Ultima oră
Totul a fost stabilit! Primul fotbalist care pleacă de la FCSB. Jucătorul semnează cu o rivală din Superligă. MM Stoica, emoţionat: ”El e de toate. Nacho n-a jucat niciodată atacant lateral!”

Totul a fost stabilit! Primul fotbalist care pleacă de la FCSB. Jucătorul semnează cu o rivală din Superligă. MM Stoica, emoţionat: ”El e de toate. Nacho n-a jucat niciodată atacant lateral!”
Pauza s-a terminat! Cristi Balaj revine în Superliga Pauza s-a terminat! Cristi Balaj revine în Superliga
Max Verstappen, succes foarte muncit pe circuitul din Emilia Romagna. L-a învins la mai puţin de o secundă pe Lando Norris Max Verstappen, succes foarte muncit pe circuitul din Emilia Romagna. L-a învins la mai puţin de o secundă pe Lando Norris
Ioan Ovidiu Sabău îşi ia revanşa în faţa Oţelului şi speră la cupele europene. ”Am putea încheia sezonul senzaţional” Ioan Ovidiu Sabău îşi ia revanşa în faţa Oţelului şi speră la cupele europene. ”Am putea încheia sezonul senzaţional”
”Nu pot să neg”. Alex Chipciu, reacţie cu privire la transferul la FCSB ”Nu pot să neg”. Alex Chipciu, reacţie cu privire la transferul la FCSB
”Este unul dintre cele mai mari cluburi din România”. Portarul Corvinului a anunţat la ce echipă din Superliga ar vrea să joace ”Este unul dintre cele mai mari cluburi din România”. Portarul Corvinului a anunţat la ce echipă din Superliga ar vrea să joace

Mesajele celor de la CSA Steaua şi FCSB, după împlinirea a 38 de ani de când Steaua Bucureşti a câştigat Cupa Campionilor Europeni

Fotbal Romania Publicat pe 7 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40167/21582850/1/fcsb-csa.jpg

S-au împlinit 38 de ani de la performanţa remarcabilă reuşită de Steaua Bucureşti, anume câştigarea Cupei Campionilor Europeni, într-o finală decisă la loviturile de departajare, în faţa Barcelonei.

CSA Steaua şi FCSB au postat câte un mesaj pe reţelele de socializare, în care au reamintit performanţa de la Sevilla, neegalată în fotbalul românesc până în prezent. 

„În urmă cu 38 de ani, Steaua Bucureşti a reuşit cea mai mare performanţă a fotbalului românesc la nivel de cluburi: câştigarea Cupei Campionilor Europeni după o finală fantastică în faţa celor de la FC Barcelona, scor 2-0, la lovituri de la 11 metri.

Marius Lăcătuş şi Gabi Balint au transformat lovituri de la 11 metri, iar Helmuth Duckadam a închis, la propriu, poarta în faţa spaniolilor.

Întreaga arenă Ramon Sanchez Pizjuán din Sevilla a rămas uluită, iar Europa s-a înclinat în faţa incredibilului succes al roş-albaştrilor.

Pe 7 mai 1986, eroii Stelei au fost: Helmut Duckadam – Ştefan Iovan, Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, Ilie Bărbulescu – Lucian Bălan (73 Anghel Iordănescu), Gavril Balint, Ladislau Boloni, Mihail Majearu – Marius Lăcătuş, Victor Piţurcă (112 Marin Radu II).

Antrenori: Emeric Ienei şi Anghel Iordănescu.

Pentru acest succes, şi nu numai, întreaga suflare roş-albastră se înclină în faţa eroilor de la Sevilla”, a fost mesajul postat de club pe reţelele de socializare.

Mesajul postat de FCSB

„CCE #7Mai #Sărbătoare

Marţi, 7 mai, se împlinesc 38 de ani de la cea mai glorioasă zi a fotbalului românesc.

În acea zi, pe Ramón Sánchez Pizjuán Stadium, Steaua Bucureşti intra în istoria fotbalului, devenind prima echipă din Estul Europei care cucerea cel mai râvnit trofeu din fotbal, Cupa Campionilor Europeni (actuala UEFA Champions League), într-o finală disputată împotriva celor de la FC Barcelona.

Helmut Duckadam intra în Cartea Recordurilor după ce apăra patru lovituri de departajare consecutive, iar trofeul ajungea la Bucureşti.

Pentru această uriaşă performanţă, clubul nostru le aduce un omagiu şi le mulţumeşte acelor mari fotbalişti pentru contribuţia extraordinară adusă la dezvoltarea fotbalului românesc!”, a fost mesajul postat de FCSB pe reţelele de socializare.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Fotbal Romania

Ultimele articole Toate articolele