Ultima oră
A venit nota de plată! Sancţiunile dictate de Jandarmerie la meciul dintre Rapid şi FCSB A venit nota de plată! Sancţiunile dictate de Jandarmerie la meciul dintre Rapid şi FCSB
Ioan Ovidiu Sabău, veste uriaşă pentru fanii Universităţii Cluj! ”Este aproape rezolvat” Ioan Ovidiu Sabău, veste uriaşă pentru fanii Universităţii Cluj! ”Este aproape rezolvat”
Răzvan Lucescu, discurs fabulos după ce a câştigat titlul! "Orice om angajat în fotbal visează să aibă o asemenea atmosferă" Răzvan Lucescu, discurs fabulos după ce a câştigat titlul! "Orice om angajat în fotbal visează să aibă o asemenea atmosferă"
Rapid, luată peste picior după finalul sezonului! "Dacă ceri 1-3, te trezeşti pe şase" | VIDEO EXCLUSIV Rapid, luată peste picior după finalul sezonului! "Dacă ceri 1-3, te trezeşti pe şase" | VIDEO EXCLUSIV
Bogdan Lobonţ, luat în colimator! ”Nu are nicio logică” Bogdan Lobonţ, luat în colimator! ”Nu are nicio logică”
Ce urcare în clasamentul WTA pentru Irina Begu! Ce urcare în clasamentul WTA pentru Irina Begu!

Atletism | Poistogova-Guliyev, deposedată de medalia de la JO de la Londra

Atletism Publicat pe 12 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/21556381/1/tw-aiu.jpg

Atletism | Poistogova-Guliyev, deposedată de medalia de la JO de la Londra

Atleta rusă Ekaterina Guliyev, care reprezintă în prezent Turcia, va fi deposedată de medalia de argint în proba de 800 de metri câştigată la Jocurile Olimpice din 2012, a anunţat joi AIU (Athletics Integrity Unit), potrivit AFP.

Poistogova-Guliyev va fi deposedată rapid de medalia de argint dacă nu va face apel la decizia AIU (Athletics Integrity Unit), care a hotărât să îi anuleze toate rezultatele obţinute între 17 iulie 2012 şi 20 octombrie 2014.

“AIU a suspendat-o pe Ekaterina Guliyev (născută Zavyalovya; divorţată Poistogova) (Rusia/Turcia) pentru 2 ani, începând cu 28 martie 2023, pentru utilizarea unei substanţe/metode interzise (probe McLaren şi LIMS). Rezultatele DQ de la 17 iulie 2012 până la 20 octombrie 2014”, a precizat AIU.

În prezent reprezentantă a Turciei, Guliyev (33 de ani), cunoscută pe atunci sub numele de Ekaterina Poistogova, a ocupat locul al treilea la Jocurile Olimpice de 800 de metri de la Londra, înainte de a urca un loc după ce conaţionala sa Mariya Savinova a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă.

Ea are la dispoziţie 45 de zile pentru a face apel la sancţiunea AIU.

În 2015, Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a recomandat ca Poistogova-Guliyev să fie suspendată pe viaţă şi ca medalia de la Londra să îi fie retrasă automat, în urma anchetei privind dopajul instituţionalizat din Rusia. Suspendată pentru doi ani în 2017 de către TAS, rezultatele ei de până în 2015 fuseseră menţinute, permiţându-i să îşi păstreze medalia.

mail-share icon Email
viewscnt

Atletism

Ultimele articole Toate articolele