic
  • Maccabi Haifa: Cohen – Sundgren, Seck, Batubinsika, Goldberg, Cornud - Mohamed, Chery, Abu Fani – Tchibota, Pierrot

Min. 83: GOL marcat de Juventus, Rabiot face ”dubla”.

Min. 78: GOL marcat de Maccabi Haifa, David îşi readuce în joc echipa.

Min. 50: GOL marcat de Juventus, Vlahovic dublează avantajul torinezilor.

Min. 36: GOL marcat de Juventus, Rabiot deschide scorul.

Min. 1: A început partida!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1. În timp ce campioana en-titre a Israelului, Maccabi Haifa, este lideră în campionat cu un punct avans faţă de Hapoel Ierusalim, Juventus dezamăgeşte în Serie A, ocupând doar locul 7, la 7 lungimi de lidera Napoli.
  2. Juventus a câştigat de două ori Champions League, în sezoanele 1984-1985 şi 1995-1996. ”Bătrâna Doamnă” mai are în palmaresul ei european alte 3 Cupe UEFA, o Cupă a Cupelor şi o Supercupă a Europei. Cea mai mare performanţă pentru Maccabi Haifa este calificarea în grupele Champions League.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20878971/27/desktop-screenshot-2022-10-06-00-02-13-48.png

Sursa foto pentru clasamente: Flashscore

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri