Ultima oră
VIDEO | Chelsea - Tottenham 2-0. Radu Drăguşin, rezervă în ”Battle of the Bridge” VIDEO | Chelsea - Tottenham 2-0. Radu Drăguşin, rezervă în ”Battle of the Bridge”
VIDEO | Tânărul Jiri Lehecka profită de abandonul lui Daniil Medvedev şi merge în semifinale la Madrid VIDEO | Tânărul Jiri Lehecka profită de abandonul lui Daniil Medvedev şi merge în semifinale la Madrid
Se conturează o campanie de transferuri stelară la CFR Cluj! Suma uriaşă pe care patronul ”o pune la bătaie” Se conturează o campanie de transferuri stelară la CFR Cluj! Suma uriaşă pe care patronul ”o pune la bătaie”
Unul din cei mai vechi străini din Superliga şi-a anunţat plecarea Unul din cei mai vechi străini din Superliga şi-a anunţat plecarea
Trei finale pe aparate, plus cea pe echipe pentru România, la CE de la Rimini Trei finale pe aparate, plus cea pe echipe pentru România, la CE de la Rimini
VIDEO | Remontada fabuloasă reuşită de Kiel! Nemţii au revenit de la -9 şi merg în Final Four-ul Ligii Campionilor VIDEO | Remontada fabuloasă reuşită de Kiel! Nemţii au revenit de la -9 şi merg în Final Four-ul Ligii Campionilor

Mesaj pentru Horia Tecău

Tenis Publicat de Tudor Moisa pe 19 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/21564363/1/profimedia-0864098941.jpg

România a reuşit o calificare senzaţională, în faţa Ucrainei, scor 3-2, urmând să participe la turneul final al BJK Cup.

Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian au fost cele două jucătoare care au reuşit minunea, revenind de la 0-2. Deşi au fost epuizate, după meciurile împotriva Svitolinei şi a lui Tsurenko, Ana şi Jaqueline au jucat şi partida decisivă, de dublu.

Cele două sportive merită toate laudele, având în vedere că puţină lume le dădea vreo şansă, mai ales după prima zi a duelului cu Ucraina.

Sorana Cîrstea e deja o absenţă clasică, ea hotărând, în urmă cu mai mult timp, să nu mai vină la echipa de BJK a României.

Simona Halep a fost accidentată şi nu a participat la duelul cu Ucraina. Chiar dacă de data aceasta a avut un motiv să nu se prezinte, Simona a mai lipsit în trecut de la echipa de BJK Cup din diferite cauze. 

În acest context, mi se pare impardonabilă abordarea lui Horia Tecău. Da, cu toţii ne dorim ca România să obţină un rezultat cât mai bun la Sevilla, dar dacă şi Jaqueline sau Ana ar fi avut aceeaşi abordare ca a sus numitelor, atunci ne-am fi calificat măcar?

Ana şi Jaqueline au dat mereu totul când au jucat pentru România şi merită nu doar să fie prezente la Sevila, ci şi-au câştigat dreptul de a şi juca!

Faptul că Horia Tecău este deschis posibilităţii ca Sorana să revină în echipa României mi se pare o aberaţie. Şi-a câştigat cumva meritul de a fi parte la cele mai importante meciuri din istoria naţionalei României?

Cât despre Halep, ea a reprezentat România cu succes în trecut, iar aşa cum am precizat, de data aceasta şi-a dorit să joace sub tricolor, iar aducerea ei în lot ar fi o decizie inspirată, dar cele două care trebuie să evolueze în Spania sunt Ana şi Jaqueline. Cu ele TREBUIE să deschidă lista Tecău.

Eu sper că Horia va cântări toate aceste aspecte, chiar dacă din discursul său reiese că nu ar fi o surpriză ca Ana şi Jaqueline să nu fie nici măcar prezente la Sevilla. 

Nimeni nu cred că ar da cu pietre în cazul în care, ipotetic, cele două nu ar câştiga nici măcar un game la turneul final.

Mesajul transmis de Horia Tecău

”Deocamdată, vreau să ne bucurăm de aceste fete şi de acest rezultat fantastic. După o pauză şi un moment de resetare, vom începe să pregătim turneul final din Spania. Atunci ne vom gândi la care este cea mai bună echipă.

Cel mai important lucru, până la urmă, este cine îşi doreşte să joace. De acolo plecăm.

Cine doreşte să joace şi e în formă, iar contextul e favorabil... eu, încă de la început, când am venit la echipă, sunt deschis faţă de toate jucătoarele din România, inclusiv faţă de cele care s-au retras din echipa naţională.

Din partea mea există susţinere şi deschidere. Doar să îşi dorească”, a spus Horia Tecău, la revenirea în ţară.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele