Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

NEWS ALERT | FCSB, nevoită să caute alt antrenor! Motivul pentru care Pintilii nu mai poate sta pe bancă

FCSB Publicat pe 14 nov 2022
mail-share icon Email
FCSB trebuie să-şi caute antrenor! Lucian Burchel, şeful Şcolii de Antrenori din cadrul FRF, a anunţat, luni, că Mihai Pintilii nu va mai putea sta pe banca echipei patronate de Gigi Becali.
 
//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/20919947/1/pintilii.jpg


Fostul mijlocaş a preluat interimatul graţie unor derogări de la FRF şi UEFA, dar, cum nu are carnetul de antrenori, nu va mai putea oferi indicaţii de pe banca tehnică. În ciuda faptului că Pintilii urmează cursurile Şcolii de Antrenori de la Chişinău, situaţia va fi oprită de Burchel, cel care va sesiza Comisia Juridică a Federaţiei:
 
"Mihai nu are nici calificare, nici licenţă UEFA. Chiar dacă ar avea licenţa UEFA B, tot nu ar putea sta ca antrenor principal. O va face când va avea calificare şi apoi va urma cursul normal de licenţiere, adică licenţa A şi apoi PRO.
 
Eu nu cred că cei de la FCSB vorbesc serios când îl consideră pe Pintilii antrenor interimar, noi nu avem nicio cerere în acest sens. UEFA i-a permis să stea pe bancă cu West Ham, dar regulamentele noastre nu permit aşa ceva.
 
Chiar am verificat, dar nu există nicio cerere din partea clubului FCSB. Nu ştiu cum a stat pe bancă, repet, nu există o cerere oficială din partea clubului. Eu sunt obligat să fac o sesizare la Comisia Juridică şi ei vor face lumină", a anunţat Lucian Burchel, pentru PlaySport.ro.
 
Dacă în trecutul apropiat Prepeliţă, Poenaru sau Croitoru au putut antrena fără licenţă, şi această situaţie se va schimba, urmând ca principalii de facto să nu mai poată fi trecuţi pe foaia de joc drept antrenori cu portarii:
 
"Mihai dă dovadă că vrea să intre în legalitate, vrea să înveţe. Are un mare potenţial, dar acesta cred că se va manifesta de abia după ce va trece prin toate etapele. El acum nu poate să ocupe nici măcar postul de antrenor secund. Să zicem că are licenţă B, poate semna un contract de antrenor, dar nu poate da nici măcar o indicaţie.
 
Nu ştiu cum va putea sta pe bancă, noi lucrăm la modificări regulamente în ceea ce priveşte statutul antrenorului, din iarnă lucrurile vor arăta altfel. De exemplu, un antrenor cu licenţa B nu va mai sta pe bancă ca antrenor cu portarii, pentru că vom avea şi acolo licenţe noi.
 
La finalul anului competiţional, nu vei mai putea sta pe bancă drept antrenor de portari, pentru că vei avea nevoie de licenţă specială. Această portiţă trebuie eliminată, pentru că aduce deservicii. Conducătorii de cluburi trebuie să fie mai atenţi la regulamente, vrem să evităm situaţii cum au fost cazurile Prepeliţă şi Poenaru.
 
Acestea se judecă acum şi vor fi soluţionate. Noi am avertizat de la începutul anului, nu s-a ţinut cont şi acum vor primi amenzi care sunt destul de mari. I-am avertizat să îşi respecte condiţia de antrenori secunzi sau de portar. Ei nu au făcut-o, noi am demarat o acţiune pe 10 etape", a mai punctat Burchel.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele