Ultima oră
NEWS ALERT | Universitatea Craiova pierde un om de bază pentru derby-ul cu Rapid NEWS ALERT | Universitatea Craiova pierde un om de bază pentru derby-ul cu Rapid
Cerut cu insistenţă la Dinamo, Mircea Lucescu a bătut palma! Lovitură mare anunţată

Cerut cu insistenţă la Dinamo, Mircea Lucescu a bătut palma! Lovitură mare anunţată
ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune
Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi
Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”

Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”
Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare

Benoit Paire, replică dură pentru ATP. ”Îmi este greu să înţeleg dacă îi apără pe jucători sau apără de fapt Rusia”

Tenis Publicat de Daian Cutu pe 24 mai 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/20717408/1/paire.jpg

Tenismenul francez Benoit Paire a criticat ATP pentru decizia de a nu acorda puncte jucătorilor la turneul de la Wimbledon, ca răspuns la hotărârea organizatorilor grand slam-ului londonez de a le interzice participarea sportivilor din Rusia şi Belarus, în urma invadării Ucrainei, informează lesoir.be.

"Aş vrea să vorbesc despre decizia de la Wimbledon, îmi este greu să înţeleg faza, dacă ATP îi apără pe jucători sau apără de fapt Rusia", a criticat francezul, marţi, într-o conferinţă de presă, după eliminarea sa în primul tur al turneului de Grand Slam de la Paris.

"Când au fost jucători care au avut Covid şi au trebuit să stea în camere, nu am făcut mare caz că a trebuit să anulăm turneul pentru că jucătorii nu puteau evolua", şi-a amintit jucătorul de 33 de ani, care a avut mai multe perioade de izolare din cauza Covid-19.

"Acum, dintr-o dată, patru jucători ruşi, inclusiv Medvedev, nu pot juca şi ne punem contra celor de la Wimbledon", a continuat el.

"Dacă este o ceartă între ATP şi Wimbledon, noi suntem în mijlocul ei şi nu este foarte frumos, pentru că vrem să jucăm normal. Îmi pare rău pentru ruşi şi pentru Rusia, dar ei sunt cei care au dat totul peste cap", a adăugat Paire.

"Cred că este păcat pentru că majoritatea jucătorilor nu înţelege această decizie. Când vorbesc despre asta în vestiar cu 99 la sută dintre tenismeni, ei vor puncte", a mai spus Benoit Paire.

"Ne aflăm într-o situaţie în care, în cele din urmă, ruşii vor câştiga, deoarece Medvedev va deveni numărul unu mondial. Sunt o mulţime de chestii absurde. În loc să luăm o poziţie pentru toţi jucătorii şi pentru tot ceea ce se întâmplă în lume, noi luăm o poziţie care este opusul a ceea ce doresc toţi jucătorii, a concis tenismenul.

În urma deciziei "nedrepte" a ATP de a exclude jucătorii ruşi şi bieloruşi de la grand slam-ul de la Londra din cauza invadării Ucrainei, forul de conducere al circuitului masculin a decis, vineri, să nu acorde puncte la acest turneu.

Dacă problema ridicată de francezul de 33 de ani poate merită o dezbatere, dorinţa lui de fi recompensat cu puncte este discutabilă, ţiând cont că rar reuşeşte să treacă de turul I la un turneu. Anul acesta, Paire a obţinut trei victorii şi 15 înfrângeri.

Şi marţi, Paire, locul 78 ATP, a alternat momentele în care şi-a arătat talentul său cu cele dezamăgitoare, în meciul cu Ilia Ivaşka din Belarus, locul 50 ATP, pierdut cu scorul de 3-6, 5-7, 6-1, 5-7, în turul I al French Open. Partida a început luni, dar a fost întreruptă din cauza ploii.

Fostul ocupant al locului 33 mondial a comis în acest set un număr impresionant de greşeli neforţate, 24, ceea ce echivalează cu cedarea unui set "gratis".

Benoit Paire a făcut valuri anul trecut cu declaraţii controversate despre tenisul în timpul pandemiei de coronavirus. După ce a pierdut în primul tur la Monte Carlo, în faţa britanicului Jordan Thompson, Paire a spus că a jucat într-un cimitir.

"Chiar nu dau doi bani pe acest meci. Ajungând în astfel de cimitire, mă deprimă un pic. Ne spunem că este Monte Carlo şi, când ajungem, este gol, o atmosferă de tristeţe rar văzută. Tenisul nu mă mai ajută, când vezi condiţiile. Este absolut trist când de obicei este cel mai bun turneu din lume. Ce plăcere să ai să joci? Da, pentru şobolanii morţi de tenis, sigur că este minunat să vin aici. La un moment dat, dacă ai cunoscut circuitul, dacă ştii Monte Carlo şi vezi asta, te face să te cari. Am încă un meci de dublu şi apoi mă duc acasă, la două ore distanţă", a spus el.

Întrebat pentru ce a mai venit la turneu, Paire a răspuns: "Am luat 12.000 de euro! O să spui că vorbesc încă de mulţi bani. Am luat 12.000 de euro ca să fiu la hotel, liniştit. Apoi mă duc acasă. O greşeală neforţată sau o lovitură câştigătoare este acelaşi lucru. Atmosferă zero, nu se întâmplă nimic. Este la fel ca în viaţa normală. Foarte bine. Eu, despre viaţa normală, cred că e de rahat în acest moment. Sunt fericit când sunt acasă, că nu-mi pun masca şi acolo mă simt fericit."


Părere pe care şi-o exprimase şi anterior, într-un interviu pentru L'Equipe..

"Vin, iau nişte bani şi plec la următorul turneu. Îmi fac treaba. Ceea ce este surprinzător în circuitul actual e faptul că există multe beneficii de pierdut. Dacă tu câştigi un un turneu ATP 250, nu iei mai mult de 30.000 de dolari (n.r. - 25.000 de euro). Eu, cu un <by> (n.r. - exceptare de la prima manşă), am luat 10.000 (n.r. - 8.400 de euro) de fiecare dată, pierzând direct. De ce să te zbaţi ca un nebun pentru a câştiga doar un pic mai mult?", a declarat Paire, în martie 2021.

Acest comportament nu a fost iertat de Federaţia Franceză de Tenis, care l-a exclus pe tensimen "de la posibila selecţionare" pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele