Ultima oră
VIDEO | Nicuşor Stanciu a vorbit despre ieşirea nervoasă de după meciul cu Bulgaria. "Mi-o menţin" VIDEO | Nicuşor Stanciu a vorbit despre ieşirea nervoasă de după meciul cu Bulgaria. "Mi-o menţin"
Edi Iordănescu a susţinut conferinţa de presă premergătoare meciului cu Ucraina! ”Am convingerea că suntem pregătiţi” Edi Iordănescu a susţinut conferinţa de presă premergătoare meciului cu Ucraina! ”Am convingerea că suntem pregătiţi”
Mbappe, decizie care îi va scoate din sărite pe francezi Mbappe, decizie care îi va scoate din sărite pe francezi
Ionuţ Lupescu, prezent la EURO! Fostul internaţional este coleg cu nume importante din fotbal Ionuţ Lupescu, prezent la EURO! Fostul internaţional este coleg cu nume importante din fotbal
Saudiţii şi-au bătut joc de Burcă! "Eu am vorbit cu el" | VIDEO EXCLUSIV Saudiţii şi-au bătut joc de Burcă! "Eu am vorbit cu el" | VIDEO EXCLUSIV
România, înfrângere cu Belgia şi încheie pe locul 4 România, înfrângere cu Belgia şi încheie pe locul 4

Marius Avram a dat verdictul în cazul deciziilor de arbitraj din partida CFR Cluj - FCU Craiova. ”Istvan Kovacs a greşit”

Superliga Publicat pe 2 iun 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/21216566/1/cfr-cluj-fc-u-craiova-baraj-uefa-conference-league-superliga-superbet-1-06-2023.jpg

CFR Cluj a câştigat, joi seară, cu scorul de 1-0 după prelungiri, barajul pentru Conference League cu FCU Craiova, într-o partidă transmisă în direct de către Prima Sport 1. Golul a fost marcat de Kolinger, în minutul 97.

În minutul 68, de la craioveni a fost eliminat Bauza, el primind al doilea cartonaş galben şi pe cel roşu. El a primit primul galben în minutul 53. FCU Craiova a rămas cu încă un jucător în minus în minutul 105+1, când a fost eliminat şi Huyghebaert.

Pe lângă cele două eliminări, Istvan Kovacs a mai fost criticat şi pentru neacordarea unui penalty pentru olteni, la un presupus henţ în careu.

Marius Avram a analizat aceste decizii contestate de cei de la FCU Craiova şi e de părere că arbitrul a greşit la cel puţin două din aceste faze.

”Meciul a avut multe faze controversate. Prima a avut loc în suprafaţa de pedeapsă a celor de la CFR Cluj, când a fost reclamat un posibil henţ care ar fi dus la acordarea unui penalty. Faza nu este «Crystal clear», având elemente în favoarea deciziei arbitrului (distanţa mică de la care vine mingea, direct în mână, jucătorul fiind surprins), dar şi în defavoarea deciziei (braţul se mişcă către minge, mingea este văzută de către jucător). Tocmai aceste elemente pro şi contra fac imposibilă o intervenţie din cabina VAR. De obicei, când lucrurile nu sunt clare, tendinţa este de a da credit arbitrului, indiferent ce decizie a luat în teren.

La faza din minutul 69 am încercat să înţeleg de ce a acordat Istvan Kovacs cartonaş galben. Faza nu prezintă elementele opririi unui atac promiţător, fiind aproape de suprafaţa de pedeapsa a celor de la CFR, nu are criteriile unui atac imprudent, periculos, fiind vorba de o simplă piedică şi nici vreun alt element nesportiv, cum ar fi o ţinere prelungită. Din păcate, arbitrul a greşit. Putem observa şi poziţia greşită a lui Istvan, mult prea aproape de fază, fiind chiar la un pas de a fi prins între jucători. Decizia corectă ar fi fost lovitură liberă fără cartonaş.

Şi la faza celui de-al doilea cartonas roşu, Istvan Kovacs a greşit, de data aceasta fiind corectat de către Popa Cătălin, din cabina VAR. Atacul a fost direct pe piciorul adversarului, cu talpa, fără şanse de a juca mingea, punând în pericol integritatea fizică a jucătorului. Elemente clare, care ne conduc către cartonaşul rosu”, a spus Marius Avram, în exclusivitate pentru ProSport.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele