Ultima oră
Sorin Pop, campion cu Elcond Zalău şi apoi antrenor al echipei SCM Zalău, a decedat la doar 56 de ani Sorin Pop, campion cu Elcond Zalău şi apoi antrenor al echipei SCM Zalău, a decedat la doar 56 de ani
Ovidiu Popescu, ca şi semnat de formaţia importantă din Superliga. Se va bate la play-off în sezonul viitor Ovidiu Popescu, ca şi semnat de formaţia importantă din Superliga. Se va bate la play-off în sezonul viitor
Tiberiu Căpuşă a semnat cu FC Hermannstadt Tiberiu Căpuşă a semnat cu FC Hermannstadt
VIDEO | Jucătorii echipei Corvinul au dus Cupa României la Castelul Corvinilor. Sute de oameni i-au sărbătorit pe străzile Hunedoarei VIDEO | Jucătorii echipei Corvinul au dus Cupa României la Castelul Corvinilor. Sute de oameni i-au sărbătorit pe străzile Hunedoarei
VIDEO | Rapid - FCSB, astăzi, de la 21:00, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul orgoliilor pe Giuleşti. Echipele probabile! VIDEO | Rapid - FCSB, astăzi, de la 21:00, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul orgoliilor pe Giuleşti. Echipele probabile!
VIDEO | Tyson Fury lasă să înţeleagă că arbitrii i-au dat victoria lui Usyk din cauza războiului din Ucraina VIDEO | Tyson Fury lasă să înţeleagă că arbitrii i-au dat victoria lui Usyk din cauza războiului din Ucraina

VIDEO | Universitatea Craiova - FCSB 2-0. Campioana a plătit tribut unei abordări relaxate

Superliga Publicat de Daian Cutu pe 6 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/21581593/2/universitatea-craiova-fcsb-play-off-superliga-superbet-6-05-2024-1.jpg

Universitatea Craiova a învins campioana FCSB, pe teren propriu, scor 2-0, în etapa a 8-a din play-off-ul Superligii. Oaspeţii au ratat un penalty prin Darius Olaru.

Oltenii au deschis scorul repede la Craiova, încă din minutul 4. Baiaram a executat un corner, Jovan Markovic a trimis în bară, iar Raul Silva a reluat în plasă mingea ricoşată până la el.

Anzor Mekvabishvili l-a încercat pe Târnovanu cu un şut din afara careului, în minutul 28, iar bucureştenii au ratat cea mai mare ocazie a lor în minutul 44, când Baba Alhassan a pătruns în careu şi i-a pasat lui Miculescu, acesta reluând pe lângă poartă. Oaspeţii au ratat o ocazie mare şi în minutul 55, prin Octavian Popescu, apoi Olaru a şutat şi Laurenţiu Popescu a respins. Gazdele au revenit în atac şi Andrei Ivan a reuşit să dubleze avantajul echipei lui Gâlcă, în minutul 70.

După cinci minute FCSB a primit penalty după consultarea VAR, pentru un fault al lui Houri la Olaru şi acelaşi Olaru a ratat lovitura de pedeapsă în minutul 77, trimiţând în bară. Au ratat apoi Vlădoiu şi Alexandru Băluţă, iar Alexandru Mitriţă a ţinut prea mult de minge în careul bucureştenilor şi nu a putut înscrie, în minutul 90.

Ivan şi Bana nu l-au putut învinge pe Târnovanu în minutul 90+4, iar meciul s-a încheiat în cele din urmă cu victoria Craiovei, scor 2-0.

FCSB a pierdut primul meci din acest play-off şi este deja campioană, conducând în campionat cu 49 de puncte. Universitatea Craiova este pe locul secund, cu 40 de puncte.

VIDEO | Universitatea Craiova - FCSB 2-0 (Silva 4, Ivan 71), în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Echipele de start:

  • Universitatea Craiova: L. Popescu - Căpăţînă, Zajkov, Silva, Bancu - A. Creţu, Mekvabishvili - Danciu, Houri, A. Ivan - Markovic
  • FCSB: Târnovanu - Antwi, Lixandru, Dawa, Ov. Popescu – Alhassan, Şut, Olaru – Băluţă, D. Miculescu, Oct. Popescu

Minutul 90+5: Final de meci! Universitatea Craiova se impune cu 2-0.

Minutul 90: Mitriţă profită de o pasă greşită şi trece prin defensiva adversă, îl culcă pe Târnovanu, dar şutul său este scos de pe linia porţii de Dawa.

Minutul 77: Se dictează penalty cu ajutorul VAR, după o intervenţie a lui Houri asupra lui Olaru. Acelaşi Olaru execută lovitura de pedeapsă, dar zguduie transversala.

Minutul 71: GOL Universitatea Craiova! Vlădoiu profită de lipsa de marcaj a lui Lixandru şi scoate în careu la Ivan, care trimite de lângă Haruţ.

Minutul 62: Olaru trimite din marginea careului. Popescu respinge în bară, apoi mingea se scurge în afara terenului.

Minutul 55: Tavi Popescu rămâne singur cu portarul, pierde timp, dar apucă să îl lobeze pe Popescu, dar nu prinde cadrul.

Minutul 47: Târnovanu parează în doi timpi la şutul lui Ivan din careu.

Minutul 45+2: Pauză! Universitatea Craiova conduce cu 1-0.

Minutul 44: Alhassan scoate la Miculescu, care reia slab din careu.

Minutul 28: Mekvabishvili trimite de la distanţă puţin pe lângă vinclu.

Minutul 4: GOL Universitatea Craiova! Probleme mari în a respinge mingea după un corner, Silva profită de lipsa de marcaj şi trage din careu.

Minutul 1: A început partida!

-------------------------------

Universitatea Craiova vine după victoria cu 2-1 în faţa Rapidului, din etapa trecută, şi se află pe locul 3 în Superliga, la 3 puncte distanţă de CFR Cluj, ocupanta locului 2. Oltenii au mare nevoie de victorie pentru a reveni pe poziţia secundă, care asigură un loc în preliminariile Conference League.

De cealaltă parte, FCSB vine după victoria, scor 2-1, în faţa Farului, meci în urma căruia bucureştenii au devenit matematic campionii României. „Roş-albaştrii” joacă un meci de palmares cu U. Craiova, pe care a reuşit să o învingă de fiecare dată când s-au întâlnit, în acest sezon.

Ultima întâlnire dintre cele două echipa s-a încheiat cu victoria FCSB-ului, scor 2-0.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele