Ultima oră
VIDEO | Lazio - AC Milan 0-1. Gazdele au avut trei jucători eliminaţi VIDEO | Lazio - AC Milan 0-1. Gazdele au avut trei jucători eliminaţi
VIDEO | Freiburg - Bayern 2-2. Titlul se îndepărtează de bavarezi VIDEO | Freiburg - Bayern 2-2. Titlul se îndepărtează de bavarezi
Ionuţ Ailenei, prestaţie magistrală cu Dinamo. ”Se cunoaşte oboseala” Ionuţ Ailenei, prestaţie magistrală cu Dinamo. ”Se cunoaşte oboseala”
Fostul jucător din Superliga consideră că fotbalul românesc este în creştere: "Uşor, uşor, ajungem iar acolo" | EXCLUSIV Fostul jucător din Superliga consideră că fotbalul românesc este în creştere: "Uşor, uşor, ajungem iar acolo" | EXCLUSIV
Daniela Stanciu, locul 10 în finală la săritura în înălţime din cadrul Campionatul Mondial Indoor Daniela Stanciu, locul 10 în finală la săritura în înălţime din cadrul Campionatul Mondial Indoor
VIDEO EXCLUSIV | Formaţia din Superliga care ar avea probleme mari în play-out. ”Eu cred că ar putea fi una dintre retrogradate” VIDEO EXCLUSIV | Formaţia din Superliga care ar avea probleme mari în play-out. ”Eu cred că ar putea fi una dintre retrogradate”

212 sportivi din 19 ţări participă la cea de-a şasea ediţie a EduSport Trophy / Participă şi Julia Sauter, cea mai titrată patinatoare a României

Sporturi Publicat de Tudor Moisa pe 5 dec 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21411202/1/edusport.jpg

Patinoarul Allianz-Ţiriac din Otopeni găzduieşte, în perioada 6-10 decembrie, cea de-a şasea ediţie a competiţiei internaţionale de patinaj artistic EduSport Trophy, la care participă 212 sportivi din 19 ţări.

Alături de reprezentanţii României, delegaţii numeroase vin din Italia, Israel, Bulgaria, Ucraina, Turcia, dar ajung la Otopeni şi patinatori din Africa de Sud, Australia, Austria, Cehia, Emiratele Arabe Unite, Franţa, Georgia, Grecia, Lituania, Marea Britanie, Peru, Serbia, Slovenia.

„Nu mai puţin de patru competiţii internaţionale de patinaj artistic au loc în această perioadă –  şi una dintre ele se desfăşoară în România”, precizează Andreea-Cristina Pascu, antrenoare de patinaj şi organizatoare a concursului. „Organizăm ediţia a şasea a EduSport Trophy în luna decembrie tocmai pentru a oferi posibilitatea sportivilor să-şi facă baremele necesare calificării la Campionatele Europene şi Mondiale de anul viitor”.

În sezonul competiţional 2023/2024, aflat în derulare, Campionatele Europene au loc la Kaunas, în Lituania, în perioada 8-14 ianuarie 2024, Mondialele de juniori se desfăşoară la Taipei în săptămâna 26 februarie-3 martie 2024, iar Mondialele seniorilor sunt organizate la Montreal, în Canada, în intervalul 18-24 martie 2024.

Cea mai titrată patinatoare a României, Julia Sauter, vine şi ea la EduSport Trophy, o competiţie de tradiţie în calendarul sportivei. Julia va concura la Otopeni pe 8 şi 9 decembrie, după ce a obţinut sezonul acesta locul 6 la competiţia Nepela Memorial de la Bratislava (Slovacia), locul 1 la Tirnavia Ice Cup, din Trnava (Slovacia), şi locul 4 la Tallinn Trophy, în Estonia.

Julia e legitimată din primăvara acestui an la CSM Corona Braşov, e antrenată încă din 2010 de Marius Negrea şi e sportiva cu cele mai bune clasări internaţionale din istoria patinajului artistic feminin românesc: locul 18 la Campionatele Mondiale ediţia 2022, locul 20 la Campionatele Mondiale ediţia 2023, locul 10 la Campionatele Europene ediţia 2023.

De altfel, clasarea Juliei în Top 10 la cea mai recentă ediţie a Europenelor a deschis posibilitatea ca România să trimită încă o sportivă la Campionatele Europene de anul viitor din Lituania. Două patinatoare talentate din România, Ana-Sofia Beşchea şi Ramona-Andreea Voicu, vor încerca să obţină baremele necesare calificării la Europene chiar săptămâna aceasta, la Otopeni, la EduSport Trophy.

Organizat de Asociaţia Clubul Sportiv EduSport Bucureşti, în parteneriat cu Federaţia Română de Patinaj, sub egida Federaţiei Internaţionale de Patinaj (ISU), concursul EduSport Trophy acoperă întregul spectru al patinajului artistic la categoriile individuale: Seniori, Juniori, Novice, Cadeţi, Copii, Adulţi şi Recreaţional, ultimele două secţiuni fiind dedicate celor care practică patinajul la nivel amator.

Sezonul acesta, în cadrul competiţiei internaţionale EduSport Trophy se desfăşoară şi Campionatele Naţionale de Patinaj Artistic, categoriile Juniori şi Seniori .

Accesul la competiţie e liber, în limita celor 450 de locuri ale patinoarului.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele