Ultima oră
VIDEO | Aşa să te tot uiţi la meciuri! Cel mai electrizant comentator a "lovit" din nou VIDEO | Aşa să te tot uiţi la meciuri! Cel mai electrizant comentator a "lovit" din nou
Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani
Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină
NEWS ALERT | Revenire de senzaţie la Barcelona? Anunţul presei din Spania NEWS ALERT | Revenire de senzaţie la Barcelona? Anunţul presei din Spania
I-a enervat pe rapidişti, iar acum a fost delegat din nou! Partida pe care o va arbitra George Găman I-a enervat pe rapidişti, iar acum a fost delegat din nou! Partida pe care o va arbitra George Găman
Cristi Balaj a spus lucrurilor pe nume! Prima reacţie oficială despre plecarea lui Otele Cristi Balaj a spus lucrurilor pe nume! Prima reacţie oficială despre plecarea lui Otele

Veni, vidi, vici! AS Roma a învins Feyenoord cu 1-0 şi a câştigat prima ediţie Conference League

Fotbal Internațional Publicat pe 25 mai 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20717810/4/as-roma-3.jpg

AS Roma a câştigat prima ediţie a Conference League, după ce a învins în finală, miercuri, la Tirana, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Feyenoord Rotterdam. După acest succes, Jose Mourinho a devenit singurul antrenor din istorie care a câştigat trofee continentale cu patru echipe, FC Porto (Cupa UEFA şi Liga Campionilor), Inter Milano (Liga Campionilor), Manchester United (Liga Europa) şi AS Roma (Conference League). De asemenea, acesta este primul trofeu european din istoria clubului roman.

AS Roma – Feyenoord 1-0

  • 1-0, min 32: Zaniolo a preluat pe piept un balon înalt primit de pe partea dreaptă şi a marcat cu un şut din marginea careului de şase metri;

Kovacs a avut parte de o fază controversată la începutul reprizei a doua, la scorul de 1-0, când Tammy Abraham a scăpat singur cu portarul, iar un fundaş al olandezilor l-a tras discret de mână, împiedicându-l să joace balonul. Centralul român a lăsat jocul să continue, iar atacantul englez a protestat îndelung.

Au evoluat următoarele echipe:

  • AS Roma: Rui Patrício - Mancini, Smalling, Ibanez - Karsdorp (Vina '89), Cristante, Mkhitaryan (Sergio Oliveira '17), Pellegrini, Zalewski (Spinazzola '66) - Zaniolo (Veretout '67), T. Abraham (Şomurodov '89). Antrenor Jose Mourinho;
  • Feyenoord: Bijlow - Geertruida, Trauner (Pedersen '74), Senesi, Malacia (Jahanbakhsh '88) - Aursnes, Til (Toornstra '59), Nelson (Linssen '74), Kokcu (Walemark '88) - Sinisterra, Dessers. Antrenor Arne Slot.

La Feyenoord, portarul Valentin Cojocaru a rămas pe banca de rezerve.


Meciul în format live-text 

AS Roma – Feyenoord 1-0 (Zaniolo 32) 

Echipele de start:

  • AS Roma: Rui Patricio - Mancini, Smalling, Ibanez - Karsdorp, Mkhitaryan, Cristante, Zalewski - Zaniolo, Abraham, Pellegrini;
    Rezerve: Fuzato, Vina, Carles Perez, Shomurodov, Maitland-Niles, Veretout, Kumbulla, Sergio Oliveira, Spinazzola, Bove, Afena-Gyan, El Shaarawy;
    Antrenor: Jose Mourinho;
  • Feyenoord: Bijlow - Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia - Til, Aursnes, Orkun Kokcu - Nelson, Dessers, Sinisterra;
    Rezerve: Cojocaru, Marciano, Jansen, Pedersn, Hendrix, Jahanbakhsh, Linssen, Sandler, Walemark, Hendriks, Toornstra, Hall;
    Antrenor: Arne Slot;

Min. 90+5: Final de meci! AS Roma câştigă prima ediţie a Conference League! 

Min. 80: AS Roma se apără ca la handbal, în jurul careului de 16 metri. În faţă rămâne doar Abraham pentru italieni.

Min. 73: Şansă mare pentru Roma, în urma unui corner. Şutul lui Veretout, intrat între timp, din afara careului, e respins în lateral de Bijlow.

Min. 70: AS Roma începe să echilibreze, stă mai mult în jumătatea adversă, Feyenoord nu mai ajunge cu aşa mare uşurinţă la poarta ei.

Min. 62: Feyenoord intră cu uşurinţă în careul adversarilor. Un şut trimis de Nelson e respins cu greu de fundaşii Romei în corner.

Min. 57: Feyenoord pune presiune constantă pe AS Roma. Obţine cornere după cornere, dar nu reuşeşte să le fructifice. Orice variantă ar încerca, olandezii nu pot să marcheze.

Min. 50: Presiune din ce în ce mai mare din partea lui Feyenoord! Aursnes trage din afara careului, Rui Patricio respinge din nou excelent, în transversală, iar apoi balonul iese în corner.

Min. 47: Şansă mare pentru olandezi, în urma unui corner! Trauner loveşte bara, iar apoi balonul ricoşează la Sinisterra. Şutul acestuia e scos în corner de portarul romanilor, Rui Patricio.

Min. 46: Se reia repriza a doua!

Min. 45+5: Pauză la Tirana! Olandezii forţează în ultimele minute, dar AS Roma păstrează avantajul de un gol diferenţă căpătat în urma reuşitei lui Zaniolo. 1-0 la finalul primelor 45 de minute.

Min. 40: Dessers trage de la distanţă, puţin mai mult de 20 de metri, dar portarul romanilor, Rui Patricio, reţine în doi timpi.

Min. 32: GOOOL AS Roma! Zaniolo marchează cu un şut din câţiva metri, după o pasă lungă, de la centrul terenului, a lui Mancini.

 

 

 

Min. 31: AS Roma mai echilibrează partida, stă mai mult în jumătatea lui Feyenoord.

Min. 23: O mare parte din joc se consumă la centrul terenului. Niciuna dintre echipe nu se apropie periculos de vreuna dintre porţi, fără şut cadrat până acum.

Min. 15: Lovitură pentru AS Roma! Mkhitaryan se accidentează şi e înlocuit. Intră Sergio Oliveira.

Min. 12: Joc de tatonare pentru AS Roma, olandezii sunt cei care încearcă mai mult pe faza de construcţie.

Min. 7: Feyenoord începe sus, dar nu se apropie periculos de poarta romanilor. Italienii încearcă să iasă din propria jumătate, dar o fac cu greu, din cauza presingului adversarilor.

Min. 1: Începe meciul! 


Ştirea înaintea începerii meciului 

Finala Conference League se dispută astăzi, la Tirana, de la ora 22.00, între AS Roma şi Feyenoord, într-un meci arbitrat de Istvan Kovacs.

Istvan Kovacs va fi ajutat de arbitrii asistenţi Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, de al patrulea oficial Sandro Scharer, din Elveţia, în timp ce de sistemul de asistenţă video se vor ocupa germanii Marco Fritz, Christian Dingert şi Bastian Dankert.

În vârstă de 37 de ani, Istvan Kovacs va conduce prima sa finală europeană la nivel de club. În acest sezon, românul a condus 10 partide în competiţiile de club UEFA, inclusiv manşa tur a semifinalei Ligii Campionilor dintre Manchester City şi Real Madrid, scor 4-3.

Echipe probabile:

  • AS Roma: Rui Patrício - Mancini, Smalling, Ibañez; Karsdorp - Cristante, Sérgio Oliveira, Pellegrini, Zalewski - Zaniolo, Abraham
  • Feyenoord: Bijlow - Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia - Aursnes, Til, Nelson, Kökçü - Sinisterra, Dessers

La Feyenoord este legitimat şi portarul Valentin Cojocaru.

Trofeul UEFA Europa Conference League are 57.5cm şi cântăreşte 11 kilograme. Câştigătoarea va primi 40 de medalii de aur, iar învinsa 40 de argint.

Învingătoarea merege în sezonul 2022/23 al grupelor Ligii Europa, dacă nu se califică prin competiţia internă.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri