Ultima oră
Sorin Pop, campion cu Elcond Zalău şi apoi antrenor al echipei SCM Zalău, a decedat la doar 56 de ani Sorin Pop, campion cu Elcond Zalău şi apoi antrenor al echipei SCM Zalău, a decedat la doar 56 de ani
Ovidiu Popescu, ca şi semnat de formaţia importantă din Superliga. Se va bate la play-off în sezonul viitor Ovidiu Popescu, ca şi semnat de formaţia importantă din Superliga. Se va bate la play-off în sezonul viitor
Tiberiu Căpuşă a semnat cu FC Hermannstadt Tiberiu Căpuşă a semnat cu FC Hermannstadt
VIDEO | Jucătorii echipei Corvinul au dus Cupa României la Castelul Corvinilor. Sute de oameni i-au sărbătorit pe străzile Hunedoarei VIDEO | Jucătorii echipei Corvinul au dus Cupa României la Castelul Corvinilor. Sute de oameni i-au sărbătorit pe străzile Hunedoarei
VIDEO | Rapid - FCSB, astăzi, de la 21:00, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul orgoliilor pe Giuleşti. Echipele probabile! VIDEO | Rapid - FCSB, astăzi, de la 21:00, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul orgoliilor pe Giuleşti. Echipele probabile!
VIDEO | Tyson Fury lasă să înţeleagă că arbitrii i-au dat victoria lui Usyk din cauza războiului din Ucraina VIDEO | Tyson Fury lasă să înţeleagă că arbitrii i-au dat victoria lui Usyk din cauza războiului din Ucraina

Fotbalul italian protestează faţă de planul guvernului de a monitoriza finanţele cluburilor

Fotbal Internațional Publicat de Daian Cutu pe 6 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21582492/1/serie-a.jpg

Federaţia Italiană de Fotbal, Liga Italiană, care supervizează Serie A, şi cluburile din prima ligă sunt revoltate de planul guvernului italian de a înfiinţa un organism care să le monitorizeze finanţele, relatează AFP.

În urma unei reuniuni extraordinare convocate luni de Lega Serie A, cele douăzeci de cluburi din campionatul italian "şi-au exprimat în unanimitate opoziţia faţă de propunerea de a crea o agenţie guvernamentală pentru supravegherea economică şi financiară a cluburilor sportive profesioniste".

"Cluburile cer autonomia sistemului sportiv faţă de politic (...) şi au reiterat încă o dată necesitatea de a avansa spre o autonomie totală a Lega Serie A în cadrul sistemului sportiv", a precizat Liga italiană într-un comunicat.

"Cluburile cer autonomia sistemului sportiv faţă de politic (...) şi au reiterat încă o dată necesitatea de a avansa spre o autonomie totală a Lega Serie A în cadrul sistemului sportiv", a precizat Liga italiană într-un comunicat.

Oficialii fotbalului italian subliniază că Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) dispune deja de un organism, Covisoc (Comisia pentru supravegherea cluburilor profesioniste de fotbal), responsabil cu monitorizarea conturilor cluburilor din Serie A. "Acest proiect este lipsit de respect faţă de organismele noastre de conducere. Este brusc clar că Covisoc nu va mai fi independentă" dacă planul guvernului va merge mai departe, a avertizat luni preşedintele FIGC, Gabriele Gravina.



Guvernul italian vrea să înfiinţeze o agenţie pentru supravegherea economică şi financiară a cluburilor sportive profesioniste, vizând în special fotbalul şi baschetul. Luni, la Rai Radio 1, ministrul sportului, Andrea Abodi, a justificat crearea acestui organism prin faptul că "100 de milioane de euro în taxe şi contribuţii nu au fost plătite de cluburile din prima, a doua şi a treia divizie numai în ultimele 18-24 de luni".

"Nu spunem că Covisoc nu este de încredere. Spunem că este întotdeauna loc de îmbunătăţiri în ceea ce priveşte controlul financiar", a adăugat el înainte de a continua. "Nu va exista niciun impact asupra alocării licenţelor pentru campionate, toate acestea vor rămâne în mâinile FIGC".

Autorităţile baschetului italian, în frunte cu Federaţia Italiană şi Liga Profesionistă, şi-au exprimat de asemenea opoziţia faţă de acest proiect, care, în opinia lor, "reprezintă un risc pentru autonomia (lor)".

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri