Ultima oră
Emma Răducanu, eliminată de liderul WTA Iga Swiatek în sferturi la Stuttgart Emma Răducanu, eliminată de liderul WTA Iga Swiatek în sferturi la Stuttgart
VIDEO | Farul - CFR Cluj 3-0, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Grameni, gol de generic VIDEO | Farul - CFR Cluj 3-0, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Grameni, gol de generic
Mesaj pentru Horia Tecău Mesaj pentru Horia Tecău
Un arbitru de scaun bulgar a primit interdicţie pe viaţă pentru încălcări legate de corupţie Un arbitru de scaun bulgar a primit interdicţie pe viaţă pentru încălcări legate de corupţie
VIDEO | Soluţie pentru naţională! Louis Munteanu, gol de mare fineţe în poarta celor de la CFR Cluj VIDEO | Soluţie pentru naţională! Louis Munteanu, gol de mare fineţe în poarta celor de la CFR Cluj
Lovitură pentru un club cu pretenţii din Superliga! A primit interdicţie la transferuri Lovitură pentru un club cu pretenţii din Superliga! A primit interdicţie la transferuri

Argentina trece cu emoţii de Australia şi se califică în sferturile Cupei Mondiale, unde va întâlni Olanda. Messi, în centrul atenţiei

CM 2022 Publicat pe 3 dec 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/39606/20938316/5/profimedia-0740418744.jpg

Au început optimile Cupei Mondiale! Confruntarea Olanda – SUA a deschis ziua de sâmbătă în recitalurile fazelor eliminatorii ale turneului final din Qatar. Site-ul www.primasport.ro a transmis în format live text cele mai importante momente ale meciului, precum golurile, ratările, situaţiile tensionate din joc, deciziile VAR, paradele sau alte secvenţe spectaculoase. Aceeaşi atenţie a primit-o şi meciul dintre Argentina şi Australia.

Olanda a trecut fără mari probleme de SUA, scor 3-1, şi a fost prima naţională calificată în sferturile de finală din actuala ediţie a Cupei Mondiale. A fost seara lui Dumfries, care a marcat şi a oferit două pase decisive, pentru Depay şi Blind. Golul de onoare al australienilor a fost semnat de Wright.

Messi a fost pionul principal în Argentina – Australia, iar naţionala sa s-a calificat cu ceva emoţii în sferturi. Chiar starul PSG-ului a deschis calea spre victorie, cu reuşita din prima repriză, iar Alvarez a făcut 2-0 cu reuşita din partea secundă, după o gafă a portarului Ryan. Australienii au stabilit scorul final, 2-1, prin Goodwin.

Olanda – Argentina va fi, aşadar, unul din sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar.


Argentina – Australia 2-1 (Messi 35; Alvarez 57 / Goodwin 77)  

Echipele de start: 

  • Argentina: 23. Martinez - 8. Acuna, 19. Otamendi, 13. Romero, 26. Molina - 24. Fernandez, 20. Mac Allister, 7. de Paul - 9. Alvarez, 10. Messi, 17. Papu Gomez.
    Rezerve: 1. Armani, 12. Rulli - 2. Foyth, 3. Tagliafico, 4. Montiel, 5. Paredes, 6. Pezzella, 11. Di Maria, 14. Palacios, 15. Correa, 16. Almada, 18. Rodriguez, 21. Dybala, 22. L.Martinez, 25. L.Martinez.
    Selecţioner: Lionel Scaloni.
  • Australia: 1. Ryan - 2. Degenek, 19. Souttar, 4. Rowles, 16. Behich - 7. Leckie, 13. Mooy, 22. Irvine, 26. Baccus - 14. McGree, 15. Duke.
    Rezerve: 12. Redmayne, 18. Vukovic - 3. Atkinson, 5. Karacic, 6. Tilio, 8. Wright, 9. Maclaren, 10. Hrustic, 11. Mabil, 17. Devlin, 20 Deng, 21. Kuol, 23. Goodwin, 24. King, 25. Cummings.
    Selecţioner: Graham Arnold.

Min. 90+7: Final de meci! Ultime minute incredibile, cu ocazii peste ocazii la ambele porţi. În minutul 90+6, Kuol ratează din poziţie unu la unu cu portarul Martinez, care e îmbrăţişat de colegi.

Min. 80: Cursă incredibilă a lui Behich, care trece de mai mulţi adversari, intră în careu, dar şutul său e blocat în ultimul moment de Romero.

Min. 77: GOOOL Australia! Reuşită de nicăieri a lui Goodwin, care trage puternic de la 22 de metri, mingea îl loveşte pe Fernandez şi intră în poartă. Greu de zis dacă balonul s-ar fi dus în plasă, dacă jucătorul Argentinei nu devia.

Min. 74: Australia e afectată de golul doi şi contruieşte greu. Pare resemnată cu gândul că va părăsi Cupa Mondială cu prima rundă a fazelor eliminatorii.

Min. 57: GOOOL Argentina! Portarul Ryan se joacă în propriul careu, pierde mingea, iar Alvarez fură posesia şi face 2-0. Argentina, la un pas de sferturi, într-un meci în care nu se poate spune că a forţat prea mult până acum. 

Min. 50: Argentina are iniţiativa în partea a doua. Messi trage de la 16 metri, portarul reţine fără probleme. Presing avansat pentru argentinieni.

Min. 46: Începe partida secundă! 

Min. 45+2: Final de primă parte! 

Min. 35: GOOOL Argentina! Messi trage din careu şi marchează, în urma unei aruncări de la margine. Şutul său, uşor deviat.

Min. 28: Joc închis, cu multe baloane pierdute la mijlocul terenului de ambele naţionale.

Min. 10: Presing agresiv din partea Australiei. Argentina construieşte greu în jumătatea adversă. 

Min. 1: Începe partida! 


Deşi a început Cupa Mondială cu o surpriză extrem de neplăcută, eşecul cu 2-1 suferit în faţa Arabiei Saudite, campioana en-titre şi-a revenit pe parcursul celorlalte meciuri din Grupa C.

Argentina a învins fără drept de apel Mexic şi Polonia cu acelaşi scor (2-0), iar acum ”pumele” par să aibă drum liber până în finala CM 2022. Primul adversar care le va sta în cale este Australia, una dintre surprizele plăcute din Qatar.

 Ţara continent a lăsat acasă în Grupa D echipe mai bine cotate precum Danemarca şi Tunisia, şi a obţinut în 3 etape acelaşi punctaj ca Franţa (6 puncte), alături de care s-a calificat de pe locul 2 în optimi.


Olanda – SUA 3-1 (Deplay 10; Blind 45+1; Dumfries 81 / Wright 76) 

Echipele de start:

  • Olanda: Noppert – Timber, Van Dijk (cpt), Ake – Dumfries, De Roon, Frenkie De Jong, Blind – Klaassen – Gakpo, Depay
    Rezerve: Pasveer, Bijlow – Bergwijn, Luuk De Jong, Berghuis, De Ligt, De Vrij, Frimpong, Janssen, Koopmeiners, Lang, Malacia, Simons Taylor, Weghorst.
  • SUA: Turner – Dest, Zimmerman, Ream, Robinson – Adams (cpt) – McKennie, Musah – Weah, Ferreira, Pulisic.
    Rezerve: Horvath, Johnson – Carter-Vickers, De La Torre, Long, Moore, Morris, Aaronson, Acosta, Reyna, Roldan, Scally, Wright, Yedlin.

Min. 90+6: Final de meci! Olanda, prima echipă calificată în sferturile Cupei Mondiale!

Min. 81: GOOOL Olanda! Dumfries, omul meciului! Marchează după pasele de gol oferite, din centrarea lui Blind, cu piciorul, din prima, din apropierea careului mic.

Min. 76: GOOOL SUA! Wright marchează! Pulisic trimite pe jos din partea dreaptă, după un corner prelungit, iar mingea îi trece peste ”lat” lui Wright şi se duce lobat în poartă. Traiectorie ciudată, dar care reduce din diferenţă pentru americani.

Min. 75: Gafă incredibilă pentru fundaşii olandezi, mingea ajunge la Wright, care îl depăşeşte pe portar, dar şutul său, din poziţie lateral dreapta, e scos de pe linia porţii de Ake.

Min. 74: SUA iese greu din propria jumătate, Olanda excelează prin poziţionarea în teren. Joacă la trecerea timpului formaţia lui van Dijk şi se menajează pentru partida din sferturi.

Min. 60: Depay face legea pe faza de atac şi le dă din nou emoţii americanilor, la mai multe incursiuni. Are un şut de la 18 metri, cea mai periculoasă acţiune, dar execuţia e scoasă în corner de Turner. Americanii schimbă jucătorii, în speranţa că pot semna o revenire neaşteptată.

Min. 49: La fel de promiţător ca prima repriză începe partea a doua. Adams reuşeşte cumva să trimisă mingea spre poarta olandezilor, în urma unui corner, însă e respinsă de pe linia porţii.

Min. 46: Începe repriza a doua! 

Min. 45+1: GOOOL Olanda! Blind marchează tot din pasa lui Dumfries! Centrare pe jos, ca la primul gol, iar Blind punctează tot cu un şut la firul ierbii, tot cu dreptul, precum Depay.

Min. 43: Şansă mare pentru SUA! Weah trage din afara careului, dar portarul olandezilor scoate.

Min. 29: Fără şut pe poartă după golul marcat de Olanda, care stă destul de mult în jumătatea americanilor. SUA nu mai găseşte variante să pună în pericol poarta adversă.

Min. 19: Olanda mai domoleşte viteza de joc, iar americanii intră în jocul ei. Posesia e împărţită, cu un mic plus în dreptul europenilor. Olanda se apără ceva mai jos după deschiderea scorului.

Min. 10: GOOOL Olanda! Depay deschide scorul după un atac dus excelent de olandezi. Primeşte o pasă din dreapta, de la Dumfries, şi şutează din prima, cu dreptul, fără şanse pentru Turner.

Min. 5: Start în forţă! Atacuri în viteză şi periculoase de ambele părţi.

Min. 1: Începe prima optime a turneului din Qatar! 


Olanda – SUA se anunţă un duel în optimi extrem de echilibrat. ”Portocala mecanică” şi-a respectat statutul de favorită în grupa A, pe care a câştigat-o neînvinsă cu 7 puncte: victorie 2-0 cu ţara gazdă Qatar, egal 1-1 cu Ecuador şi succes cu 2-0 în faţa Senegalului, câştigătoarea Cupei Africii pe Naţiunii. Cu şansa a doua, dar în niciun caz de subestimat sunt americanii. SUA s-a calificat din Grupa B neînvinsă pe locul 2 cu 5 puncte (Anglia a obţinut 7), rezultate dintr-un egal cu Ţara Galilor (1-1), remiză albă cu Anglia, una dintre favoritele turneului, şi o victorie în faţa Iranului (1-0).

Argentina - Austalia 

Deşi a început Cupa Mondială cu o surpriză extrem de neplăcută, eşecul cu 2-1 suferit în faţa Arabiei Saudite, campioana en-titre şi-a revenit pe parcursul celorlalte meciuri din Grupa C. Argentina a învins fără drept de apel Mexic şi Polonia cu acelaşi scor (2-0), iar acum ”pumele” par să aibă drum liber până în finala CM 2022. Primul adversar care le va sta în cale este Australia, una dintre surprizele plăcute din Qatar. Ţara continent a lăsat acasă în Grupa D echipe mai bine cotate precum Danemarca şi Tunisia, şi a obţinut în 3 etape acelaşi punctaj ca Franţa (6 puncte), alături de care s-a calificat de pe locul 2 în optimi.

Echipele probabile:

  • Argentina (4-3-3): E. Martinez — Montiel, L. Martinez, Otamendi, Tagliafico — De Paul, Fernandez, Mac Allister  — Di Maria, Messi, Alvarez
  • Australia (4-4-1-1): Ryan — Degenek, Souttar, Rowles, Behich — Leckie, Mooy, Irvine, Mabil — Hrustic — Duke. 

Câştigătoarele meciurilor Olanda – SUA şi Argentina – Australia se vor întâlni în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar.

CM 2022 | Totul despre turneul final din Qatar! Program complet, clasamente, tabloul optimilor

mail-share icon Email
viewscnt

CM 2022

Ultimele articole Toate articolele