Ultima oră
Emilia Corbu a cucerit titlul de campioană a României la floretă Emilia Corbu a cucerit titlul de campioană a României la floretă
Succesul din Cupă vine la pachet cu o primă considerabilă pentru cei de la Corvinul Succesul din Cupă vine la pachet cu o primă considerabilă pentru cei de la Corvinul
VIDEO |  Dramaticul game final în care Hurkacz a capotat. Tommy Paul, pericol la RG? VIDEO | Dramaticul game final în care Hurkacz a capotat. Tommy Paul, pericol la RG?
Mircea Cristescu şi-a anunţat retragerea din structura de conducere a campioanei UBT Cluj la finalul sezonului Mircea Cristescu şi-a anunţat retragerea din structura de conducere a campioanei UBT Cluj la finalul sezonului
VIDEO | Las Palmas - Betis 2-2. Final liniştit de sezon pentru ambele formaţii VIDEO | Las Palmas - Betis 2-2. Final liniştit de sezon pentru ambele formaţii
Dorin Rotariu a ales unde vrea să joace. ”Eu cred că sunt mai mari şanse să meargă” Dorin Rotariu a ales unde vrea să joace. ”Eu cred că sunt mai mari şanse să meargă”

VIDEO | Borussia Dortmund - PSG 1-0. Nemţii iau prima opţiune pentru calificarea în finala Ligii Campionilor

Champions League Publicat de Daian Cutu pe 1 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/21575419/2/profimedia-0869455198.jpg

Borussia Dortmund a câştigat pe teren propriu, scor 1-0, cu formaţia franceză PSG, în manşa întâi a celei de a doua semifinale a Ligii Campionilor.

Borussia a controlat începutul meciului şi Donnarumma a intervenit la şutul lui Marcel Sabitzer, din minutul 13. Gazdele însă au reuşit să deschidă scorul în minutul 36, când Fullkrug a primit o pasă peste apărarea franceză, a preluat, a intrat în careu şi a înscris cu stângul. Dortmund a încheiat repriza în atac, Sabitzer şutând din careu, însă Donnarumma a avut o nouă intervenţie excelentă.

După reluare, parizienii au trecut pe lângă egalare la dubla ocazie din minutul 51. Mbappe a trimis în bară, faza a continuat, iar mingea a ajuns în cele din urmă la Hakimi, care a lovit şi el bara.

Fabian Ruiz a ratat o nouă ocazie pentru oaspeţi, în minutul 56, la centrarea lui Marquinhos, iar gazdele au replicat prin pătrunderea lui Jadon Sancho, care a pasat în faţa porţii de unde Fullkrug a trimis peste poartă. În minutul 72 Mbappe a lobat pentru Dembele, însă acesta a şutat slab şi Kobel a respins. Tot Dembele a trimis peste poartă din poziţie ideală, în minutul 80, dar Borussia s-a impus cu 1-0 şi merge la Paris, pentru returul din 7 mai, cu prima şansă de calificare în finală.

 

Borussia Dortmund - PSG 1-0 (Fulkurg 36), în direct la Prima Sport 1 şi online pe PrimaPlay.ro. Echipele de start:

  • Borussia Dortmund: Kobel, Ryerson - Hummels - Schlotterbeck - Maatsen, Can - Sabitzer, Adeyemi - Brandt - Sancho, Fulkurg
  • PSG: Donnarumma, Hakimi - Marquinhos - Hernandez - Mendes, Zaire-Emery - Vitinha - Ruiz, Dembele - Mbappe - Barcola

Minutul 90+4: Final de meci! Dortmund se impune 1-0.

Minutul 72: Maatsen îl scapă pe Dembele din marcaj. Kobel are o paradă de senzaţie la şutul francezului.

Minutul 60: Sancho trece elegant de un adversar şi scoate la Fulkurg, care reia din 7 metri peste poartă.

Minutul 51: Mbappe reia cu efect de lângă Sabitzer în bară. Pe respingere, mingea ajunge la Hakimi, care reia de asemenea în stâlpul porţii.

Minutul 45+4: Pauză! Dortmund conduce cu 1-0.

Minutul 44: Donnarumma scoate fabulos la şutul din prim trimis de Sabitzer.

Minutul 36: GOL Dortmund! Fulkurg păcăleşte pasul la offside şi marchează cu o execuţie din careu.

Minutul 11: Dembele reia în forţă de la 20 de metri puţin pe lângă poartă.

Minutul 1: A început partida!

------------------------------------

Echipele Paris Saint-Germain şi Borussia Dortmund s-au calificat, în semifinalele Ligii Campionilor, după ce au eliminat formaţiile FC Barcelona, respectiv Atletico Madrid. PSG s-a impus, scor 4-1, iar Borussia cu 4-2.

În meciul arbitrat de Istavn Kovacs, PSG s-a impus prin golurile marcate de Dembele (40), Vtinha (54) şi Mbappe (41, 89). Pentru FC Barcelona a punctat Raphinha, în minutul 12, iar Araujo a fost eliminat în minutul 29.

În tur, scorul a fost 3-2 pentru catalani.

În timp ce PSG a întors soarta meciului împotriva Barçei graţie golului lui Vitinha, Xavi şi-a pierdut cumpătul şi a contestat prea vehement decizia arbitrului Istvan Kovacs, în special lovind furios un panou al Ligii Campionilor aflat în apropiere ( minutul57). După acest gest, arbitrul a decis, în mod logic, să îl elimine.

La meciul Atletico - Borussia, germaniii s-au calificat după 4-2 în retur şi 2-1 în tur.

Pentru Atletico au marcat Hummels (49 - autogol) şi Correa (64).

Golurile germanilor au fost înscrise de Brandt (34), Maatsen (39), Fullkrug (71) şi Sabitzer (74).

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri