Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

Ambiţia răpune talentul în sferturile CM 2022! Croaţia elimină Brazilia la loviturile de departajare, după ce a înscris din singurul şut pe poartă în 120 de minute

CM 2022 Publicat pe 9 dec 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/39606/20944839/2/profimedia-0743568190.jpg

Vicecampioana mondială en-titre Croaţia a reuşit să elimine Brazilia, una dintre marile favorite la câştigarea CM 2022, la loviturile de departajare cu scorul de 4-2, după ce în primele 120 de minute meciul s-a terminat 1-1. Croaţia va juca în semifinalele CM din Qatar cu învingătoarea duelului Olanda - Argentina, programat tot vineri, dar de la 21:00.

Primul gol al meciului a fost înscris de Neymar, în minutul 105+1, când a primit o pasă de la Lucas Paqueta, a trecut de Sosa, l-a driblat şi pe Livakovic deschizând scorul. A fost al 77-lea gol al lui Neymar pentru echipa naţională a Braziliei, jucătorul lui PSG egalându-l astfel pe Pele în clasamentul golgeterilor all-time ai Selecao.

Croaţii au egalat în minutul 117 al meciului, la o acţiune purtată de Orsic, pe partea stângă, acesta a centrat şi Petkovic a reluat din prima în poarta lui Allison, mingea fiind deviată de Marquinhos. A fost singurul şut pe poartă al croaţilor.

La loviturile de departajare Livakovic a apărat şutul lui Rodrygo, iar Marquinhos a trimis în bară, în timp ce pentru croaţi au înscris Vlasic, Majer, Modric şi Orsic. Pentru brazilieni au transformat Casemiro şi Pedro. 

Croaţia - Brazilia 1-1 (Petkovic 117 / Neymar 105 + 1), LIVE TEXT. Echipele de start:

  • CROAŢIA (4-1-2-3): Livakovic - Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa - Brozovic - Kovacic, Modric - Pasalic, Kramaric, Perisic
  • Rezerve: Grbic, Ivusic - Barisic, Budimir, Erlic, Jakic, Livaja, Majer, Orsic, Petkovic, Stanisic, Sucic, Sutalo, Vida, Vlasic
  • Selecţioner: Zlatko Dalić
  • BRAZILIA (4-1-2-3): Alisson - Militao, Marquinhos, T. Silva, Danilo - Casemiro - Paqueta, Neymar - Raphinha, Richarlison, Vinicius Junior
  • Rezerve: Ederson, Weverton - Alex Sandro, Bremer, Antony, Bruno Guimaraes, Dani Alves, Everton Ribeiro, Fabinho, Fred, Martinelli, Pedro, Rodrygo
  • Selecţioner: Tite

4-2 pentru Croaţia. Livakovic se aruncă în direcţia opusă, dar Marquinhos trimite în bară. Croaţia elimină Brazilia la loviturile de departajare şi se califică în semifinalele CM 2022.

4-2 pentru Croaţia! Orsic marcheză cu un şut imparabil. Alisson a ghicit colţul, însă nu a putut face nimic. 

3-2 pentru Croaţia! Pedro îl fentează pe Livakovic şi înscrie aproape de centrul porţii. 

3-1 pentru Croaţia! Modric trimite imprabil în stânga sa, pe jos. Alisson s-a aruncat în direcţia opusă.

2-1 pentru Croaţia! Casemiro punctează pentru Brazilia cu o execuţie în forţă. Livakovic a ghicit colţul, dar nu a putut să apere. 

2-0 pentru Croaţia! Majer înscrie şi el pe centrul porţii.

1-0 rămâne pentru Croaţia! Rodrygo şutează în dreapta, dar Livakovic ghiceşte colţul şi apără!

1-0 pentru Croaţia! Vlasic îl învinge pe Alisson cu un şut pe centrul porţii.

Min. 102 + 3: Final de meci! Urmează lovituri de departajare între Croaţia şi Brazilia!

Min. 120 + 2: Ocazie mare pentru Brazilia! Livakovic o salvează din nou pe Croaţia cu o intervenţie promptă la şutul lui Thiago Silva. 

Min. 117: Petkovic primeşte cartonaşul galben pentru că şi-a dat jos tricoul la gol. 

Min. 117: GOL Croaţia! Centrarea lui Orsic deviată ajunge la Petkovic, care îl învinge pe Alisson la colţul scurt, la primul şut pe poartă al croaţilor. Mingea şutată de Petkovic a fost deviată, la rândul ei, de Marquinhos. 

Min. 114: Schimbare la Croaţia: intră Orsic, iese Brozovic. 

Min. 110: Schimbare la Croaţia: intră Budimir, iese Sosa. 

Min. 106: A început a doua repriză de prelungiri! Schimbare la Croaţia: intră Majer în locul lui Kovacic. Dublă schimbare la Brazilia: ies Militao şi Paqueta, intră Alex Sandro şi Fred.

Min. 105 + 3: După prima repriză de prelungiri Croaţia - Brazilia este 0-1!

Min. 105 + 1: GOL Brazilia! Neymar scapă singur cu Livakovic dintr-un un-doi cu Paqueta. Starul lui PSG îl driblează pe portarul Croaţiei şi trimite mingea sub bara transversală. Neymar a ajuns să aibă 77 de goluri pentru Selecao, împărţind în acest moment locul 1 în ierarhia golgheterilor brazilieni cu legendarul Pele. 

Min. 103: Ocazie pentru Croaţia! Petkovic driblează spectaculos trei adversari şi îi pasează lui Brozovic, care nu găseşte spaţiul porţii de la aproximativ 15 metri de buturile apărate de Alisson. 

Min. 101: Pedro încearcă o semifoarfecă, dar mingea abia atinsă este reţinută fără probleme de Livakovic. 

Min. 99: Centrarea lui Rodrygo nu ajunge la Paqueta, iar faza se termină cu un out de poartă pentru Croaţia. 

Min. 91: Începe prima repriză de prelungiri!

Min. 90 + 4: 0-0 la finalul primelor 90 de minute în Brazilia - Croaţia. Vor fi două reprize de câte 15 minute de prelungiri. 

Min. 84: Schimbare la Brazilia: iese Richarlison, intră Pedro. 

Min. 82: Lovitura de cap a lui Richarlison se duce peste poarta lui Livakovic. 

Min. 80: Ocazie pentru Brazilia! Neymar îi întoarce mingea lui Rodrygo, dar jucătorul lui Real Madrid trimite pe direcţia lui Livakovic, care reţine în doi timpi. 

Min. 77: Marquinhos (Brazilia) este avertizat cu cartonaşul galben pentru un fault. 

Min. 76: Ocazie pentru Brazilia! Livakovic îl blochează din nou pe Neymar, care a încercat să îi strecoare mingea printre picioare portarul croat. 

Min. 72: Dublă schimbare la Croaţia: ies Kramaric şi Pasalic, intră Vlasic şi Petkovic. 

Min. 68: Casemiro primeşte cartonaşul galben pentru un fault la Kramaric. 

Min. 66: Ocazie mare pentru Brazilia! Paqueta nu îl poate învinge pe Livakovic 1 vs. 1, după o neînţelegere între fundaşii centrali croaţi Lovren şi Gvardiol. 

Min. 64: Schimbare la Brazilia: intră Rodrygo, iese Vinicius.

Min. 56: Schimbare la Brazilia: intră Antony în locul lui Raphinha.

Min. 55: Ocazie pentru Brazilia! Richarlison îi pasează lui Neymar al cărui şut este respins cu piciorul de către portarul Livakovic.

Min. 53: Perisic trimite o centrare periculoasă în careul Braziliei, la care nu ajunge, însă, vreun alt jucător croat. 

Min. 49: Juranovic comite involuntar un henţ în careul propriu, însă Croaţia scapă de penalty după consultarea VAR datorită unui ofsaid premergător erorii. 

Min. 47: Ocazie pentru Brazilia! Livakovic respinge in extremis mingea deviată de Gvardiol, care a intervenit în ultimul moment la Richarlison. 

Min. 46: Start în repriza a doua! În prima repriză Croaţia a avut o posesie de 49 %, în timp ce Brazilia a ţinut mingea în 51 % din timpul jocului.

Min. 45 + 2: 0-0 este scorul primei reprize, în care nu au existat ocazii mari de gol nici măcar pentru Brazilia. 

Min. 42: Neymar execută o lovitură liberă de pe partea stângă, de la aproximativ 25 de metri. Livakovic a reţinut din prima balonul, chiar dacă mingea a fost uşor deviată de zid. 

Min. 33: Alisson iese pe o centrare şi îi respinge de capul lui Perisic un balon care ar fi putut fi periculos pentru poarta Braziliei. 

Min. 31: Brozovic (Croaţia) încasează un cartonaş galben pentru un fault la Neymar.

Min. 25: Danilo (Brazilia) vede cartonaşul galben pentru o intrare periculoasă la Juranovic.

Min. 21: Fază de joc periculoasă pentru Brazilia. Neymar pătrunde prin dribling în interiorul careului Croaţiei, dar şutul său de la aproximativ 14-15 metri este prins cu siguranţă de Livakovic. 

Min. 20: Fază de joc periculoasă pentru Brazilia. Vinicius intră într-o combinaţie rapidă finalizată cu un şut din careul croat blocat de Gvardiol. 

Min. 13: Fază de joc periculoasă pentru Croaţia. Juranovic şi Perisic risipesc o centrare bună din flancul drept al ofensivei croate. Amândoi au dat pe lângă minge din careul Braziliei. 

Min. 5: Prima fază periculoasă pentru Brazilia. Vinicius, de pe partea stângă, încearcă un şut din afara careului la colţul lung, cu interiorul. Livakovic este atent şi reţine balonul fără prea mari probleme. 

Min. 1: A început meciul!


Brazilia şi Croaţia deschid faza sferturilor de finală vineri, de la ora 17:00, pe stadionul Education City din Al Rayyan. Partida care va decide prima semifinalistă a Campionatului Mondial din Qatar va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe www.primasport.ro.

Vicecampioană mondială en-titre, Croaţia trăieşte apusul generaţiei lui Luka Modric şi a supravieţuit, în optimi, unei loterii a loviturilor de departajare contra Japoniei, ducând mai departe un mit al unei echipe care nu cedează până în ultimul moment. Croaţii lui Dalic şi-au găsit în portarul Livakovic (trei lovituri de la 11 metri apărate contra niponilor) un erou neaşteptat, au ieşit dintr-o complicată grupă cu Maroc, Belgia şi Canada, iar istoria ne spune că şapte dintre ultimele opt partide eliminatorii ale ex-iugoslavilor s-au terminat fie în prelungiri, fie în urma executării loviturilor de la 11 metri.

Considerată prima favorită la trofeu de către majoritatea specialiştilor, Brazilia a trecut peste sperietura accidentării lui Neymar în meciul cu Serbia, a arătat un nivel de joc fabulos în optimea de finală cu Coreea de Sud, câştigată cu 4-0, şi are prima şansă la calificarea în semifinale. Selecao va juca al şaptelea sfert consecutiv la Campionatul Mondial, dar vine după trei înfrângeri în ultimele patru apariţii printre cele mai bune opt naţionale din lume, de fiecare dată în faţa unei formaţii din Europa (Franţa în 2006, Olanda în 2010, respectiv Belgia în 2018). Ce e diferit în 2022? Sub comanda lui Tite, brazilienii au redescoperit plăcerea de a juca fotbal în ritm de samba, au în Neymar un lider al ofensivei şi în Thiago Silva un stăpân al defensivei, iar lista argumentelor pentru un al şaselea titlu mondial e interminabilă. În timp ce Neymar aleargă după golul prin care să-l egaleze pe legendarul Pele în topul celor mai buni marcatori all-time ai Braziliei, Tite va ataca meciul fără un fundaş stânga de meserie (Telles şi Sandro sunt accidentaţi) şi va miza pe Eder Militao în flancul drept pentru a-i face loc lui Danilo în cel stâng.

Croaţia - Brazilia se joacă pentru a treia oară în istorie la un Campionat Mondial. În 2006, meciul din grupe a fost decis de un gol al lui Ricardo Kaka din pasa lui Cafu, iar în 2014 încleştarea din grupe, 3-1 pentru sud-americani, a stat sub semnul dublei lui Neymar.

Echipele probabile:

  • Croaţia: Livakovic - Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa - Kovacic, Brozovic, Modric - Kramaric, Petkovic, Perisi

  • Brazilia: Alisson - Militao, Thiago Silva, Marquinhos, Danilo - Casemiro, Paqueta - Raphinha, Neymar, Vinicius Jr. - Richarlison

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CM 2022

Ultimele articole Toate articolele