Ultima oră
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!”  | VIDEO EXCLUSIV
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!” | VIDEO EXCLUSIV
Condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, Robinho acuză justiţia italiană de rasism
Condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, Robinho acuză justiţia italiană de rasism
 VIDEO | Florin Stîngă, plin de optimism după victoria cu FCU Craiova: "Terminăm play-out-ul pe primul loc" VIDEO | Florin Stîngă, plin de optimism după victoria cu FCU Craiova: "Terminăm play-out-ul pe primul loc"
Nicolo Napoli, discurs ferm după înfrângerea cu Petrolul: "Cred că ne putem salva" Nicolo Napoli, discurs ferm după înfrângerea cu Petrolul: "Cred că ne putem salva"
Dan Alexa revine în fotbalul românesc! Destinaţie surprinzătoare Dan Alexa revine în fotbalul românesc! Destinaţie surprinzătoare
Sepsi a dat cărţile pe faţă după ce a izbucnit scandalul de dopaj: ”Plângea când m-a sunat. Poate de la sirop că a fost răcit!” | VIDEO EXCLUSIV

Sepsi a dat cărţile pe faţă după ce a izbucnit scandalul de dopaj: ”Plângea când m-a sunat. Poate de la sirop că a fost răcit!” | VIDEO EXCLUSIV

Arina Sabalenka nu a participat la conferinţa de presă după meciul cu Rahimova. Explicaţiile sportivei

Tenis Publicat pe 2 iun 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/21216894/1/sabalenka.jpg

Jucătoarea belarusă Arina Sabalenka, locul 2 WTA, s-a calificat, vineri, în optimile de finală ale turneului de la Roland-Garros, trecând în turul trei de sportiva rusă Kamilla Rahimova, numărul 82 mondial, scor 6-2, 6-2.

Potrivit Le Figaro, Sabalenka nu a participat la conferinţa de presă după meci, cu acordul conducerii turneului. Ea a răspuns doar la câteva întrebări ale reprezentanţilor organizatorilor, fără prezenţa presei.

“De luni întregi răspund la aceste întrebări (n.r. – legate de război) la toate turneele şi am fost foarte clară în privinţa sentimentelor şi opiniilor mele. Nu mă deranjează întrebările, ştiu că trebuie să îi răspund presei la întrebări care nu au legătură cu tenisul meu sau cu meciurile mele. Însă miercuri nu m-am simţit în siguranţă”, a explicat sportiva. “Iar eu trebuie să mă pot simţi în siguranţă atunci când vorbesc cu jurnaliştii, după meciuri. Pentru sănătatea mea psihică şi pentru binele meu am decis să nu mă pun în această situaţie astăzi şi turneul mi-a susţinut decizia. Ultimele zile au fost complicate şi acum trebuie să mă concentrez pentru a juca bine”, a adăugat ea.

După victoria din turul doi de la Roland-Garros, un jurnalist ucrainean i-a pus insistent Arinei Sabalenka întrebări legate de relaţia sa cu Aleksandr Lukaşenko şi de poziţia sa în ceea ce priveşte războiul. Jenată, sportiva nu a vrut să răspundă, în ciuda insistenţelor ziaristului care până la urmă a fost întrerupt de responsabilii de relaţia cu media.

În mod normal, sportivii au obligaţia să se prezinte la conferinţa de presă după meci. Încălcarea acestei reguli atrage amenzi, însă Sabalenka va face excepţie, deoarece a primit acceptul organizatorilor pentru a lipsi.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele