Ultima oră
VIDEO | Elias Charalambous a răbufnit după partida cu Oţelul! "Am fost penibili" VIDEO | Elias Charalambous a răbufnit după partida cu Oţelul! "Am fost penibili"
Chiricheş a aflat în direct că Becali l-a criticat: ”Crede că joc la ‘mişto’!” | VIDEO 

Chiricheş a aflat în direct că Becali l-a criticat: ”Crede că joc la ‘mişto’!” | VIDEO
FCSB, distrusă după ce a pierdut cu Oţelul Galaţi: ”A părut o echipă de retrogradare. Din cale afară de slabi!” | VIDEO EXCLUSIV

FCSB, distrusă după ce a pierdut cu Oţelul Galaţi: ”A părut o echipă de retrogradare. Din cale afară de slabi!” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Dorinel Munteanu este mulţumit de prestaţia fotbaliştilor gălăţeni. "Mă încântă jocul echipei mele" VIDEO | Dorinel Munteanu este mulţumit de prestaţia fotbaliştilor gălăţeni. "Mă încântă jocul echipei mele"
Becali a intrat în direct şi l-a distrus pe jucătorul aşteptat cu braţele deschise: ”Te nenoroceşte!”

Becali a intrat în direct şi l-a distrus pe jucătorul aşteptat cu braţele deschise: ”Te nenoroceşte!”
Team Romania a defilat la Jocurile Olimpice de la Paris. Soţii canotori Ionela şi Marius Cozmiuc au fost purtătorii de drapel Team Romania a defilat la Jocurile Olimpice de la Paris. Soţii canotori Ionela şi Marius Cozmiuc au fost purtătorii de drapel

Belgia vrea să se bazeze pe veterani la EURO 2024

Special Publicat de Daian Cutu pe 13 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21589825/1/featured-image-primasport.jpg

UEFA a decis să mărească numărul de jucători ce pot fi convocaţi la EURO 2024, de la 23 la 26, iar reprezentativa Belgiei intenţionează să aloce aceste locuri unor fotbalişti în vârstă.

Potrivit presei din Belgia, adversara României din Grupa E ar putea miza pe trei jucători în vârstă, care nu făceau parte din planurile selecţionerului Dominico Tedesco.

Jurnaliştii belgieni notează că veteranii Axel Witsel (35 de ani) şi Toby Alderweireld (35 de ani) ar putea fi marii câştigători ai deciziei luate de UEFA. În acelaşi timp, Tedesco ar putea miza şi pe Dries Mertens, un jucător care are un sezon foarte bun în Turcia, în tricoul lui Galatasaray Istanbul.

În privinţa lui Axel Witsel, acesta este titular la Atletico Madrid, în timp ce Toby Alderweireld s-a arătat dispus să joace din nou pentru naţionala Belgiei, după ce a avut evoluţii apreciate la Royal Antwerp, în ţara natală.

Belgia, cea mai periculoasă adversară din grupa României

Reprezentativa Belgiei este favorită certă în Grupa E de la EURO 2024 şi porneşte cu şansa a 7-a la trofeu, cu o cotă de 20.00 la pariuri sportive. Ca şi comparaţie, deţinătoarea trofeului, Italia, are o cotă de 15.00. Belgia are a opta cea mai valoroasă echipă dintre toate participantele de la EURO 2024. Transfermarkt îi evaluează lotul la 540 de milioane de euro. În schimb, România are cel mai puţin valoros lot de la EURO 2024, acesta fiind cotat la 95 de milioane de euro. Lotul Slovaciei e cotat la 126.5 milioane de euro, iar cel al Ucrainei la 354 de milioane de euro.

Topul celor mai valoroase echipe de la EURO 2024

  1. Anglia - 1.47 miliarde euro
  2. Franţa - 1.21 miliarde euro
  3. Portugalia - 1.06 miliarde euro
  4. Spania - 906 milioane euro
  5. Italia - 757 milioane euro
  6. Germania - 672 milioane euro
  7. Olanda - 610 milioane euro
  8. Belgia - 540.8 milioane euro
  9. Danemarca - 368.5 milioane euro
  10. Ucraina - 354.5 milioane euro

Jucătorul cu cea mai bună cotă de piaţă din naţionala Belgiei este Jeremy Doku de la Manchester City, care e evaluat la 65 de milioane de euro. El este urmat de Lois Openda de la Leipzig, un jucător cotat la 60 de milioane de euro, iar al treilea este Amadou Onana de la Everton, evaluat la 50 de milioane de euro. Belgienii nu vor putea conta pe Courtois la EURO 2024.

Belgia a ajuns la EURO 2024 din postura de echipă neînvinsă. A câştigat o grupă din care au mai făcut parte Austria, Suedia, Azerbaidjan şi Estonia. În plus, are o forţă impresionantă în atac, iar Romelu Lukaku a fost golgheterul preliminariilor.

Cu naţionala României s-a întâlnit de 11 ori până acum. Echipa noastră a câştigat de 4 ori, de două ori s-a terminat la egalitate, iar de 5 ori am pierdut. Ultima partidă contra Belgiei am disputat-o în 2011, la Liege, când am fost învinşi cu 2-1.

 

Cum va gestiona România meciul cu Belgia?

O întrebare pe care mulţi şi-o pun are legătură cu modul în care va gestiona România meciul cu Belgia. Partida cu Belgia este a doua din faza grupelor şi se va disputa pe 22 iunie, de la ora 22:00. Cu cinci zile înainte vom întâlni Ucraina, pe 17 iunie, iar la patru zile de la meciul cu Belgia vom disputa ultimul meci din faza grupelor, contra Slovaciei.

Având în vedere că jucătorii României au probleme la echipele de club şi nu au un ritm solid, există şi posibilitatea ca Edi Iordănescu să menajeze anumiţi jucători pentru a-i avea proaspeţi la ora meciului cu Slovacia, care se poate dovedi decisiv pentru calificarea în optimi.

Belgia este o echipă de un alt calibru şi chiar şi cu cei mai buni "tricolori" pe teren am avea şanse mici să obţinem un rezultat favorabil. În aceste condiţii, Edward Iordănescu ar putea lua în calcul varianta de a odihni mai mulţi jucători şi să se concentreze mai mult pe partida cu Slovacia.

Articol susţinut de 888sport.ro

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Special

Ultimele articole Toate articolele