Ultima oră
E gata! Dan Şucu s-a întâlnit cu Marius Şumudică! Decizia finală luată de finanţatorul Rapidului E gata! Dan Şucu s-a întâlnit cu Marius Şumudică! Decizia finală luată de finanţatorul Rapidului
LIVE VIDEO | Mioveni - Csikszereda 3-1, în direct la Prima Sport 1! Formaţia din Miercurea Ciuc reduce din diferenţă LIVE VIDEO | Mioveni - Csikszereda 3-1, în direct la Prima Sport 1! Formaţia din Miercurea Ciuc reduce din diferenţă
Ana Bogdan a fost eliminată în turul doi la Catalonia Open Ana Bogdan a fost eliminată în turul doi la Catalonia Open
Fără precedent! Unde vor sta suporterii CFR-ului la meciul cu FCSB Fără precedent! Unde vor sta suporterii CFR-ului la meciul cu FCSB
Motivele pentru care Edi Iordănescu nu a semnat prelungirea contractului Motivele pentru care Edi Iordănescu nu a semnat prelungirea contractului
Dinamo, campioană în Superligă! Statistica la care "câinii" nu au adversar Dinamo, campioană în Superligă! Statistica la care "câinii" nu au adversar

Campionatul Mondial şi Campionatul European de SuperEnduro, pentru prima dată în România! Competiţia, exclusiv pe Prima Sport 3

Auto-Moto Publicat pe 20 ian 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21459708/1/super-enduro.png

Premieră pentru motociclismul românesc! Campionatul Mondial şi Campionatul European de SuperEnduro vin pentru prima dată în România, pe 20 ianuarie 2024. Cluj-Napoca este gazda acestui concurs, care se va disputa pe un circuit construit în interiorul Arenei BT.

Calendarul programează la Cluj-Napoca etapa a 4-a a Campionatului Mondial de SuperEnduro şi etapa a 3-a din cadrul Campionatului European de SuperEnduro.

  • Competiţia se vede în exclusivitate pe Prima Sport 3!

Responsabil cu organizarea acestei premiere este Clubul Haita Deva, club cu 15 ani de experienţă în organizarea concursurilor de Hard Enduro din România. SuperEnduro înseamnă tot ce este mai spectaculos dintr-un mix al disciplinelor Hard Enduro, Motocros şi Trial.

Etapa din România se va disputa după acelaşi program, între manşele de calificare şi între finalele diferitelor categorii fiind programate diferite momente artistice, spectacole de lumini şi foc.

Înaintea competiţiei din ţara noastră, întrecerile au avut loc în Germania, la Riesa. Acolo s-au consumat etapa a 3-a Mondială si a 2-a a Cupei Europene de SuperEnduro.

Campionatul Mondial şi Campionatul European de SuperEnduro, pentru prima dată în România! 

Spectatorii sunt privilegiaţi şi au şansa să poată avea parte de maxim de acţiune într-un timp foarte scurt şi într-o atmosferă unică. Traseul este un mix de pietre, buşteni, pământ, obstacole masive, sărituri şi schimbări rapide de direcţie care nu permite concurenţilor momente de respiro.

Poţi câştiga un astfel de concurs doar dacă eşti în acelaşi timp foarte tehnic şi cu o condiţie fizică de excepţie. Cele câteva minute ale unei manşe de SuperEnduro solicită la maxim fizicul şi psihicul unui sportiv, iar asta se simte din tribune ca o experienţă vizuală, olfactivă şi auditivă unică.

Spectatorii care nu şi-au cumpărat deja bilete o pot face pe siteul Bilete.ro sau direct la casieria BT Arena. Vor concura trei clase, două din Campionatul Mondial şi una pentru Cupa Europeană de SuperEnduro. Cei mai buni sportivi ai lumii sunt la clasa mondială Prestige. Starurile viitorului concurează la clasa Junior. Clasa continentală apare în program cu numele Europe.

La etapa din BTarena şi-au anunţat deja prezenţa cei mai buni rideri din lume, iar ea va fi împărţită în mai multe categorii.

Programul competiţiei de la Cluj-Napoca

Antrenamentele si calificarile încep la ora 11:00. De la ora 17:00, special pentru spectatori este pregătită o sesiune de autografe cu cei mai buni sportivi, imediat după încheierea conferinţei de presă. Evenimentul principal va începe la ora 18:00. Spectacolul de deschidere va fi unul cu adevărat electrizant, acesta urmând să culmineze cu prezentarea festivă a sportivilor de la clasa Prestige.

  • Competiţia se vede în exclusivitate pe Prima Sport 3 !

Etapa anterioară s-a disputat la Riesa, în Germania şi a fost câştigată de către britanicul Billy Bolt la finalul a trei manşe de un dramatism unic. Acesta este Campionul Mondial en-titre şi vine la Cluj să îşi apere titlul împotriva lui Jonny Walker şi Manuel Lettenbichler.

Special pentru spectatori vor exista între manşe momente artistice cu majorete şi alte câteva surprize care vor angrena şi publicul prezent. Clasa Europe are programate două manse Finale, clasele mondiale Junior şi Prestige urmând să alerge câte trei manse. Totul se va desfăşura aproape fără pauză până la ora 21:00.

Vă aşteptăm în număr cât mai mare la cel mai spectaculos eveniment moto al sezonului competiţional 2024! Să susţinem împreună sportivii români şi să ne bucurăm de tot ce are mai bun SuperEnduro la nivel mondial!

Sala Polivalentă din Cluj arată ttotal diferit 

Sala Polivalentă din Cluj, acolo unde s-au desfăşurat marile competiţii sportive din tenis, baschet sau handbal este de nerecunoscut. Într-o zi şi o noapte  pe suprafaţa sălii au fost aduse tone de pământ, sute de metri cubi lemn şi  piatră. Totul pentru eveniment în premieră în România, Campionatele Europene şi Mondiale de SuperEnduro, în care 42 de motociclişti se vor întrece în mai multe curse pe un circuit inedit care îţi taie răsuflarea. Corespondentul nostru Bianca Baraboi a fost acolo, a testat chiar una dintre motociclete şi a văzut tot ce se întâmplă şi cum lucrează.

Lucrările au început încă de ieri, zeci de camioane şi utiljae au cărat lemne, pământ, piatră pentru a realiza cel mai spectaculos circuit indoor pentru întrecerea riderilor pe motociclete de la Campionatul European şi Mondial de Super Enduro/

200 de metri cubi de pământ, 60 metri cubi de lemn, 10 metri cubi de piatră au fost aşezate peste folii speciale care să protejeze suprafaşa Sălii Polivalente.

Astfel de competiţii s-au mai desfăsurat şi sălile din Franţa, Germania, Ungaria sau Polonia. Alain Blanchard organizatorul şi propietarul acestor competiţii a venit special în România de mai multe zile pentru a supraveghea lucrările de transformare ale Sălii Polivalente

În secţiunea dedicată Campionatului European România va fi reprezentat de riderul Sergiu Grecu, participant şi în alte ediţii anterioare. El a parcurs pentru un un scurt traseu de recunoaştere.

În total, sâmbătă vor evolua 42 de rideri în Polivalenta din Cluj, cu motoarele turate la maxim, încercând să depăşească obstacole ridicate. Riderul român Dani Oţil va fi gazda pentru publicul din Cluj.

Campionatele Mondiale de Supernduro, vor începe cu calificările la diferitele secţiuni, iar de la ora 18.00, sâmbătă, vor fi finalele europene şi Mondiale, ce pot fi văzute în direct şi în exclusivitate, în România, pe Prima sport 3.

mail-share icon Email
viewscnt

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele