Ultima oră
Spania - Italia 1-0. Diferenţa a fost făcută de un autogol Spania - Italia 1-0. Diferenţa a fost făcută de un autogol
VIDEO | Angel Reese a scris istorie în WNBA VIDEO | Angel Reese a scris istorie în WNBA
S-au înţeles! LA Lakers are un nou antrenor S-au înţeles! LA Lakers are un nou antrenor
Verdict ciudat. Florin Răducioiu, impresionat de o naţională care continuă să dezamăgească. ”O echipă pe care o apreciez mult” Verdict ciudat. Florin Răducioiu, impresionat de o naţională care continuă să dezamăgească. ”O echipă pe care o apreciez mult”
Serbia ameninţă că ar putea părăsi Euro 2024 din cauza scandărilor Serbia ameninţă că ar putea părăsi Euro 2024 din cauza scandărilor
"Puteam fi mai buni cu şi fără minge”. Kane, supărat după remiza cu Danemarca "Puteam fi mai buni cu şi fără minge”. Kane, supărat după remiza cu Danemarca

Anchetă a UEFA după ce Szymon Marciniak, arbitrul finalel Ligii Campionilor, a ţinut un discurs la o reuniune organizată de un politician de extremă dreapta

Champions League Publicat pe 2 iun 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/21216411/1/szymon-marciniak.jpg

UEFA a deschis o anchetă după ce au apărut informaţii că arbitrul Szymon Marciniak, delegat la finala Ligii Campionillor, a ţinut un discurs la o reuniune organizată de un politician de extremă dreapta, relatează The Guardian.

Marciniak a vorbit luni la evenimentul organizat de Slawomir Mentzen, liderul partidului Confederaţia, este cunoscut pentru lansarea sloganului politic “Suntem împotriva evreilor, gay-lor, avortului, impozitării şi Uniunii Europene”. În 2021, el a ironizat mişcarea Black Lives Matter producând o bere pe care a numit-o White IPA Matters.

Szymon Marciniak a fost delegat să conducă la centru finala Ligii Campionilor, dintre Manchester City şi Inter Milano, în data de 10 iunie, la Istanbul, care va fi în direct la Prima Sport 1 şi www.primaplay.ro!

Însă, în 29 mai el a participat la evenimentul “Everest”, descris ca fiind un eveninent de networking completat cu o sesiune de consum de bere. Activişti antirasism spun că evenimentul a fost de fapt o tentativă de a se obţine susţinere politică.

“UEFA are cunoştinţă de ceea ce se spune despre Szymon Marciniak şi caută clarificări urgente. UEFA şi întreaga comunitate de fotbal detestă „valorile” care sunt promovate de grupul în cauză şi iau aceste acuzaţii foarte în serios”, a anunţat UEFA.

Forul urmează să anunţe o decizie în acest caz.

La finala Ligii Campionilor, arbitru de rezervă este Istvan Kovacs.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri