Ultima oră
Marian Iancu şi-a anunţat revenirea în fotbalul românesc: „Mă gândesc să fiu unul din acţionari” Marian Iancu şi-a anunţat revenirea în fotbalul românesc: „Mă gândesc să fiu unul din acţionari”
Ţărilor de Jos şi-au anunţat lotul pentru Euro 2024. Cei 30 de jucători convocaţi de Koeman Ţărilor de Jos şi-au anunţat lotul pentru Euro 2024. Cei 30 de jucători convocaţi de Koeman
Stadionul „Arcul de Triumf” ar putea avea o nouă gazdă: „Vrem să jucăm acolo” Stadionul „Arcul de Triumf” ar putea avea o nouă gazdă: „Vrem să jucăm acolo”
Nicolae Dică a analizate eşecurile din mandatele de la FC Voluntari şi FCU Craiova: „Nu mi-au dat nicio şansă. Mi-au făcut doar rău” Nicolae Dică a analizate eşecurile din mandatele de la FC Voluntari şi FCU Craiova: „Nu mi-au dat nicio şansă. Mi-au făcut doar rău”
Suma incredibilă pe care o câştigă Messi la Inter Miami! Depăşeşte masa salarială a multor echipe din MLS Suma incredibilă pe care o câştigă Messi la Inter Miami! Depăşeşte masa salarială a multor echipe din MLS
Victorie şi calificare pentru Sabalenka în turneul de la Roma! Pe cine va întâlni în finală Victorie şi calificare pentru Sabalenka în turneul de la Roma! Pe cine va întâlni în finală

SNST solicită măsuri imediate pentru îmbunătăţirea salarizării în Sport şi Tineret. Scrisoare deschisă adresată Elisabetei Lipă

Sporturi Publicat de Daian Cutu pe 1 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21577825/1/mts.jpg

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret a solicitat, printr-o scrisoare deschisă adresată preşedintei Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, măsri imediate pentru îmbunătăţirea salarizării în Sport şi Tineret.

“Sportul şi Tineretul sunt domeniile abandonate de Guvern în ultimii ani şi se află într-o criză majoră la toate capitolele. Sportivii şi tinerii nu mai primesc sprijin aproape deloc din partea statului şi se pregătesc în condiţii mizere. Din cauza condiţiilor în care muncim şi a salariilor foarte mici, domeniile de activitate se confruntă cu o lipsă acută de personal, sunt tot mai puţini profesionişti care aleg să se angajeze în sistem şi foarte mulţi pleacă spre posturi mai bine plătite, tinerii nu mai vin în domeniu, iar antrenorii, tehnicienii şi specialiştii sunt atraşi de locurile de muncă din afara ţării”, se arată în scrisoarea SNST.

Salariaţii din unităţile subordonate, aparatul central şi federaţiile sportive naţionale se confruntă cu probleme la toate capitolele: bugete insuficiente, programe suspendate, premieri restante, lipsa echipamentului, personal insuficient şi o coordonare defectuoasă de la nivelul central, menţionează sindicatul. “Muncim pe cele mai mici salarii din sistemul bugetar, fără să fim plătiţi sâmbăta şi duminica, nu primim sporuri şi ne desfăşurăm activitatea în condiţiile de acum 30 de ani, fără duşuri, toalete, aer condiţionat sau încălzire, folosim materiale uzate, aparatură veche şi instalaţii care trebuiau casate de foarte mult timp, fiind uitaţi mereu la coada clasamentului”.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele