Ultima oră
VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia
VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi
Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea” Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea”
”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri ”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri
Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”

Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”
Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm” Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm”

Amezi şi etape de suspendare pentru Guzman, după incidentele violente de la Oradea

Baschet Publicat pe 25 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38217/21075899/1/guzman-u.jpg

Baschetbalistul Karel Guzman, de la U BT Cluj, a fost suspendat 4 etape şi amendat în total cu 2.500 euro, de Comisia de Disciplină a FRB, după incidentele violente de la meciul cu CSM Oradea. Au fost penalizaţi şi componenţi ai CSM Oradea – antrenorul secund Radovan Markovic şi jucătorul Nikola Markovic, precum şi cele două cluburi.

Potrivit deciziei comisiei, anunţată vineri noapte pe site-ul FRB, penalităţile sunt următoarele:

Karel Guzman (jucător U BT Cluj) – penalitate sportivă cumulată de 2.500 euro, plus 4 etape de suspendare;

Nikola Markovic (jucător CSM Oradea ) – penalitate sportivă 1.000 euro, plus 2 etape de suspendare;

Radovan Markovic (antrenor secund CSM Oradea) - penalitate sportivă 1.000 euro, plus 3 etape de suspendare.

Penalităţile se extind şi asupra celor două cluburi, aflate pe primele două locuri în Liga Naţională, iar amenda dictată este de câte 2.500 de euro.

CSM Oradea s-a impus pe teren propriu în meciul din etapa a XXIII-a a Ligii Naţionale, faza Top 10, cu 82-74 (50-43), însă sfertul doi a fost marcat de un incident pornit de la şicane repetate între jucătorii Markovic, de la gazde, şi Guzman, de la U BT Cluj, care a şi fost descalificat din joc.

În minutul 13, cei doi s-au ”intersectat” în drumul spre băncile tehnice la time-out. Markovic l-a îmbrâncit ”discret” pe Guzman, care a căzut, iar cubanezul a reacţionat violent. A fost ţinut de jucătorii adverşi ca să nu ajungă la Markovic, iar apoi cu mare greutate a fost izolat de echipa sa şi firma de securitate din sală. Arbitrii au revăzut toate fazele, meciul fiind întrerupt circa 15 minute, după care au decis eliminarea din joc a lui Guzman, care a părăsit terenul sub escorta coechipierului Stipanovic, indisponibil pentru acest meci.

Guzman a părăsit şi sala, dar a revenit înarmat cu o rangă de fier, fiind oprit cu greu pe hol de acelaşi Stipanovic şi forţele de securitate de la Oradea Arena.

Karel Guzman nu a evoluat, sâmbătă seară, în meciul cu SCM Timişoara, de la Cluj-Napoca, astfel că mai are trei etape de suspendare rămase. El va fi penalizat ”drastic” şi clubul U BT Cluj, conform antrenorului Mihai Silvăşan.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Baschet

Ultimele articole Toate articolele