Ultima oră
Cineva trebuia să spună lucrurilor pe nume! Alina Tecşor, atac subtil la adresa Soranei Cîrstea şi a Simonei Halep Cineva trebuia să spună lucrurilor pe nume! Alina Tecşor, atac subtil la adresa Soranei Cîrstea şi a Simonei Halep
"Pentru mine este foarte important să reprezint România". Ana Bogdan, discurs superb după calificarea la turneul final "Pentru mine este foarte important să reprezint România". Ana Bogdan, discurs superb după calificarea la turneul final
Marius Şumudică suflă şi în iaurt! ”Rapidul are o stabilitate extraordinară” Marius Şumudică suflă şi în iaurt! ”Rapidul are o stabilitate extraordinară”
Cristiano Bergodi, "lucrat" de jucători? Ce s-a întâmplat la Mogoşoaia Cristiano Bergodi, "lucrat" de jucători? Ce s-a întâmplat la Mogoşoaia
Nu are licenţa PRO, dar îi dă indicaţii selecţionerului. "Are toate motivele să fie convocat" Nu are licenţa PRO, dar îi dă indicaţii selecţionerului. "Are toate motivele să fie convocat"
Sorin Cârţu a spus lucrurilor pe nume după ce Costel Gâlcă a semnat: ”Trebuie să se impună!”

Sorin Cârţu a spus lucrurilor pe nume după ce Costel Gâlcă a semnat: ”Trebuie să se impună!”

Lotul decimat, scuza lui Mirel Rădoi pentru eşecul de la Jocurile Olimpice. George Florescu: "Anumiţi jucători n-au vrut să meargă la Tokyo" EXCLUSIV

Echipa nationala Publicat de Andrei Ionascu pe 28 iul 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/20322051/1/radoi-romania.jpg

Naţionala de fotbal a României a fost eliminată în faza grupelor la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce n-a reuşit să învingă Noua Zeelandă în ultimul meci, scor 0-0. La emisiunea ‘Fotbal Look’ de la Look Sport+, George Florescu a declarat că selecţionerul Mirel Rădoi are scuza faptului că a avut la dispoziţie un lot modest. Fostul internaţional a dezvăluit că anumiţi jucători n-au vrut să vină la Tokyo.

‘Tricolorii’ au strâns 4 puncte în Grupa B şi au încheiat pe locul trei, după Coreea de Sud şi Noua Zeelandă. România n-a reuşit să înscrie vreun gol, dar a beneficiat de un autogol în victoria cu Honduras.

Mirel Rădoi a declarat că României i-a lipsit şansa pentru a se califica în sferturile de finală ale turneului masculin de fotbal. Selecţionerul a acuzat o stare de oboseală a jucătorilor, dar şi condiţiile speciale de la Tokyo.

"Cu siguranţă, este foarte important că am reuşit să ne calificăm la Jocurile Olimpice. Dar ne aşteptam la rezultate mult mai bune, mai ales ţinând cont de adversarii pe care i-am avut în grupă, n-am jucat cu nicio forţă a fotbalului mondial. Acum 20 de ani, dacă ne gândeam să ne comparăm forţele cu Honduras şi Noua Zeelandă, era un subiect de glume. Am avut o grupă uşoară, dar unul dintre motive pentru că nu ne-am calificat e faptul că unele dintre echipe nu şi-au lăsat jucătorii. La neozeelandezi am văzut doi jucători care sunt titulari în Premier League. Noi de ce n-am reuşit să adunăm o naţională care să ţină steagul sus?

Am sursele mele din interiorul naţionalei şi problema majoră a fost nu doar faptul că cluburile nu şi-au lăsat jucătorii, ci anumiţi jucători n-au vrut să meargă la Tokyo, din păcate. Trebuie să fim realişti, chiar n-a fost o echipă naţională cu care puteam să emitem pretenţii. De ce Federaţia Română de Fotbal n-a obligat cluburile din România să lase jucătorii la Jocurile Olimpice? Spania a aplicat o astfel de lege, noi de ce n-am putea? Spaniolii, deşi sunt mult superiori românilor, pot să facă asta. De ce ne permitem să ajungem de râsul altor naţiuni? Până la urmă, selecţionerul şi-a făcut treaba cu ce material a avut la dispoziţie.

Ştiu sigur că anumiţi jucători n-au vrut să vină, deşi au fost contactaţi personal pentru a veni în sprijinul echipei naţionale. Erau trecuţi de vârsta de la tineret. Probabil că la echipele de club se câştigă mai bine decât o prezenţă la turneul olimpic. Nu vreau să fac speculaţii", a spus George Florescu, în cadrul emisiunii 'Fotbal Look' de la Look Sport+.

mail-share icon Email
viewscnt