Ultima oră
VIDEO | Nicuşor Bancu speră să prindă locul doi. ”Suntem acolo, se va juca până în ultima etapă” VIDEO | Nicuşor Bancu speră să prindă locul doi. ”Suntem acolo, se va juca până în ultima etapă”
VIDEO | Scene ireale în Giuleşti! Iacob a fost înjurat de un fan şi a sărit la bătaie VIDEO | Scene ireale în Giuleşti! Iacob a fost înjurat de un fan şi a sărit la bătaie
Marius Şumudică, revenire de senzaţie în Superligă. Anunţul a fost făcut: ”El va fi noul antrenor!”

Marius Şumudică, revenire de senzaţie în Superligă. Anunţul a fost făcut: ”El va fi noul antrenor!”
VIDEO | Rapid - Universitatea Craiova 1-2. Oltenii dau lovitura în minutul 90+6 şi încheie speranţele giuleştenilor VIDEO | Rapid - Universitatea Craiova 1-2. Oltenii dau lovitura în minutul 90+6 şi încheie speranţele giuleştenilor
Nou-promovata Corona Braşov a cucerit titlul naţional la volei masculin Nou-promovata Corona Braşov a cucerit titlul naţional la volei masculin
VIDEO | Rafa Nadal is back! Calificare palpitantă în optimi la Madrid VIDEO | Rafa Nadal is back! Calificare palpitantă în optimi la Madrid

Atletism | Poistogova-Guliyev, deposedată de medalia de la JO de la Londra

Atletism Publicat pe 12 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/21556381/1/tw-aiu.jpg

Atletism | Poistogova-Guliyev, deposedată de medalia de la JO de la Londra

Atleta rusă Ekaterina Guliyev, care reprezintă în prezent Turcia, va fi deposedată de medalia de argint în proba de 800 de metri câştigată la Jocurile Olimpice din 2012, a anunţat joi AIU (Athletics Integrity Unit), potrivit AFP.

Poistogova-Guliyev va fi deposedată rapid de medalia de argint dacă nu va face apel la decizia AIU (Athletics Integrity Unit), care a hotărât să îi anuleze toate rezultatele obţinute între 17 iulie 2012 şi 20 octombrie 2014.

“AIU a suspendat-o pe Ekaterina Guliyev (născută Zavyalovya; divorţată Poistogova) (Rusia/Turcia) pentru 2 ani, începând cu 28 martie 2023, pentru utilizarea unei substanţe/metode interzise (probe McLaren şi LIMS). Rezultatele DQ de la 17 iulie 2012 până la 20 octombrie 2014”, a precizat AIU.

În prezent reprezentantă a Turciei, Guliyev (33 de ani), cunoscută pe atunci sub numele de Ekaterina Poistogova, a ocupat locul al treilea la Jocurile Olimpice de 800 de metri de la Londra, înainte de a urca un loc după ce conaţionala sa Mariya Savinova a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă.

Ea are la dispoziţie 45 de zile pentru a face apel la sancţiunea AIU.

În 2015, Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a recomandat ca Poistogova-Guliyev să fie suspendată pe viaţă şi ca medalia de la Londra să îi fie retrasă automat, în urma anchetei privind dopajul instituţionalizat din Rusia. Suspendată pentru doi ani în 2017 de către TAS, rezultatele ei de până în 2015 fuseseră menţinute, permiţându-i să îşi păstreze medalia.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Atletism

Ultimele articole Toate articolele