adplus-dvertising
Ultima oră
CM 2022 | Totul despre turneul final din Qatar! Program complet, rezultate, tabloul sferturilor CM 2022 | Totul despre turneul final din Qatar! Program complet, rezultate, tabloul sferturilor
Olanda - Argentina 2-2 (3-4)! ”Pumele” s-au calificat dramatic în semifinalele CM 2022 la loviturile de departajare Olanda - Argentina 2-2 (3-4)! ”Pumele” s-au calificat dramatic în semifinalele CM 2022 la loviturile de departajare
Thiago Silva, dărâmat de eliminarea Braziliei. ”E greu să găseşti cuvinte şi să te consolezi” Thiago Silva, dărâmat de eliminarea Braziliei. ”E greu să găseşti cuvinte şi să te consolezi”
Miodrag Jesic, fost antrenor la CS Otopeni, în 2008-2009, a murit Miodrag Jesic, fost antrenor la CS Otopeni, în 2008-2009, a murit
Selecţionerul Tite părăseşte naţionala Braziliei, după eliminarea în ”sferturile” Cupei Mondiale Selecţionerul Tite părăseşte naţionala Braziliei, după eliminarea în ”sferturile” Cupei Mondiale
Naţionala de fotbal feminin, locul 40 în clasamentul FIFA Naţionala de fotbal feminin, locul 40 în clasamentul FIFA

Baschetbalista Brittney Griner se află într-o colonie penitenciară din Mordovia

Baschet Publicat pe 17 nov 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38217/20923423/1/brittney-griner-tw1.png

Baschetbalista Brittney Griner a fost transferată la 4 noiembrie în afara regiunii Moscova, unde fusese reţinută de câteva luni, fără a fi precizată noua ei locaţie. Joi, o sursă apropiată dosarului a anunţat, pentru Reuters, că ea se află acum într-o colonie penitenciară din Mordovia.

Autorităţile ruse nu au oferit informaţii despre soarta ei timp de aproape două săptămâni, dar sursa menţionată a anunţat că Griner a fost dusă la colonia penitenciară pentru femei IK-2 din Iavas.

Un transfer care a reacţionat rapid în Statele Unite. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat: ”Suntem la curent cu informaţii despre locaţia ei şi suntem în contact frecvent cu echipa juridică a sportivei".

"Cu toate acestea, Federaţia Rusă încă nu a furnizat o notificare oficială pentru un astfel de transfer al unui cetăţean american, pe care îl contestăm cu fermitate. Ambasada a continuat să facă presiuni pentru mai multe informaţii despre transferul său şi locaţia actuală”, a continuat purtătorul de cuvânt.

Vedetă a baschetului american, Brittney Griner a fost reţinută pe aeroportul din Moscova cu doar câteva zile înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, iar autorităţile ruse au acuzat-o că avea în bagaj ulei de canabis. Cazul ei a stârnit îngrijorare că este folosită ca pion politic pe fondul războiului dintre Rusia şi Ucraina. Luna trecută, un judecător din Rusia a respins apelul făcut de americancă şi i-a menţinut condamnarea, reducându-i doar cu puţin pedeapsa cu nouă ani de închisoare primită în primă instanţă.

Oficialii americani încearcă să obţină eliberarea sportivei, dar şi a lui Paul Whelan, un alt american încarcerat în Rusia, propunând Moscovei un schimb de prizonieri. Paul Whelan este un fost puşcaş marin, reţinut în Rusia la sfârşitul anului 2018 pe motiv că ar fi spion.

Pe surse, s-a vehiculat informaţia că printre prizonierii propuşi la schimb de Washington s-ar număra Viktor Bout, un celebru traficant rus de arme, poreclit şi „Negustorul morţii”, care în prezent ispăşeşte o pedeapsă cu 25 de ani de închisoare în SUA. Povestea lui a făcut obiectul unui film, „Lord of the War” (2005), cu Nicholas Cage în rolul principal.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Baschet

Ultimele articole Toate articolele