Ultima oră
Harry Kane nu a mai ezitat şi a spus lucrurilor pe nume: ”Un sezon dezamăgitor!”

Harry Kane nu a mai ezitat şi a spus lucrurilor pe nume: ”Un sezon dezamăgitor!”
Jucătorul propus la FCSB pentru a-i lua locul lui Florinel Coman: „Este excepţional! ” Jucătorul propus la FCSB pentru a-i lua locul lui Florinel Coman: „Este excepţional! ”
Breking News! Bomba sezonului a fost spusă. Transferul lui Kylian Mbappe, anunţat în această seară

Breking News! Bomba sezonului a fost spusă. Transferul lui Kylian Mbappe, anunţat în această seară
Detalii de ultim moment despre starea de sănătate a lui Luca Mihai Detalii de ultim moment despre starea de sănătate a lui Luca Mihai
Veşti bune pentru Andy Murray după accidentarea de la Miami Open Veşti bune pentru Andy Murray după accidentarea de la Miami Open
NEWS ALERT | FCSB, aproape de a realiza primul transfer de Champions League! Gigi Becali e pregătit să dea lovitura NEWS ALERT | FCSB, aproape de a realiza primul transfer de Champions League! Gigi Becali e pregătit să dea lovitura

Baschetbalista Brittney Griner se află într-o colonie penitenciară din Mordovia

Baschet Publicat pe 17 nov 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38217/20923423/1/brittney-griner-tw1.png

Baschetbalista Brittney Griner a fost transferată la 4 noiembrie în afara regiunii Moscova, unde fusese reţinută de câteva luni, fără a fi precizată noua ei locaţie. Joi, o sursă apropiată dosarului a anunţat, pentru Reuters, că ea se află acum într-o colonie penitenciară din Mordovia.

Autorităţile ruse nu au oferit informaţii despre soarta ei timp de aproape două săptămâni, dar sursa menţionată a anunţat că Griner a fost dusă la colonia penitenciară pentru femei IK-2 din Iavas.

Un transfer care a reacţionat rapid în Statele Unite. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat: ”Suntem la curent cu informaţii despre locaţia ei şi suntem în contact frecvent cu echipa juridică a sportivei".

"Cu toate acestea, Federaţia Rusă încă nu a furnizat o notificare oficială pentru un astfel de transfer al unui cetăţean american, pe care îl contestăm cu fermitate. Ambasada a continuat să facă presiuni pentru mai multe informaţii despre transferul său şi locaţia actuală”, a continuat purtătorul de cuvânt.

Vedetă a baschetului american, Brittney Griner a fost reţinută pe aeroportul din Moscova cu doar câteva zile înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, iar autorităţile ruse au acuzat-o că avea în bagaj ulei de canabis. Cazul ei a stârnit îngrijorare că este folosită ca pion politic pe fondul războiului dintre Rusia şi Ucraina. Luna trecută, un judecător din Rusia a respins apelul făcut de americancă şi i-a menţinut condamnarea, reducându-i doar cu puţin pedeapsa cu nouă ani de închisoare primită în primă instanţă.

Oficialii americani încearcă să obţină eliberarea sportivei, dar şi a lui Paul Whelan, un alt american încarcerat în Rusia, propunând Moscovei un schimb de prizonieri. Paul Whelan este un fost puşcaş marin, reţinut în Rusia la sfârşitul anului 2018 pe motiv că ar fi spion.

Pe surse, s-a vehiculat informaţia că printre prizonierii propuşi la schimb de Washington s-ar număra Viktor Bout, un celebru traficant rus de arme, poreclit şi „Negustorul morţii”, care în prezent ispăşeşte o pedeapsă cu 25 de ani de închisoare în SUA. Povestea lui a făcut obiectul unui film, „Lord of the War” (2005), cu Nicholas Cage în rolul principal.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Baschet

Ultimele articole Toate articolele