Ultima oră
Sfârşit de sezon pentru Djibril Sow Sfârşit de sezon pentru Djibril Sow
Radu Petrescu a fost delegat la un meci important Radu Petrescu a fost delegat la un meci important
Se ştiu toate echipele din Europa care vor participa la Campionatul Mondial al Cluburilor Se ştiu toate echipele din Europa care vor participa la Campionatul Mondial al Cluburilor
NEWS ALERT | Un baschetbalist a fost suspendat PE VIAŢĂ din NBA NEWS ALERT | Un baschetbalist a fost suspendat PE VIAŢĂ din NBA
VIDEO | Oţelul - ”U” Cluj, astăzi, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Se decide a doua finalistă a Cupei României VIDEO | Oţelul - ”U” Cluj, astăzi, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Se decide a doua finalistă a Cupei României
Carlo Ancelotti, mesaj ferm după calificarea în semifinale! "Real nu moare niciodată" Carlo Ancelotti, mesaj ferm după calificarea în semifinale! "Real nu moare niciodată"

OFICIAL ǀ Luis Enrique nu mai este selecţionerul Spaniei. Succesorul său a fost ales. UPDATE

CM 2022 Publicat pe 8 dec 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/39606/20944273/1/njq0ymm0ntgwyzzloge0ndfhnmu5mgy5zmex-thumb.jpg

UPDATE: Luis de la Fuente (61 de ani) este înlocuitorul lui Luis Enrique în funcţia de selecţioner al Spaniei, potrivit unui anunţ al Federaţiei de Fotbal din Spania.  Tehnicianul a pregătit anterior Spania U21.

"Federaţia de Fotbal din Spania l-a ales pe Luis de la Fuente ca nou selecţioner.

Directorul sportiv, Jose Molina, a înaintat un raport către preşedintele Luis Rubiales, în cadrul căruia l-a recomandat pe antrenorul care o pregătea până acum pe Spania U21.

(...) Noul antrenor îşi va face debutul în martie, în preliminariile EURO 2024, iar primele meciuri conduse vor fi cele cu Norvegia şi Scoţia.

Odată ce numirea lui va fi ratificată de către comitetul executiv, Luis de la Fuente va fi prezentat luni, pe 12 decembrie.", au precizat spaniolii pe site-ul forului citat. 

Ştirea iniţială:

Eliminarea Spaniei de la Cupa Mondială de către Maroc, la penalty-uri în faza optimilor, a fost decisivă în demiterea selecţionerului Luis Enrique.

Federaţia Spaniolă de Fotbal i-a trasmis mulţumiri antrenorului în vârstă de 52 de ani pentru munca depusă din 2018, pentru ”Furia Roja”.

"RFEF (n.r.- Federaţia Spaniolă de Fotbal) doreşte să mulţumească lui Luis Enrique şi întregului său colectiv de antrenori aflat la cârma naţionalei în ultimii ani. Conducerea sportivă a RFEF a predat preşedintelui un raport în care se stabileşte că ar trebui să înceapă un nou proiect pentru echipa naţională, cu scopul de a continua creşterea realizată în ultimii ani graţie muncii desfăşurate de Luis Enrique şi de colaboratorii lui.

Atât preşedintele, Luis Rubiales, cât şi directorul sportiv, Jose Francisco Molina, au transmis decizia antrenorului. Enrique a reuşit să dea un nou impuls naţionalei încă de la venirea sa, în 2018, şi a consolidat o schimbare de generaţii în echipă şi în fotbalul spaniol.

Luis Enrique s-a calificat în două Final Four din UEFA Nations League, dintre cele trei pe care le-a jucat ca antrenor. A ajuns în semifinalele Euro 2020 printr-un stil definit. A optat pentru tineri şi a semănat speranţă pentru viitorul echipei Spaniei.

RFEF îi urează lui Luis Enrique şi echipei sale mult succes în viitoarele lor proiecte profesionale. Antrenorul a câştigat dragostea şi admiraţia colaboratorilor săi de la echipa naţională şi a întregii Federaţii, care îi va fi mereu casă!", a anunţat RFEF pe site-ul oficial.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CM 2022

Ultimele articole Toate articolele