Ultima oră
Încă o echipă de tradiţie e în pericol! Cere ajutorul fanilor pentru a supravieţui Încă o echipă de tradiţie e în pericol! Cere ajutorul fanilor pentru a supravieţui
VIDEO | Concordia Chiajna - Unirea Slobozia 0-0, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start VIDEO | Concordia Chiajna - Unirea Slobozia 0-0, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start
Manuel Neuer şi-a prelungit contractul cu Bayern Munchen Manuel Neuer şi-a prelungit contractul cu Bayern Munchen
Cine este cotat cu prima şansă să îi ia locul lui Ovidiu Burcă pe banca lui Dinamo Cine este cotat cu prima şansă să îi ia locul lui Ovidiu Burcă pe banca lui Dinamo
Radu Drăguşin face un salt uriaş. ”Va juca într-un club nu puternic, foarte puternic!” Radu Drăguşin face un salt uriaş. ”Va juca într-un club nu puternic, foarte puternic!”
Gândurile Crinei Pintea înainte de mondial. ”Nu mi se pare o grupă foarte grea, însă depinde foarte mult de noi” Gândurile Crinei Pintea înainte de mondial. ”Nu mi se pare o grupă foarte grea, însă depinde foarte mult de noi”

Opt echipe ameninţă cu retragerea! Situaţie fără precedent

Fotbal Publicat pe 28 sep 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21330041/1/ucraina-nationala.jpg

Războiul dus de Rusia în Ucraina este pe cale să dea naştere unor noi probleme, în privinţa anumitor decizii pe care UEFA le intenţionează. Concret, forul vrea să reprimează în competiţiile sub 17 ani naţionalele din Rusia, motiv pentru care anumite naţionale vor să îşi retragă din respectivele întreceri reprezentantele.

Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, doreşte să reprimează în competiţii formaţiile ţării care a început conflictul din Ucraina, iar vestea nu a fost omisă de la decizii ferme sau ”ameninţări” din partea federaţiilor de fotbal din anumite ţări.

Copiii nu trebuie pedepsiţi pentru fapte pentru care responsabilitatea revine exclusiv adulţilor. Este deosebit de regretabil că, din cauza persistenţei conflictului, o generaţie de jucători minori este lipsită de dreptul lor de a concura în competiţiile internaţionale de fotbal”, a anunţat UEFA, iar Aleksander Ceferin a reacţionat astfel:

Suspendarea pe care UEFA a dictat-o echipelor din Rusia reflectă încercarea de a ţine piept violenţei şi agresiunii. UEFA este determinată să îşi menţină această poziţie până la finalul războiului, atunci când pacea va fi restaurată.

Totuşi, să îi interzicem pe copii din competiţiile noastre, înseamnă nu doar că nu reuşim să le recunoaştem dreptul fundamental la dezvoltare, dar îi discriminăm direct.

Dacă le vom da oportunitatea să joace împotriva fotbaliştilor de aceeaşi vârstă din întreaga Europă, investim în ceea ce noi sperăm că va fi o generaţie mai strălucitoare şi mai capabilă”.

Una din ţări, Ucraina

Ucraina va boicota competiţiile europene de fotbal la care participă echipe din Rusia, a anunţat miercuri Federaţia Ucraineană de Fotbal (AUF).

Acest anunţ survine la o zi după ce UEFA a decis să reintegreze echipele ruseşti Under-17 în competiţiile sale, o decizie pe care AUF o "condamnă cu tărie", potrivit unui comunicat publicat pe site-ul federaţiei.

AUF "confirmă că nu va lua parte la nicio competiţie la care participă echipe ruseşti" şi îndeamnă UEFA să "revină asupra deciziei sale", se arată în comunicat. De asemenea, federaţia face apel la alte ţări să "boicoteze eventualele meciuri la care participă echipe ruseşti, dacă acestea vor fi admise".

UEFA a anunţat marţi că a decis, de comun acord cu FIFA, să reintegreze echipele U-17, deoarece "copiii nu ar trebui să fie pedepsiţi pentru acţiuni care sunt responsabilitatea exclusivă a adulţilor".

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Fotbal

Ultimele articole Toate articolele