Ultima oră
Messi, convocat pentru meciurile amicale ale Argentinei cu El Salvador şi Costa Rica Messi, convocat pentru meciurile amicale ale Argentinei cu El Salvador şi Costa Rica
Bărbatul suspectat că a furat un computer care conţinea planurile de securitate pentru Jocurile Olimpice a fost arestat şi trimis în judecată Bărbatul suspectat că a furat un computer care conţinea planurile de securitate pentru Jocurile Olimpice a fost arestat şi trimis în judecată
VIDEO | Unirea Slobozia - Csikszereda, astăzi, de la 11:30, în direct pe Prima Sport 1! Ciucanii pot urca pe loc de play-off VIDEO | Unirea Slobozia - Csikszereda, astăzi, de la 11:30, în direct pe Prima Sport 1! Ciucanii pot urca pe loc de play-off
VIDEO | Hermannstadt - Oţelul, ASTĂZI, de la 17:00, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Meci important pentru la play-off VIDEO | Hermannstadt - Oţelul, ASTĂZI, de la 17:00, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Meci important pentru la play-off
VIDEO | UTA - FCU Craiova, ASTĂZI, de la 14:00, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Arădenii continuă să spere la play-off VIDEO | UTA - FCU Craiova, ASTĂZI, de la 14:00, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Arădenii continuă să spere la play-off
VIDEO | Farul - CFR Cluj, sâmbătă, de la 20:00, în direct, pe Prima Sport 1 şi online pe platforma PrimaPlay.ro

VIDEO | Farul - CFR Cluj, sâmbătă, de la 20:00, în direct, pe Prima Sport 1 şi online pe platforma PrimaPlay.ro

Kyros Vassaras a vorbit despre cele două faze controversate petrecute etapa trecută. ”Această decizie de penalti trebuia evitată”

Fotbal Internațional Publicat de Tudor Moisa pe 20 sep 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21321411/1/vassaras.png

Etapa a noua a Superligii a avut în prim plan două faze controversate. FCSB a câştigat derby-ul cu Farul după un penalti uşor acordat, iar CFR a scăpat de o lovitură de pedeapsă acordatată ploieştenilor de la Petrolul.

Astăzi, Kyros Vassaras a vorbit despre cele două faze. Preşedintele CCA a explicat faptul că Sebastian Colţescu  greşit atunci când a acordat penalti pentru FCSB, dar cei aflaţi în camera VAR nu au putut interveni din cauz protocolului.

”Arbitrul vede clar acest incident petrecut în interiorul suprafeţei de pedeapsă. El decide în mod incorect să acorde lovitură de pedeapsă fără cartonaş galben. Ambii jucători, apărătorul şi atacantul, acţionează diferit, într-o direcţie de fapt opusă mişcării lor.

Mingea nu se află sub controlul lor, deoarece, în mod neaşteptat pentru ei, rămâne în spatele atacantului. Acest contact uşor dintre ei nu poate fi considerat un fault din partea apărătorului, ci un contact fizic normal, fără impact asupra capacităţii atacantului de a ataca mingea, deoarece direcţia sa de deplasare este opusă mingii.

Fotbalul este un sport de contact. Apărătorul nu face o acţiune clară pentru a-l împiedica pe adversar. VAR-ul verifică cu atenţie şi nu poate interveni, deoarece, conform protocolului VAR, nu există suficiente elemente pentru a anula decizia arbitrului. Nu există o eroare clară şi evidentă pentru a interveni.

Nu se mai poate adăuga nimic opiniei arbitrului referitoare la acest contact neglijabil. Ambii au văzut aceleaşi imagini, iar arbitrul este cel care ia decizia pentru incidentele pe care le-a văzut pe terenul de joc.

Conform instrucţiunilor internaţionale şi ale CCA nu orice contact este fault. Nu există intenţie pentru împiedicarea adversarului, la această cădere uşoară a atacantului. În opinia CCA, această decizie de penalti trebuia evitată”, a explicat Kyros Vassaras, conform FRF.

În legătură cu penalti-ul neacordat Petrolului, preşedintele CCA a spus că a fost fault, dar că Istvan Kovacs nu poate fi tras la răspudere. Vassaras a dat vina pe arbitrii din camera VAR, care nu au găsit imaginile potrivite. 

”În încercarea sa de a juca sau a degaja mingea pentru a nu fi jucată de adversar, apărătorul face un atac neregulamentar, un contact direct cu crampoanele pe piciorul adversarului provocând şi căderea adversarului printr-o mişcare suplimentară cu celălalt picior.
Atacantul în acest caz este împiedicat şi decizia corectă ar trebui să fie o lovitură de pedeapsă. Arbitrul nu reuşeşte să identifice contactul, deoarece nu îi este clar dacă piciorul apărătorului se află în spatele celui al adversarului şi atinge solul sau piciorul atacantului.
VAR verifică incidentul din diferite unghiuri de filmare, dar nu reuşeşte să găsească vizualizarea corectă pentru a analiza corect atacul. Acestea ar fi fost imaginile filmate din spatele porţii.
La final, el analizează situaţia din cealaltă suprafaţă de pedeapsă pentru lipsa unei abateri de henţ şi confirmă că întreaga verificare, pentru toate incidentele, s-a încheiat, confirmând toate deciziile de pe teren ca fiind corecte”, a explicat Vassaras.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri