Ultima oră
VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia
VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi
Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea” Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea”
”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri ”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri
Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”

Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”
Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm” Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm”

VIDEO ǀ Spectacol în Nations League. Surpriză în Cehia - Spania 2-2. Portugalia face show cu Elveţia şi câştigă cu 4-0. Serbia o învinge clar pe Slovenia 4-1

Fotbal Internațional Publicat pe 5 iun 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20728711/2/280554210-589826975697304-4734913598554477088-n.jpg

A fost spectacol total în această seară de Nations League. Spania a remizat cu Cehia 2-2, după ce cehii au condus de două ori pe tabelă. Golurile lor au fost marcate de Pesek şi Kuchta, în timp ce ”ibericii” au egalat în două rânduri, prima dată prin Gavi, iar a doua oară prin Martinez. 

Portugalia s-a impus cu un zdrobitor 4-0 în faţa Elveţiei, după ”dubla” marcată de Cristiano Ronaldo şi golurile lui Carvalho şi Cancelo. ”Lusitanii” au făcut o partidă perfectă şi se află pe primul loc în Grupa 2, din Liga A, din care mai fac parte Spania şi Cehia.

Serbia s-a impus cu 4-1 în faţa Sloveniei, după ce a deschis scorul prin Mitrovic, dar a fost egalată la doar câteva minute de Stojanovic. În a doua parte a curs cu goluri în poarta apărată de Oblak şi Serbia a luat cele 3 puncte, care o situează pe locul 2 în Grupa 4, din Liga B, din care mai fac parte Norvegia şi Suedia. 

Cehia – Spania 2-2 (Pesek 4, Kuchta 66 / Gavi 45+3, Martinez 90)

Echipele de start:

  • Cehia: Vaclik - Zima, Brabec Mateju - Coufal, Sadilek Soucek, Zeleny - Pesek, Kuchta, Lingr
  • Rezerve: Stanek, Mandous, Jemelka, Kudela, Hlozek, Jurecka, Havek, Junkto, Cerny, Vlkanova, Kral
  • Antrenor: Jaroslav Silhavy
  • Spania: Simon - Carvajal, E. Garcia, I. Martinez, M. Alonso - Gavi, Rodri, Koke - Sarabia, Raul De Tomas, Olmo
  • Rezerve: Sanchez, Raya, Azpilicueta, Pau Torres, Busquets, M. Llorente, Morata, Asensio, Ferran Torres, D. Llorente, Jordi Alba, Soler
  • Antrenor: Luis Enrique                            

Min. 90: GOL Spania! Inigo Martinez marchează din centrarea lui Asensio. 

Min. 66: GOL Cehia! Faza la indigo cu cea de la primul gol, Kuchta scapă singur cu Simon şi îl învinge cu un lob de toată frumuseţea.

Min. 45 + 3: GOL Spania! Tânarul star al Barcelonei, Gavi, aduce egalarea pentru ”furia roja”.

Min. 4: GOL Cehia! Pesek deschide scorul pentru gazde şi aruncă meciul în aer încă de la începutul partidei.

Min. 1: A început partida!

------------------------------------------------------------------------------

Portugalia – Elveţia 4-0 (Carvalho 15, Ronaldo 35, 40, Cancelo 68)

Echipele de start: 

  • Portugalia: Rui Patricio - Cancelo, Pepe, Danilo Pereira, N. Mendes - Otavio, Carvalho, R. Neves - Jota, C. Ronaldo, Bruno Fernandez
  • Rezerve: Rui Silva, Diego Costa, Dalot, Duarte, Gueirreiro, Palhinha, J. Moutinho, Andre Silva, Bernerdo Silva, Rafa Leao, Horta, Ricardo Nunes
  • Antrenor: Fernando Santos
  • Elveţia: Kobel - Mbabu, Frei, Schaar, R. Rodriguez - Sow, Xhaka - Steffren, Shaqir, Vargas - Seferovic
  • Rezerve: Omlin, Mvogo, Widmer, Okafor, Embolo, Freuler, Bottani, Lotomba, Comert, Gavranovic, Aebischer
  • Antrenor: Vladimir Petkovic      

Minutul 68: GOL marcat de Portugalia. ”Lusitanii” reuşesc o fază splendidă, Bernardo Silva combină cu Cancelo, care îl evită pe portarul Kobel cu o fentă fină şi marchează cu poarta goală.

Minutul 40: Gol marcat de Portugalia. Cristiano Ronaldo face ”dubla”, după o fază superbă creată de ”lusitani”.

Minutul 35: Gol marcat de Portugalia. Contraatact perefect făcut de portughezi, mingea ajunge la Jota, care întoarce perfect la Cristiano Ronaldo, care trimite un şut imparabil.

Minutul 15: Gol marcat de Portugalia. Cristiano Ronaldo a executat o lovitură liberă în forţă, mingea a fost iniţial respinsă, dar Carvalho a reluat cu poarta goală şi a deschis scorul.

Minutul 1: A început partida! 

--------------------------------------------------------------

Serbia – Slovenia 4-1 (Mitrovic 24, Milinkovic-Savic 56, Jovic 85, Radonjic 90+2 / Stojanovic 30)

Echipele de start:

  • Serbia: Rajkovic - Milenkovic, Masovic, Mitrovic - Zivkovic, Maksimovic, Ilic, Ristic - Milinkovic Savic - Jovanovic, Mitrovic
  • Selecţioner: Dragan Stojkovic
  • Slovenia: Oblak - Blazic, Bijol, Mevlja - Stojanovic, Zajc, Gorenc Stankovic, Kurtic, Karnicnik - Lovric - Sesko
  • Selecţioner: Matjaz Kek

Min. 90+2: GOL Serbia! Radonjic scapă singur cu Oblak şi îl învinge fără probleme.

Min. 85: GOL Serbia! Luka Jovic primeşte o centrare perfectă, pe care o transformă în gol, după o lovitură palsată de cap.

Min. 56: GOL Serbia! Milinkovic-Savic marchează cu o lovitură de cap, în urma unui corner executat perfect de Tadic.

Min. 30: GOL Slovenia! Stojanovic egalează pentru oaspeţi.

Min. 24: GOL Serbia! Mitrovic deschide scorul.

Min. 1: A început partida!


În prima rundă, Serbia a cedat pe teren propriu contra Norvegiei. Reuşita starului transferat de Manchester City de la Borussia Dortmund, Erling Haaland, din minutul 26 a făcut diferenţa pe tabelă şi a stabilit scorul final al partidei. La rândul ei, Slovenia a cedat tot pe teren propriu, doar că scorul a fost 2-0 pentru Suedia. Forsberg, din penalty în minutul 39, şi Kulusevski, în minutul 88, au adus toate cele trei puncte pentru suedezi.

Slovenia şi Serbia au fost adversare în calificările pentru Campionatul European din 2012. Pe atunci, cele două naţionale au remizat, 1-1, acasă la sârbi. În retur, slovenii s-au impus cu 1-0 pe teren propriu. Niciuna dintre cele două naţionale nu a reuşit să se califice atunci la turneul final, Serbia terminând grupa pe locul 3 cu 15 puncte, iar Slovenia pe poziţia următoare, la o lungime distanţă. Din grupă au mai făcut parte Italia (locul 1, 26 de puncte, singura calificată), Estonia (locul 2, 16 puncte), Irlanda de Nord (locul 5, 9 puncte) şi Insulele Feroe (locul 6, 4 puncte).

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri