Ultima oră
VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia
VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi
Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea” Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea”
”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri ”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri
Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”

Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”
Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm” Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm”

Camelia Potec anunţă că David Popovici ar putea pleca din România. ”Pregătirea se va face în altă ţară”

Sporturi Publicat de Ovidiu Neacşu pe 28 ian 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/20997379/1/dvp.jpg

David Popovici şi Simona Radiş au fost desemnaţi sportivii anului 2022, în cadrul galei organizate de Ministerul Sportului. Dublul campion mondial şi european la seniori la nataţie s-ar putea antrena în afara României.

David Popovici a avut un an fantastic, reuşind să obţină 14 medalii. Următorul său obiectiv este câştigarea unei medalii la Jocurile Olimpice din 2024, din Paris, dar până atunci va participa la alte două competiţii în 2023: Campionatul Mondial de seniori din Japonia, în bazin olimpic (14-30 iulie) şi Campionatul European în bazin scurt de la Bucureşti (5-10 decembrie).

Recent, au apărut anumite informaţii care dezvăluie că înotătorul se va pregăti în SUA pentru competiţiile care urmează. Camelia Potec, preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, a vorbit pe acestă temă.

"Are nevoie de un an de respiro, are obiective mari, îşi doreşte să continue ce a început în 2019. Bineînţeles că obiectivul principal este reprezentat de Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Cred că e mult spus că România îl pierde pe Popovici. David s-a născut în România şi e cetăţean român. Că pregătirea se va face în altă ţară sau în România, asta contează mai puţin.

Azi e sigur faptul că David rămâne alături de antrenorul lui în România pentru Paris 2024. Ne-a dat asigurări în acest sens.

După Jocurile Olimpice, totul depinde de ce se va întâmpla acolo. Planurile de pregătire, inclusiv discuţii de finanţare şi obiective, le avem pe ciclu olimpic", a spus Potec.

David Popovici: ”Nu ştiu ce planuri am, pentru că nu am planuri”

Popovici nu a oferit foarte multe detalii legate de acest subiect.

"Am auzit şi eu că doamna Potec a spus că România m-ar putea pierde. Nu a venit de la mine şi nu am vorbit cu ea despre aşa ceva. Nu ştiu ce planuri am, pentru că nu am planuri. Planul meu este să îmi văd de treaba aici, să rămân cu aceiaşi antrenori, prieteni, familie şi voi vedea unde mă duce viaţa. Dar nu ştiu ce îmi rezervă viitorul.

A fost un an foarte bun care îmi dă speranţe că mulţi ani de acum încolo voi avea foarte multe reuşite, pentru că eu cred că am găsit reţeta. Anul acesta, 2023, este mult mai puţin plin. Am doar două concursuri importante, Mondialele din Japonia şi apoi în decembrie Europenele în bazin scurt de la Otopeni.

Îmi doresc să am rezultate cât mai bune acolo, să mă pregătesc cât mai bine, pentru că e anul de dinaintea Olimpiadei şi îmi doresc să mă pregătesc cât mai bine pentru jocurile care urmează la Paris", a spus David Popovici.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele