Ultima oră
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”

Un nou regal oinistic pe Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf” Bucureşti! Cupa Federaţiei se vede exclusiv pe Prima Sport, duminică, 2 octombrie

Sporturi Publicat pe 22 sep 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/20866920/1/cupa-federatiei-la-oina.jpg

Federaţia Română de Oină, aflată sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei organizează Cupa Federaţiei 90 de ani,atat la feminin cat si la masculin.Evenimentul este organizat  în parteneriat cu Ministerul Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român si  Federaţia Română de Rugby . Finalele competiţiilor se desfăşoară pe Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf” din Bucureşti duminică 2 octombrie, după următorul program: ora 11:00 finala la feminin, respectiv ora 12:00 finala la masculin.

Federaţia Română de Oină a fost înfiinţată în anul 1932, anul acesta aniversând 90 de ani de existenţă, fiind una dintre cele mai vechi federaţii din România! Anterior înfiinţării federaţiei, activitatea la nivel naţional, pe linie de oină a fost coordonată de Comisia de Oină, una dintre cele 13 structuri care compuneau Federaţia Societăţilor Sportive din România (FSSR), structură înfiinţată în luna decembrie a anului 1912, cu sediul central în Bucureşti şi transformată, ulterior, în Ministerul Sportului.

La competiţia feminină vor participa 4 echipe: C.S. Dacia Mioveni 2012 (judeţul Argeş), C.S. Galicea Mare (judeţul Dolj), C.S. Avântul Frasin (judeţul Suceava) şi C.S.M. Râmnicu Sărat (judeţul Buzău), în timp ce la masculin vor fi la start 6 echipe: A.C.S. Frontiera Tomis Constanţa (judeţul Constanţa), C.S.M. Olteniţa (judeţul Călăraşi), C.S.M. Râmnicu Sărat (judeţul Buzău), C.S. Izvorul Chiuieşti (judeţul Cluj), C.S. Hoina Craiova (judeţul Dolj) şi C.S. Victoria Surdila-Greci (judeţul Brăila).

Meciurile de calificare pentru finalele ambelor competiţii vor avea loc pe Stadionul din Complexul Sportiv ”Sydney 2000” al COSR – Izvorani în data de 1 octombrie, între orele 9:00-14:00. Finalele sunt programate pe 2 octombrie de la ora 11:00 la Stadionul Naţional de Rugby ,,Arcul de Triumf ” Bucureşti.

”Prin acest eveniment, Federaţia Română de Oină îşi propune să familiarizeze un număr cât mai mare de persoane, cu ceea ce înseamnă oina şi mai ales spiritul jocului de oină, un spirit marcat de competitivitate, pasiune, fair-play, dar şi tradiţie. Mă bucur să văd alături de noi, în organizarea acestui eveniment, cele mai importante instituţii care gestionează sportul românesc: Ministerul Sportului şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, cărora le mulţumesc încă o dată şi pe această cale. De asemenea, apreciez sprijinul constant primit din partea Federaţiei Române de Rugby în activitatea noastră de dezvoltare a sportului nostru naţional, oina.In acelaşi timp ,implicarea Primăriei Municipiului Bucureşti prin Direcţia de Cultură,Invăţământ  ,Turism  şi PROEDUS, in promovarea evenimentului, ne dă speranţe că oina se va dezvolta şi la nivelul capitalei” - Nicolae Dobre, Preşedintele Federaţiei Române de Oină.

Sportul naţional al României luptă împotriva timpului şi a uitării, cu ajutorul oamenilor dedicaţi şi implicaţi. Sponsorul principal al evenimentului este Transgaz, căruia s-au alăturat următorii sponsori: OTP Bank, Tinmar, Microchip, Asociaţia Română pentru Protecţie Privată, Maspex România, Kelme România.Mulţumim tuturor pentru susţinerea sportului nostru naţional si ii aşteptăm in continuare alături de noi!

Accesul pe Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf” Bucureşti, bd. Mărăşti nr. 18-20 va fi permis începând cu ora 09:00 în ziua evenimentului, duminică 2 octombrie 2022. Evenimentul va fi e LIVE pe Prima Sport 3, începând cu ora 11:00.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/20866920/2/cupa-federatiei-la-oina.jpg

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele