Ultima oră
Se umple Arena Naţională? Numărul uriaş de bilete vândute pentru duelul dintre Dinamo şi Csikszereda Se umple Arena Naţională? Numărul uriaş de bilete vândute pentru duelul dintre Dinamo şi Csikszereda
Absenţă de marcă pentru Bayern Munchen în ultimul meci al sezonului Absenţă de marcă pentru Bayern Munchen în ultimul meci al sezonului
OFICIAL | Corvinul Hunedoara a anunţat plecarea lui Marius Coman OFICIAL | Corvinul Hunedoara a anunţat plecarea lui Marius Coman
Costel Gâlcă luptă pentru Europa: „Trebuie să fim concentraţi la meciul nostru” Costel Gâlcă luptă pentru Europa: „Trebuie să fim concentraţi la meciul nostru”
Antrenorul care ar accepta imediat să vină la FCU Craiova: „De ce nu?” Antrenorul care ar accepta imediat să vină la FCU Craiova: „De ce nu?”
Cine arbitrează derby-ul Rapid - FCSB, din ultima etapă din play-off Cine arbitrează derby-ul Rapid - FCSB, din ultima etapă din play-off

Arbitrul Fabio Maresca a vorbit despre incidentul rasist de la partida dintre Udinese şi Milan

Serie A Publicat de Tudor Moisa pe 22 ian 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38112/21468663/1/profimedia-0838194465.jpg

Arbitrul italian Fabio Maresca a explicat că nu a ezitat să întrerupă meciul dintre Udinese şi AC Milan (2-3), sâmbătă, după ce unii spectatori au proferat insulte rasiste la adresa portarului francez Mike Maignan, relatează rmc.fr.

"M-am comportat ca un frate mai mare, mi-a părut sincer rău pentru Maignan, care a fost în mod clar afectat emoţional. Regulile sunt clare şi m-am limitat să le respect, aşa cum este de datoria mea. Jucătorul a fost afectat. Evident, i-am pus mâna pe umăr, dar el a vorbit cu arbitrul de rezervă pentru a explica situaţia. Acesta m-a informat şi am încercat să-l liniştesc pe Maignan. Anunţul de a se înceta cu insultele rasiste a fost repetat prin difuzoare şi, în cele din urmă, a avut loc aşteptata suspendare a meciului. Arbitrul poate cere apoi echipelor să părăsească terenul, ceea ce însă nu s-a întâmplat sâmbătă. În cazuri mai grave, acest lucru ar putea duce la întreruperea meciului prin consultarea persoanei responsabile cu ordinea publică, dar nici măcar nu a fost nevoie să se ajungă la aşa ceva", a spus Maresca.

După ce a fost întrerupt timp de câteva minute, meciul s-a reluat în cele din urmă şi s-a încheiat cu victoria lui Milan. "Am simţit un mare disconfort pentru jucător, dar şi pentru situaţie", a conchis arbitrul. "Toţi cei care iubesc acest sport - jucători, arbitri, suporteri - simt o mare durere văzând un meci întrerupt pentru un eveniment atât de vulgar din cauza comportamentului unor persoane. Pentru că este vorba doar de unii oameni şi nu trebuie să generalizăm", a precizat el.

Mike Maignan, portarul echipei AC Milan şi al naţionalei Franţei, a fost victima unor insulte rasiste în timpul unui meci din campionatul Italiei, disputat sâmbătă seara la Udinese. El nu a mai vrut să joace după ce a părăsit terenul, dar s-a răzgândit "pentru a nu-şi abandona colegii".

AC Milan s-a impus cu scorul de 3-2.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Serie A

Ultimele articole Toate articolele