Ultima oră
Antrenorul care ar accepta imediat să vină la FCU Craiova: „De ce nu?” Antrenorul care ar accepta imediat să vină la FCU Craiova: „De ce nu?”
Cine arbitrează derby-ul Rapid - FCSB, din ultima etapă din play-off Cine arbitrează derby-ul Rapid - FCSB, din ultima etapă din play-off
Marius Şumudică agită apele înainte de derby-ul Rapid - FCSB: „Au câştigat primul lor titlu din istorie. Suntem la egalitate acum!” Marius Şumudică agită apele înainte de derby-ul Rapid - FCSB: „Au câştigat primul lor titlu din istorie. Suntem la egalitate acum!”
Arsenal se desparte de unul dintre cei mai vechi jucători din lot Arsenal se desparte de unul dintre cei mai vechi jucători din lot
Ovidiu Popescu s-a decis! Pleacă de la FCSB şi semnează cu o rivală din Superliga Ovidiu Popescu s-a decis! Pleacă de la FCSB şi semnează cu o rivală din Superliga
Mihai Stoica a făcut anunţul aşteptat de toţi fanii! Când revine FCSB în Ghencea Mihai Stoica a făcut anunţul aşteptat de toţi fanii! Când revine FCSB în Ghencea

Joe Biden o va onora pe înotătoarea Katie Ledecky cu ”Medalia Libertăţii”

Sporturi Publicat de Daian Cutu pe 3 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21579760/1/led.png

Preşedintele SUA, Joe Biden, va înmâna vineri cea mai înaltă distincţie civilă americană unui număr de 19 persoane, printre care se numără înotătoarea Katie Ledecky din echipa olimpică a SUA, liderul drepturilor civile asasinat Medgar Evers, fosta şefă a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi, dar şi actriţa Michelle Yeoh şi prezentatorul de televiziune Phil Donahue, relatează Reuters şi Associated Press.

Este un grup divers de 19 persoane care vor fi onorate vineri de preşedintele democrat pentru ceea ce Casa Albă a declarat că sunt "contribuţii exemplare la prosperitatea, valorile sau securitatea Statelor Unite, la pacea mondială sau la alte eforturi semnificative ale societăţii, publice sau private".

Cei 10 bărbaţi şi nouă femei provin din lumea politicii, sportului, divertismentului, drepturilor civile şi apărării LGBTQ+, ştiinţei şi religiei. Trei medalii vor fi acordate post-mortem.

Lista persoanelor premiate aduce un omagiu special "primilor" din domeniIle lor, printre care actriţa din "Everything Everywhere All at Once" Michelle Yeoh, care a fost prima asiatică ce a câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă, Ellen Ochoa, prima femeie hispanică în spaţiu şi Jim Thorpe, sportivul versatil care a devenit primul american nativ care a câştigat o medalie olimpică de aur în 1912. El a murit în 1953.

Katie Ledecky este, la rândul ei, câştigătoare a şapte medalii olimpice de aur, un record încă neegalat, Medgar Evers a fost un lider al luptei pentru drepturile civile din Mississippi, iar Phil Donahue este un pionier al genului de talk-show de televiziune de tip tabloid. Toţi fac parte din promoţia din acest an a laureaţilor Medaliei prezidenţiale a Libertăţii.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele