adplus-dvertising
Ultima oră
Angelica Muscalu s-a oprit în preliminarii la platformă, la Campionatul Mondial de nataţie Angelica Muscalu s-a oprit în preliminarii la platformă, la Campionatul Mondial de nataţie
Gabi Enache revine în Casa Liga 1. Cu ce formaţie s-a înţeles Gabi Enache revine în Casa Liga 1. Cu ce formaţie s-a înţeles
FCSB, fără câţiva ”grei” în primul amical al verii FCSB, fără câţiva ”grei” în primul amical al verii
Transfer interesant în Liga 2. CSC 1599 Şelimbăr a adus un fundaş cu multă experienţă de la Rapid Transfer interesant în Liga 2. CSC 1599 Şelimbăr a adus un fundaş cu multă experienţă de la Rapid
Universitatea Craiova a bifat primul transfer al verii. Oltenii îşi întăresc defensiva Universitatea Craiova a bifat primul transfer al verii. Oltenii îşi întăresc defensiva
Sepsi vrea să transfere un mijlocaş de la CFR Cluj. ”Putem să obţinem semnătura lui” Sepsi vrea să transfere un mijlocaş de la CFR Cluj. ”Putem să obţinem semnătura lui”

Camelia Potec, despre succesul lui David Popovici. ”Nu primeşte o pungă de bani”

Sporturi Publicat de Daian Cutu pe joi, 09:01
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/20750397/1/david-popovici-1a.jpg

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie, Camelia Potec, a declarat, miercuri, după ce David Popovici a obţinut al doilea aur mondial la Budapesta, că sportivul a depăşit performanţele scontate şi că el primeşte nu “o pungă de bani”, ci exact ceea ce cere pentru a-şi îndeplini obiectivul.

"Sunt două victorii. Cea din această seară a venit ca o dovadă a valorii lui David Popovici şi bineînţeles, el are acum două titluri de campion mondial. El e deja singurul înotător român care reuşeşte asta şi iată că are deja cele mai multe titluri de campion mondial de seniori, la nici 18 ani. Ne place ce se scrie în presa internatională, faptul că avem numai laude în presă, dar la noi in ţară vorbim de lucruri care nu aduc numai valoare ţării. Dar rămâne ceea ce este, că el e un sportiv de performanţă, că se vorbeşte bine despre Romania, că el aduce cinste României.

Dacă vorbim despre stat, e o discuţie foarte lungă. El s-a antrenat numai şi numai în România, nu în alte ţări, aşa cum am auzit. În ceea ce priveşte sprijinul statului, o să vorbească David duminică, atunci când se întoarce în ţară. El a avut susţinerea de care a avut nevoie, alături de părinţi, a primit ceea ce a cerut, alături de antrenori. Antrenorul discută aceste lucruri şi spune care e planul de pregătire, obiectivele şi paşii pentru îndeplinirea obiectivelor, un plan care se depune şi se discută la începutul anului competiţional, în septembrie. El nu primeşte o pungă de bani în septembrie şi îi cheltuie, ci primeşte exact ceea ce cere pentru a-şi îndeplini obiectivul. David a depăşit performanţele scontate, dar va avea parte de acelaşi sprijin şi de acum încolo, dacă va dori mai mult”, a spus Potec, potrivit digisport.ro.

Ea a precizat că Popovici a arătat de mai mult timp că are talent. “Noi ştiam, este în pregătire la lot de aproape 5 ani, a câştigat medalii la Festivalul Tineretului European, în 2019, când a fost declarat sportivul lotului. Atunci s-a discutat două sau trei zile, apoi, anul trecut, am fost întrebată de unde l-am scos pe acest David. El este de mult în ţară şi bate recorduri de la 11 ani. Dar probabil că nu a fost interes şi nu e vina noastră", a declarat Camelia Potec.

"Sigur că poate duce presiunea mai departe, este stăpân pe sine, trebuie să fie sănătos, să îşi poată urma planul de pregătire. E adevărat că nu s-a mai întâmplat de mult asta. Pentru că am făcut premierea alături de preşedintele Federaţiei Internaţionale, el mi-a spus un lucru pe care i l-am transmis şi lui David, că niciodată nu s-a întâmplat ca un sportiv să câştige 3 probe, 100, 200 şi 400. Poate ar fi o idee pentru David să fie singurul din istorie. A fost ca o glumă, dar e acolo o chestie care i s-a părut interesantă domnului preşedinte să o spună şi asta înseamnă că îl vede în stare să o facă.

Am vorbit cu David şi înainte de probă, am vorbit şi înainte de premiere, iar azi a fost mai obosit, se bucura că s-a terminat această competiţie, că se poate duce acasă, după aia să se odihnească şi să poată pregăti campionatele naţionale de juniori. E foarte onorat că poate înota în faţa publicului de la noi. O să-l vedem înotând în probele individuale şi de ştafetă", a mai afirmat Potec, pentru sursa mai sus citată.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele