Ultima oră
VIDEO | FCSB - Farul, astăzi, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby cu titlul pe masă VIDEO | FCSB - Farul, astăzi, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby cu titlul pe masă
VIDEO | FCU Craiova - "U" Cluj, astăzi, de la ora 17:30, în direct la Prima Sport 1! Două echipe cu obiective diferite VIDEO | FCU Craiova - "U" Cluj, astăzi, de la ora 17:30, în direct la Prima Sport 1! Două echipe cu obiective diferite
VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia, sâmbătă, de la 11:30, în direct pe Prima Sport 1. Speranţe la promovarea directă pentru echipa din Miercurea Ciuc VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia, sâmbătă, de la 11:30, în direct pe Prima Sport 1. Speranţe la promovarea directă pentru echipa din Miercurea Ciuc
VIDEO | Final interzis cardiacilor în NBA! Indiana Pacers preia conducerea în seria cu Milwaukee Bucks VIDEO | Final interzis cardiacilor în NBA! Indiana Pacers preia conducerea în seria cu Milwaukee Bucks
VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”

A murit artistul ce a compus imnul lui FCSB

FCSB Publicat de Daian Cutu pe 26 mar 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/21536623/1/nic.jpg

Cantautorul George Nicolescu a murit la vârsta de 74 de ani. De numele acestuia se leagă compunerea imnului de la FCSB, pe vremea când formaţia patronată de Gigi Becali putea folosi numele de Steaua.

De numele său se leagă şi imnurile celor de la Petrolul Ploieşti şi Gloria Buzău.

”N-aveam cum să-i refuz, era un act artistic pentru echipa-fanion a României! Acum, că Gigi e la puşcărie, a rămas să mai vorbesc cu Vali Argăseală”, a dezvăluit regretatul artist, pentru Libertatea.

George Nicolescu s-a născut la Ploieşti. A urmat Şcoala din Bucureşti pentru pacienţii cu ambliopie (1957-1959), apoi gimnaziul şi liceul (1960-1968) la Şcoala Pentru Orbi din Cluj (1968+1972).

A debutat muzical în 1970, atunci când a câştigat premiul întâi la festivalul Tinereţe pe portativ. Câţiva ani mai târziu, a început colaborarea cu George Grigoriu, compozitorul celebrului şlagăr "Eternitate", lansată în 1973.

În anul 1972, el a fost admis la Universitatea din Bucureşti de limbi romanice, secţiunea română-franceză, absolvind în anul 1976. Din aprilie 1977 a început să predea franceză la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere din Buzău, unde a rămas până în 1985. În acel an, el a fost angajat ca solist vocal la Casa Tineretului din Buzău.

În 1981 a debutat în Cenaclul Flacăra unde a lansat "Foaie verde, spic de pâine", "Ordinea de zi", "Eternitate". După Revoluţia de la 1989, el a fost angajat, pentru câteva luni (martie-noiembrie 1990), ca solist la trupa Optimiştii.

În toamna anului 2002, la zece ani după pensionare, George Nicolescu a revenit în topurile muzicale româneşti datorită unui duet cu trupa UNU. Hitul era numit „Cântec pentru sănătatea ierbii”. De asemenea, el mai cântă cu Jorge melodia „Îndrăgostit”. În luna decembrie a anului 2007, apare albumul „Muzică uşoară...lăutărească”, în care cântă împreună alături de Dan Spătaru, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanţu şi Corina Chiriac.

Cea mai nouă melodie a sa a fost lansată în anul 2012, „Viaţa-i de vină”, împreună cu Shift. 

https://viewscnt.1616.ro/c.gif

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele