Ultima oră
VIDEO | Barcelona - Valencia 4-2. Catalanii revin pe locul secund, însă mai au şanse infime la titlu VIDEO | Barcelona - Valencia 4-2. Catalanii revin pe locul secund, însă mai au şanse infime la titlu
Nigeria a anunţat numele noului selecţioner Nigeria a anunţat numele noului selecţioner
”După ce au bătut pe FCSB, s-au crezut campioni!”. Vasile Miriuţă ”răsuceşte cuţitul în rana” Giuleştenilor după ce au pierdut şi cu Universitatea Craiova | VIDEO EXCLUSIV

”După ce au bătut pe FCSB, s-au crezut campioni!”. Vasile Miriuţă ”răsuceşte cuţitul în rana” Giuleştenilor după ce au pierdut şi cu Universitatea Craiova | VIDEO EXCLUSIV
Genoa - Cagliari 3-0. Gazdele îşi asigură rămânerea în Serie A Genoa - Cagliari 3-0. Gazdele îşi asigură rămânerea în Serie A
VIDEO | Bogdan Lobonţ, deranjat de mai multe întrebări după eşecul cu Universitatea Craiova. ”Eu discuţii cu conducerea am în fiecare zi” VIDEO | Bogdan Lobonţ, deranjat de mai multe întrebări după eşecul cu Universitatea Craiova. ”Eu discuţii cu conducerea am în fiecare zi”
VIDEO | ”Trebuie să avem mai multă siguranţă”. Costel Gâlcă are un început de mandat bun VIDEO | ”Trebuie să avem mai multă siguranţă”. Costel Gâlcă are un început de mandat bun

Calificarea în finala Cupei, "ultimul dans" al lui Vintilă. VIDEO | FCSB - Dinamo 1-0, cu gol Adi Petre în secunda 83

Cupa României Publicat pe 8 iul 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38111/19415096/5/dfc.jpg

FCSB a învins Dinamo, 1-0, şi, cu scorul general de 4-0, s-a calificat în finala Cupei României 2019-2020. Singurul gol al meciului de pe Arena Naţională a venit după doar 83 de secunde, când Adi Petre şi-a trecut în CV prima reuşită din acţiune în tricoul vicecampioanei.
 
Speranţele lui Dinamo s-au legat de un demers făcut înaintea meciului, prin care a încercat să câştige cu 3-0 la masa verde partida tur, pierdută cu acelaşi scor, pentru că pe teren câinii lui Adrian Mihalcea au fost inexistenţi. Cu o garnitură tânără, neexperimentată, Dinamo a cedat devreme, în minutul al doilea, când o fază crează de Man şi Olaru l-a lăsat pe Adi Petre în faţa porţii goale. Lat pus lejer, primul gol altfel decât din penalty, calificarea e jucată!

Man, dezamăgitor în meciul în care trebuia să impresioneze

Curtat de cluburi din Anglia, despre care Gigi Becali susţine că şi-au trimis reprezentanţii la meci, Dennis Man a avut un prim moment periculos în minutul 42, când a luat o acţiune pe cont propriu, a finalizat-o cu stângul, dar mingea s-a lovit de plasa laterală. Au urmat, apoi, minute cu ritm foarte slab din partea ambelor echipe, un şut letargic al lui Coman (minutul 56) şi o primă acţiune cu adevărat periculoasă a lui Man în minutul 77: intrare clasică în interior, şut cu stângul la colţul scurt, dar mingea a lovit bara porţii lui Cătălin Straton. Pe final, în minutul 82, Man a făcut rost de un cartonaş galben la o fază în care a părut că l-a "ciupit" pe Lazăr, iar dinamovistul a plonjat suficient de artistic pentru a-l convinge pe Horaţiu Feşnic.
 
FCSB, care a terminat meciul cu puştii Udrea, Dumitru, Perianu şi Pantea în teren, aşteaptă acum meciul dintre Poli Iaşi şi Sepsi, care va începe de la 5-1 pentru covăsneni, pentr a şti pe cine înfruntă în finala Cupei României, ultimul obiectiv al unui sezon dezolant.
FCSB - Dinamo 1-0 (Ad. Petre 2), live pe Look Plus. Echipele de start:
  • FCSB: Udrea - Creţu, Miron, Ov. Popescu, Panţâru (Pantea 77) - Vînă, Olaru (Ov. Perianu 46), Tănase - Man, Petre (Cr. Dumitru 52), Fl. Coman
  • Rezerve: Niga - Soiledis, Pandele, Istrate, Niţă
  •  
  • Dinamo: Straton - Kostrna, M.Popescu, Puljic, Sin - I. Şerban (V. Lazăr 73), R.Grigore - Moldoveanu (Sorescu 46), Mihaiu, Neicuţescu (Skovajsa 46) - D.Popa
  • Rezerve: Piscitelli - Bani, Borcea, Ehmann, Kilyen, 
Minutul 86: Kostrna trage violent de la distanţă, pe centru, iar puştiul Udrea respinge în faţă.

Minutul 77: Grădiniţa FCSB. După Dumitru şi Perianu, cu Udrea deja în teren, îşi face apariţia şi "enervant de tânărul" Pantea, fundaş stânga de doar 16 ani trimis în locul lui Panţâru. A schimbat şi Mihalcea, cu Vali Lazăr în locul lui Robert Moldoveanu.

Minutul 77: Man iese la rampă. Şut cu stângul, din careu, dar mingea loveşte rădăcina barei.



Minutul 56: Coman încearcă să anime jocul, ia o acţiune pe cont propriu, o finalizează cu şut, dar nu nimereşte poarta.

Minutul 47: Ionuţ Şerban bate bine o lovitură liberă, mingea ia un efect ciudat, dar puştiul Udrea reuşeşte să o respingă, nu fără emoţii.



Minutul 46: A început repriza a doua. Sorescu şi Skovajsa au intrat la Dinamo, Perianu a fost trimis în locul lui Olaru.

Minutul 45+1: Minutul 45+1: Tănase cere penalty după ce centrează o minge în braţul lui Puljic, dar Feşnic nu e impresionat şi fluieră finalul primei reprize. după o primă parte dominată de FCSB, în care Dinamo nu a mişcat în front. La fel cum nu au făcut-o nici Dennis Man sau Florinel Coman, cei doi fotbalişti pe care Gigi Becali speră să-i vândă în schimbul a sume mari de bani.



Minutul 42: Prima acţiune importantă a lui Dennis Man: şut puternic, cu stângul, dar mingea se opreşte în plasa laterală.

Minutul 20: Ocazie FCSB! Lansat de Creţu, Olaru îl are pe Adi Petre în faţa porţii, dar încearcă un şut puternic, care trece peste poartă.


Minutul 2: GOL FCSB! Vicecampioana are nevoie de doar 83 de secunde pentru a deschide scorul şi o face prin Adi Petre. Olaru pleacă pe contraatac, pasează perfect în faţa porţii, iar vârful nu face decât să pună latul şi să trimită în poartă.


20:00 A început meciul de pe Arena Naţională.


19:00: Avem cele două echipe de start, iar concluzia e că Dinamo a capitulat. Joacă mulţi tineri, mai ales în atac, în timp ce FCSB intră cu o formulă foarte puternică, cu Olaru, Man, Coman, Petre şi Tănase.


Aceasta a câştigat meciul tur la o diferenţă, teoretic, liniştitoare, cu 3-0. Totuşi, ambele vin cu un moral destul de scăzut, ţinând cont de evoluţiile arătate în play-off-ul şi play-out-ul din Casa Liga 1. FCSB are o singură victorie, în ultimele 4 meciuri, în timp ce ”câinii” abia au reuşit să câştige prima partidă din campionat, după 6 eşecuri la rând.

Bogdan Vintilă, înainte de FCSB – Dinamo: ”Ca orice club important, avem strategia pregătită pentru viitor, dar acestea sunt lucruri interne pe care nu le pot comenta public în acest moment. Avem aceşti jucători sub contract acum, cu ei vom merge până la finalul campionatului.

Vedem ce va fi pe urmă. Acum e prematur să spun că vor veni anumiţi jucători, pentru că nu vreau să intru în vestiar şi după aia să mi se spună că 'nu te mai bazezi pe mine'. Dar nu este aşa. Avem nevoie de toţi jucătorii”.

Dinamo nu mai poate conta pe Slavko Perovic în acest final de sezon. Atacantul a mai efectuat un control RMN în Serbia, din cauza unor problemele medicale depistate la inimă în urmă cu ceva timp, iar acum aşteaptă rezultatul. Se pare că nu mai are timp să îşi ia viza şi să se întoarcă în Casa Liga 1, anunţă gsp.ro.

În urmă cu două săptămâni au fost depistate problemele lui Perovic, căruia i s-a recomandat să ia o pauză mai lungă de la fotbal şi să facă şi alte teste mai clare, pentru a vedea dacă fotbalul îi pune în pericol viaţa.

Echipele probabile:

FCSB: Vlad - Creţu, Popescu, Miron, Panţîru - Vînă, Olaru, Tănase - Man, Dumitru, Coman
Dinamo: Straton - Sorescu, Puljic, Grigore, Skovajsa - Lazăr, Răuţă, Mrzljak, Fabbrini - Popa, Moldoveanu

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Cupa României

Ultimele articole Toate articolele