Ultima oră
Neluţu Varga, decizie finală cu privire la Tachtsidis 
Neluţu Varga, decizie finală cu privire la Tachtsidis
VIDEO | Dan Petrescu, ”săgeţi” către foştii antrenori de la CFR. ”Dacă eram eu mai aveam doi la acest nivel” VIDEO | Dan Petrescu, ”săgeţi” către foştii antrenori de la CFR. ”Dacă eram eu mai aveam doi la acest nivel”
VIDEO | ”Trebuie să consolidăm ce am făcut bine”. Rapid e fără victorie în play-off, dar Bogdan Lobonţ vede părţile bune VIDEO | ”Trebuie să consolidăm ce am făcut bine”. Rapid e fără victorie în play-off, dar Bogdan Lobonţ vede părţile bune
Şumudică a depistat marea problemă de la Rapid, după înfrângerea cu CFR Cluj. „Asta se întâmplă peste tot în lume” | EXCLUSIV Şumudică a depistat marea problemă de la Rapid, după înfrângerea cu CFR Cluj. „Asta se întâmplă peste tot în lume” | EXCLUSIV
VIDEO | AS Roma – Juventus Torino 1-1. Derby-ul rundei din Serie A s-a  terminat indecis VIDEO | AS Roma – Juventus Torino 1-1. Derby-ul rundei din Serie A s-a terminat indecis
”Suntem departe”. Claudiu Petrila, discurs fără menajamente cu privire la situaţia de la Rapid ”Suntem departe”. Claudiu Petrila, discurs fără menajamente cu privire la situaţia de la Rapid

6 echipaje se întrec în prima etapă de Swift Cup a sezonului

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 24 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21569654/1/comunicat-poza-swift-1.jpg

Cel de-al 12-lea sezon al cupei mono marcă Swift Cup va debuta la sfârşitul acestei săptămâni pe specialele asfaltice ale Raliului Harghitei, prima etapă dintr-o serie de 8 etape programate de promotorul cupei pentru sezonul 2024.

  • Decis să-şi adjudece titlul în acest sezon

Vicecampionul în exerciţiu al Swift Cup şi campion la debutanţi, Alex Cazacu, începe determinat noul sezon, tânărul sibian mizând totul pe-o singură carte în 2024: victoria absolută a cupei monomarcă pe care a fost foarte aproape s-o cucerească în anul anterior. După ce la primele sale participări în naţionalul de raliuri [în 2022] a fost secondat de Aurelian Măluţan, sibianul Cazacu i-a avut în dreapta sa şi pe George Marcu, Levente Csegzy respectiv Alexia Parteni - aceasta din urmă fiindu-i navigatoare şi la etapa de debut a acestui sezon: Raliul Harghitei.

  • Va fi 'abonat' la podium şi în 2024 ?

Nu mai este niciun secret faptul că Eduard Crintoiu 'vânează' podiumurile în Swift Cup. Ba mai mult, după un prim-sezon complet, unul reuşit, este lesne de înţeles că piteşteanul porneşte în noul sezon cu dorinţa de a atinge poziţiile cele mai superioare ierarhia finalului de an. În dreapta sa rămâne acelaşi Andrei Pădure care l-a secondat cu brio în toate cele 7 etape pe care Swift Cup le-a programat în anul precedent.

  • Succesul vine în familie

Primul echipaj soţ-soţie care a răspuns afirmativ participării în noul sezon al Swift Cup este cel format din bănăţenii Emanuel şi Denisa Resiga, multiplii câştigători anuali ai vechiului eşalon secund din naţionalul de raliuri: CNR2. Chiar dacă au fost fideli modelului Fiesta în decursul a nu mai puţin de patru sezoane, finalul sezonului anterior l-a găsit pe Emanuel la comenzile unui Suzuki Swift Sport, cu care a şi bifat victoria absolută a Trofeului Rally Start. Acum însă, soţii Resiga revin în campionatul 'mare', făcându-şi debutul în cadrul uneia dintre cele mai longevive cupe monomarcă din România: Swift Cup.

  • În faţa celui de-al doilea sezon consecutiv în Swift Cup

Distanţele au devenit o necunoscută pentru maramureşenii Mircea Crişan şi Florin Vălenaş, cei ce sunt - posibil - singurii ce străbat cei mai mulţi kilometri pentru a ajunge la startul etapelor din Swift Cup. În pofida acestui fapt, nimic nu-i opreşte pe cei doi echipieri din a-şi urma pasiunea şi dorinţa de a deveni mai buni cu fiecare prezenţă, iar cea mai notabilă reuşită a acestora din sezonul precedent este cea prin care au terminat cu succes toate cele 7 etape - performanţă bifată un singur alt pilot: A. Cazacu.

  • Un nou copilot pentru Sorin Lungu în 2024

Deşi sezonul precedent nu s-a numărat printre cele mai bune pentru el, fiind nevoit să depună 'armele' în trei din cele cinci etape la startul cărora s-a aliniat, Sorin Lungu nu se dă bătut şi continuă cu aceeaşi determinare care l-a răsplătit în ultima etapă de asfalt din 2023, cu un loc atât pe podiumul Swift Cup, cât şi pe cel al debutanţilor, respectiv al clasei în care este încadrat modelului Suzuki Swift Sport. Iar dacă în 80% din etapele sezonului anterior l-am văzut alergând cu Mihai Talpău, precum şi cu Patricia Hrincă - la reuşita mai sus menţionată - începând cu Raliul Harghitei din acest an, Sorin îl va avea în dreapta sa pe sibianul Ionuţ Lazăr.

  • Unicul debutant al acestei etape în Swift Cup

Ediţiile anterioare ale Swift Cup ne-au arătat că a fi debutant nu este neapărat echivalentul cu a fi şi mai lent decât sportivii cu "ştate" vechi. Iar unul dintre cele mai bune exemple pentru acest lucru este însuşi vicecampionul sezonului precedent. Şi chiar dacă Swift Cup va avea trei piloţi debutanţi la startul etapelor din acest sezon, pentru primul raliu al sezonului şi-a anunţat participarea doar unul dintre aceştia, şi anume Niculae Şorodoc. Acesta a luat deja un prim-contact cu lumea raliurilor, fiind prezent la etapa de iarnă de la Covasna, însă nu este străin nici de asfalt, fiind prezent cel mai recent la etapa de debut a sezonului de viteză în coastă. În dreapta sportivului bucovinean va sta nimeni-altul decât Andrei Mitraşcă, un nume deja cunoscut pentru Swift Cup, orădeanul fiindu-i copilot în trecut lui Bogdan Talaşman dar cel mai recent lui Alexandru Benga.

Sezonul 2024 din Swift Cup este susţinut de partenerii Team First Software, QIDENUS Technologies, Bucur Tuning, Sparco Shop, Hankook, Protlum.

Partener media: RallyMax.ro

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele