Ultima oră
Voluntariul e tare la volei! Echipa de fete e campioană în premieră Voluntariul e tare la volei! Echipa de fete e campioană în premieră
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1! Ilfovenii pleacă cu un punct mare de pe „Arcul de Triumf” VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1! Ilfovenii pleacă cu un punct mare de pe „Arcul de Triumf”
Bogdan Andone, sancţionat drastic de Comisia de Disciplină după eliminarea de la meciul cu Dinamo Bogdan Andone, sancţionat drastic de Comisia de Disciplină după eliminarea de la meciul cu Dinamo
ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră
Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie
VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede” VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede”

Anglia - Senegal 3-0! Englezii au avut emoţii doar până la deschiderea scorului şi vor întâlni Franţa în sferturile Cupei Mondiale

CM 2022 Publicat pe 4 dec 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/39606/20939748/3/profimedia-0742260933.jpg

Echipa naţională a Angliei a învins duminică, scor 3-0, echipa Senegalului în optimile Cupei Mondiale. Englezii vor întâlni Franţa în sferturile de finală.

Anglia a deschis scorul în minutul 39, prin Jordan Henderson, din pasa lui Bellingham. În al treilea minut de prelungire al primei reprize Foden a trimis către Kane şi acesta a înscris pentru 2-0. Tot Foden a pasat decisiv şi lui Bykayo Saka, la cel de-a treilea gol englez, din minutul 57.

ANGLIA: Pickford - Walker, Stones (Dier 76’), Maguire, Shaw - Rice, Henderson (K. Phillips 82’), Bellingham (Mount 76’) – Saka (Rashford 65’), Kane, Foden (Grealish 65’). SELECŢIONER: Gareth Southgate

SENEGAL: E. Mendy - Sabaly, Koulibaly, Abdou Diallo, Jakobs (Ballo 84’) - Ismaila Sarr, N. Mendy, Ciss (Pape Gueye 46’), Diatta (Pape Sarr 46’) - Ndiaye (Dieng 46’) - Dia (Diedhiou 72’). SELECŢIONER: Aliou Cisse

Cartonaşe galbene: Koulibaly 76’

 

Arbitri: Ivan Barton (El Salvador) - David Jonathan (El Salvador), Katie Nesbitt (SUA) - Said Martinez (Honduras)


Update, 20:13: Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, nu se va putea baza împotriva Senegalului pe extrema Raheem Sterling din cauza unor probleme de familie, informează publicaţia Sky Sports. 

Anglia - Senegal 3-0 (Henderson 38, Kane 45 + 3, Saka 57), ACUM, echipele de start:

  • Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Shaw - Rice, Henderson, Bellingham - Saka, Kane, Foden
  • Selecţioner: Gareth Southgate
  •  
  • Senegal: E. Mendy - Sabaly, Koulibaly, Diallo, Jakobs - Sarr, N. Mendy, Ciss, Diatta - Ndiaye - Dia
  • Selecţioner: Aliou Cisse

Min. 90 + 5: Fluier final: Anglia se impune cu 3-0 în faţa Senegalului şi va întâlni Franţa în sferturile Cupei Mondiale. 

Min. 90 + 1: Ocazie pentru Anglia! Rashford reia din cădere, din unghi, însă şutul său se opreşte în plasa laterală exterioară. 

Min. 84: Schimbare la Senegal: iese Jakobs, intră Ballo-Toure. 

Min. 84: Ocazie pentru Senegal! Sarr reia cu capul peste poarta apărată de Pickford. 

Min. 82: Schimbare la Anglia: intră Phillips în locul lui Henderson.

Min. 80: Ocazie pentru Anglia! Rashford îi centrează lui Kane, care se întinde după minge, dar nu ajunge să o împingă în poartă.

Min. 77: Dublă schimbare la Anglia: intră Mount şi Dier, ies Bellingham şi Stones. 

Min. 76: Koulibaly vede cartonaşul galben pentru un fault la Kane. 

Min. 74: P.M. Sarr execută o lovitură liberă în plasa laterală. Pickford se afla pe direcţia balonului. 

Min. 72: Schimbare la Senegal: iese Dia, intră Diedhiou. 

Min. 65: Dublă schimbare la Anglia: ies Foden şi Saka, intră Rahsford şi Grealish. 

Min. 57: GOL Anglia! Foden îi livrează o pasă de geniu lui Saka, care îl execută pe Mendy, aflat în plonjon, cu un lob la semiînălţime. 

Min. 56: Kane trimite un şut puternic de la distanţă, reţinut cu mare dificultate de Mendy în doi timpi. 

Min. 54: Saka (Anglia) încearcă poarta dintr-un unghi închis, iar execuţia sa la colţul scurt este imprecisă. 

Min. 46: A început a doua repriză! Triplă schimbare la Senegal: intră Diatta, Ndiaye şi Ciss, ies Sarr, Dieng şi Gueye. 

Min. 45 + 3: GOL Anglia! Kane marchează primul său gol la Cupa Mondială la capătul unui contraatac superb orchestrat de Foden şi Bellingham. Prima repriză se termină imediat după. Anglia conduce Senegal cu 2-0 la pauză!

Min. 43: Shaw intră în unghi, deşi iniţial se afla într-o situaţie bună de a marca, iar Mendy reuşeşte să îl blocheze, acordând corner. 

Min. 41: Kane se lasă pe spate şi trimite peste poartă dintr-o poziţie bună de gol. Saka l-a găsit excelent pe căpitanul Angliei. 

Min. 38: GOL pentru Anglia! Henderson deschide scorul din pasa lui Bellingham, care l-a lăsat pe căpitanul lui Liverpool în poziţie ideală de a marca.

Min. 31: Ocazie mare pentru Senegal! Pickford apară fabulos şutul din 6 metri trimis de Dia în urma pasei livrate de Sarr. 

Min. 22: Ocazie mare pentru Senegal! Sarr ratează din 3 metri singur cu Pickford, trimiţând balonul peste poartă, după o pasă greşită a lui Maguire. Faza a fost verificată de VAR pentru un henţ anterior, însă englezii au scăpat cu faţa curată. 

Min. 21: Fază de joc ofensivă pentru Anglia. Stones deviază cu umărul departe de poarta lui Mendy o centrare venită din corner. 

Min. 4: Fază periculoasă de joc pentru Senegal. Dia este blocat în ultima clipă de Maguire în drumul spre gol. 

Min. 1: A început meciul!


Echipa naţională a Franţei a învins duminică, scor 3-1, reprezentativa Poloniei, în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar.

Golurile echipei franceze au fost înscrise de Olivier Giroud, în minutul 44, şi de Kylian Mbappe, în minutele 74 şi 90+1. Golul Poloniei a fost marcat de Lewandowski dintr-un penalty repetat. Polonezul a tras slab prima oară şi Lloris a apărat, dar portarul francez nu a avut un picior pe linia porţii şi, la reluare, Lewandowski a înscris. Echipa Franţei s-a calificat în sferturile de finală.

Cu golul marcat din pasa lui Kylian Mbappe, Olivier Giroud a ajuns la 52 de goluri înscrise pentru reprezentativa Franţei, devenind cel mai bun marcator din istoria ”cocoşilor galici”. Înainte, împărţea prima poziţie cu Thierry Henry, autor a 51 de goluri pentru francezi.

Franţa va întâlni în sferturi câştigătoarea duelului dintre Anglia şi Senegal, programat astăzi (duminică), de la 21:00. 

FRANŢA: Lloris – Kounde (Disasi 90+2’), Varane, Upamecano, T. Hernandez - Griezmann, Tchouameni (Fofana 66’), Rabiot - O. Dembele (Coman 76’), Giroud (M. Thuram 76’), Mbappe. SELECŢIONER: Didier Deschamps

POLONIA: Szczesny - Cash, Glik, Kiwior (Bednarek 86’), Bereszynski - Krychowiak (Bielik 71’) – Kaminski (Zalewski 71’), Zielinski, Szymanski (Milik 64’), Frankowski (Grosicki 87’) – Lewandowski. SELECŢIONER: Czeslaw Michniewicz

Cartonaşe galbene: Tchouameni 32’ / Bereszynski 47’, Cash 88’

Arbitri: Jesus Valenzuela Saez – Jorge Urrego Martinez, Tulio Moreno (toţi din Venezuela) – Kevin Ortega (Peru)

Franţa - Polonia 3-1 (Giroud 44, Mbappe 74, 90 + 1 / Lewandowski 90 + 9), echipele de start:

  • Franţa: Lloris (cpt) – Kounde, Varane, Upamecano, Theo Hernandez – Tchouameni, Rabiot – Dembele, Griezmann, Mbappe – Giroud.
  • Rezervele: Areola, Mandanda – Camavinga, Coman, Disasi, Fofana, Guendouzi, Kolo Muani, Konate, Pavard, Saliba, Thuram, Veretout.
  • Selecţioner: Didier Deschamps.
  • Polonia: Szczesny – Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski – Krychowiak – Kaminski, Zielinski, Szymanski, Frankowski – Lewandowski (cpt).
  • Rezervele: Grabara, Skorupski – Bednarek, Bielik, Grosicki, Gumny, Kedrzejczek, Milik, Piatek, Skoras, Swiderski, Szymanski, Wieteska, Zalewski, Zurkowski.
  • Selecţioner: Czeslaw Michniewicz.

Fluier final: Franţa se impune cu 3-1 în faţa Poloniei şi se califică în sferturi, unde va întâlni câştigătoarea duelului dintre Anglia şi Senegal.

Min. 90 + 9: GOL Polonia! De data aceasta Lewandowski l-a trimis în direcţie opusă pe Lloris şi a marcat şutând balonul la firul ierbii în stânga sa. 

Min. 90 + 8: Lloris îi prinde lovitura de pedeapsă lui Lewandowski, însă penalty-ul se repetă pentru că portarul Franţei nu a ţinut un picor pe linia porţii. 

Min. 90 + 7: Penalty pentru Polonia după consultarea VAR! Motivul acordării a fost reprezentat de un henţ făcut de Upamecano.

Min. 90 + 2: Schimbare la Franţa: iese Kounde, intră Disasi. 

Min. 90 + 1: GOL Franţa! Mbappe marchează dubla, de data aceasta cu o bijuterie de gol la colţul lung de pe flancul stâng, din careu. Szczesny a atins mingea, dar nu a putut face mai mult. 

Min. 88: Cash (Polonia) primeşte un cartonaş galben pentru un fault la Thuram. 

Min. 87: Dublă schimbare la Polonia: ies Kiwior şi Frankowski, intră Bednarek şi Grosicki. 

Min. 81: Ocazie pentru Franţa! Kylian Mbappe îi pasează lui Theo Hernandez, care şutează din careul advers mult peste poartă. 

Min. 76: Dublă schimbare la Franţa: ies Dembele şi Giroud, intră Coman şi Thuram. 

Min. 74: GOL Franţa! Dembele îi pasează lui Mbappe, care cu tot timpul pentru a-şi potrivi execuţia, aşază mingea imparabil pentru Szczesny. 

Min. 71: Dublă schimbare la Polonia: ies Krychowiak şi Kaminski, intră Bielik şi  Zalewski.

Min. 66: Prima schimbare la Franţa: intră Fofana, iese Tchouameni. 

Min. 66: Ocazie pentru Franţa! Kounde centrează pentru Giroud, care reia balonul în plasa laterală la colţul scurt. 

Min. 64: Prima schimbare la Polonia: intră Milik, iese Szymanski. 

Min. 63: Mbappe driblează superb cu călcâiul printre picioarele adversarului, cade în careu, însă arbitrul nu acordă penalty, ci ofsaid la Dembele, la care a ajuns mingea înainte. 

Min. 58: Giroud înscrie din foarfecă, însă golul său nu este validat. Jocul fusese întrerupt pentru că Szczesny era căzut în urma unui duel cu Varane. 

Min. 56: Ocazie pentru Franţa! Mbappe şutează din flancul stâng, din afara careului, dar balonul este deviat în corner. 

Min. 48: Ocazie pentru Franţa! Szczesny respinge şutul din lovitura liberă executată de Griezmann direct pe poartă din lateral. 

Min. 47: Bereszynski primeşte cartonaşul galben pentru un fault la Dembele. Se acordă lovitură liberă pentru Franţa. 

Min. 46: A început a doua repriză!

Min. 45 + 2: La pauză Franţa conduce Polonia cu 1-0!

Min. 45 + 2: Fază periculoasă pentru Polonia! Lloris îi scapă o minge simplă de reţinut în cap lui Lewandowski, care era cu spatele, iar portarul Franţei are noroc şi reţine ulterior. 

Min. 45+1: Ocazie pentru Polonia! Kaminski trage din careu la colţul scurt. Mingea este deviată de apărarea franceză în plasa laterală. 

Min. 44: GOL Franţa! Mbappe îi lasă cu pasa sa pe Giroud singur cu portarul Szczesny, pe care îl ”execută” cu un şut sigur la colţul lung. Cu această reuşită, Giroud a devenit cel mai bun marcator din istoria Franţei, cu 52 de goluri marcate. Henry rămâne pe locul 2, cu o reuşită mai puţin. 

Min. 38: Ocazie mare de gol pentru Polonia! Lloris respinge cu genunchiul şutul de la 10 metri trimis de Zielinski. Ulterior, mingea şutată de Robert Lewandowski este respinsă de pe linia porţii de Varane. 

Min. 35: Ocazie pentru Franţa! Mbappe driblează spectaculos şi şutează din flancul stâng, dar Szczesny respinge în corner de la colţul scurt. 

Min. 35: Fază de joc periculoasă pentru Polonia! Cash trimite o centrare şutată care traversează întreg careul francez. 

Min. 31: Tchouameni vede cartonaşul galben pentru un fault la Frankowski. 

Min. 29: Griezmann îl deschide în flancul drept cu o pasă pe Dembele, care centrează la colţul lung pentru Giroud. Atacantul francez ajunge târziu la mingea pe care nu a putut să o introducă în poartă. Arbitrul asistent ridicase oricum fanionul pentru ofsaid. 

Min. 22: Fază de joc ofensivă pentru Franţa. Kounde trage de la distanţă, însă o face pe direcţia lui Szczesny. Portarul polonez reţine fără probleme. 

Min. 21: Ocazie pentru Polonia! Lewandowski şutează puternic din afara careului, iar mingea se duce puţin pe lângă bara porţii apărate de Lloris.

Min. 20: Ocazie pentru Franţa! La un carambol în careul polonez, Szczesny reuşeşte să respingă balonul cu dificultate. 

Min. 17: Fază de joc periculoasă pentru Franţa! Dembele pătrunde în centru prin dribling, la circa 20 de metri, dar şutul său este moale şi este prins fără emoţii de Szczesny. 

Min. 13: Ocazie pentru Franţa! Szczesny are o primă intervenţie bună. Tchouameni trage de la aproximativ 28 de metri, dar portarul Poloniei respinge corect, în lateral. 

Min. 4: Fază de atac periculoasă pentru Franţa. Griezmann execută un corner, iar Varane reia cu capul centrarea departe de ţintă, însă. 

Min. 1: A început meciul!


Optimile Cupei Mondiale continuă duminică, atunci când vor avea loc alte două partide, după ce Olanda şi Argentina au reuşit victorii şi şi-au asigurat locurile în sferturi. Azi se vor întâlni Franţa şi Polonia, iar ulterior Anglia şi Senegal. Partidele, în format live-text pe www.primasport.ro.

Franţa e favorită certă în confruntarea cu formaţia lui Lewandowski, mai ales că a arătat solid în faza grupelor, fiind naţionala cu, poate, cel mai apreciat joc. A trecut cu 4-1 de Australia, apoi a învins Danemarca la scorul de 2-1, iar ulterior a cedat în faţa Tunisiei, scor 0-1.

Polonia are o victorie, o remiză şi un eşec până acum. A deschis seria meciurilor din Qatar cu Mexic, scor 0-0, iar apoi a trecut de Arabia Saudită cu 2-0. În ultima confruntare din faza grupelor a pierdut în faţa Argentinei, scor 0-2.

Confruntarea dintre Anglia şi Senegal înclină balanţa în favoarea europenilor, care au avut două victorii, 6-2 cu Iran şi 3-0 cu Ţara Galilor, şi o remiză, 0-0 cu SUA, în faza grupelor. Africanii au început cu un eşec, 0-2, dar s-au calificat în optimi în urma a două victorii, trecând de Qatar, scor 3-1, şi Ecuador, scor 2-1.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CM 2022

Ultimele articole Toate articolele