Ultima oră
VIDEO | Csikszereda - Dinamo 0-0. ”Câinii” au acceptat dominarea din retur a ciucanilor şi rămân în Superliga VIDEO | Csikszereda - Dinamo 0-0. ”Câinii” au acceptat dominarea din retur a ciucanilor şi rămân în Superliga
Cristi Dulca nu a fost invitat la meciul de retragere al Generaţiei de Aur. Răspuns plin de bun simţ al fostului internaţional. ”Nu am fost invitat, dar m-aş fi dus” | EXCLUSIV Cristi Dulca nu a fost invitat la meciul de retragere al Generaţiei de Aur. Răspuns plin de bun simţ al fostului internaţional. ”Nu am fost invitat, dar m-aş fi dus” | EXCLUSIV
Selecţionerul Albaniei a anunţat un lot preliminar de 27 de jucători. Pe listă e şi un fotbalist din Superliga Selecţionerul Albaniei a anunţat un lot preliminar de 27 de jucători. Pe listă e şi un fotbalist din Superliga
VIDEO | Panică la Mircurea Ciuc! Un fan dinamovist a căzut din tribună. A fost nevoie de intervenţia ambulanţei VIDEO | Panică la Mircurea Ciuc! Un fan dinamovist a căzut din tribună. A fost nevoie de intervenţia ambulanţei
VIDEO | Cel mai frumos gol anulat al sezonului! Ciucanul Jebari, execuţie fabuloasă de la distanţă în poarta lui Dinamo VIDEO | Cel mai frumos gol anulat al sezonului! Ciucanul Jebari, execuţie fabuloasă de la distanţă în poarta lui Dinamo
Unai Emery şi-a prelungit contractul cu Aston Villa Unai Emery şi-a prelungit contractul cu Aston Villa

Emil Grădinescu a răbufnit după criticile primite pentru comentariul de la meciul României cu Israel: ”Nu e rău dacă te înjură CTP-ul”

Echipa nationala Publicat pe 19 nov 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21391201/2/emil-gradinescu.jpg

Echipa naţională a României s-a calificat la un turneu final după opt ani, sâmbătă, în urma victoriei cu Israel, scor 2-1, din Ungaria.

La Felcsut, pe Pancho Arena, în faţa a 600 de suporteri tricolori, Israel a deschis scorul încă din minutul 2, când a marcat Eran Zahavi, lăsat liber în careu la un corner. Românii au egalat în minutul 10, prin George Puşcaş, care a urmărit şi a trimis în plasă mingea revenită din bara transversală la şutul lui Drăguş. 

Acelaşi Drăguş a trimis în bară în minutul 24, iar gazdele au replicat după opt minute: Zahavi l-a lansat perfect pe Glokh, care a intrat în careu şi a şutat, dar Moldovan a fost la post. În minutul 38 Puşcaş a trimis spre poartă şi a căzut în careu, însă portarul israelian a prins. 

Repriza secundă a început cu tricolorii în atac şi Puşcaş a şutat în minutul 47, când Glazer a respins în corner. După un minut, Raţiu a făcut o cursă pe partea dreaptă, a trimis bine în careu şi Răzvan Marin a şutat peste poartă. Al doilea gol al României a venit în minutul 63.

Puşcaş a pasat către Răzvan Marin, acesta a trimis la Ianis Hagi care a încercat să paseze în faţa porţii. Balonul i-a revenit lui Ianis care a şutat cu stângul, la colţul scurt, şi a înscris. În minutul 74 Mihăilă a ratat incredibil din faţa porţii, iar atacantul Parmei a primit roşu direct în minutul 85, pentru un fault la Turgeman. S-a încheiat 2-1 şi România va merge la Euro 2024.

Emil Grădinescu, unul dintre comentatorii meciului Israel - România, a oferit o primă reacţie după ce Cristian Tudor Popescu a spus că Grădinescu a avut un comentariu ”patriotic”.

Comentatorul sportiv a declarat că deşi iniţial şi-a propus să privească meciul detaşat, atmosfera tensionată din timpul partidei l-a determinat să se comporte ca un suporter.

De asemenea, Grădinescu susţine că nu este un lucru rău dacă ”te înjură CTP-ul” şi a subliniat că afirmaţiile sale au fost cele ale unui om pasionat de fotbal.

 ”Nu e rău dacă te înjură CTP-ul”

“Iniţial, înainte să intrăm în emisiune, ne-am gândit că ar trebui să fim mai calmi, mai detaşaţi. Să avem o plasă de siguranţă, de civilizaţie. Dar a început meciul, ne-a prins tensiunea şi ne-am purtat ca nişte microbişti.

Am fost ca nişte suporteri. Vă spun, îmi propusesem să fiu puţin mai distant. Dar nu mi-am dat seama când m-a luat valul şi m-am trezit că strig la arbitru, la Mihăilă, de astea, de peluză.

Dar, mă rog, unora le-a plăcut, altora nu. Am avut atâtea meciuri slabe pe care le-am comentat cu echipa naţională, dar de data asta am simiţit vibe-ul acela din alte timpuri, de pe vremea când România avea naţională bună de tot.

Am simţit că sunt stăpâni pe ei, ştiu ce fac. Au ţinut liniile sus, nu au băgat autobuzul în poartă. L-am văzut pe Stanciu care a alergat 15 kilometri, Raţiu foarte bun, surpriza Puşcaş. 

Cred că uşor, uşor, începe să se lege o naţională. Cred că cel mai bine este să fii tu însuţi şi să te comporţi aşa cum simţi. Aşa am făcut meseria asta 30 şi ceva de ani. Am încredere în instinctele mele.

Ccă am făcut bine aseară. Era un meci tensionat, important, iar dacă vrei să fii distant şi să nu te implici, nu cred că e bine. M-a luat apa rău de tot, cred că dacă reascult comentariul, mi-ar fi un pic ruşine.

Sunt unii care nu sunt neapărat fani ai naţionalei, sunt oameni cu un anumit nivel de cultură şi cu pretenţii care s-au simţit ofuscaţi de toate interjecţiile noastre. Poate că lor nu prea le-a plăcut.

Am comentat pentru suporteri. N-am citit reacţia lui CTP, mi-a spus soţia că ne ia la mişto. Foarte bine, asta e dacă aşa crede el. Şi eu am anumite păreri despre articolele lui, dar o las aşa. 

Până la urmă, nu este rău dacă te înjură CTP-ul. Am fost pur şi simplu microbişti, nu a fost ceva patriotic. Am zis ce am simţit ca nişte oameni care consumă fotbal”, a spus Emil Grădinescu la Fanatik.

mail-share icon Email
viewscnt