Ultima oră
LIVE VIDEO | Real Madrid s-a calificat după 3-4 cu Man. City la loviturile de departajare! Bayern este cealaltă semifinalistă, după 1-0 cu Arsenal LIVE VIDEO | Real Madrid s-a calificat după 3-4 cu Man. City la loviturile de departajare! Bayern este cealaltă semifinalistă, după 1-0 cu Arsenal
VIDEO | Bayern îşi salvează sezonul! Kimmich îi duce pe bavarezi în semifinalele Ligii Campionilor VIDEO | Bayern îşi salvează sezonul! Kimmich îi duce pe bavarezi în semifinalele Ligii Campionilor
Florin Maxim vrea să ducă până la final povestea. ”Să dea Dumnezeu să marcăm şi în finală” Florin Maxim vrea să ducă până la final povestea. ”Să dea Dumnezeu să marcăm şi în finală”
Istorie în motorsportul românesc: Dominic Marcu aduce primul titlu absolut într-un campionat de viteză în coastă cu o maşină electrică Istorie în motorsportul românesc: Dominic Marcu aduce primul titlu absolut într-un campionat de viteză în coastă cu o maşină electrică
Corvinul scrie cea mai frumoasă poveste a anului în fotbalul românesc. ”O calificare istorică pentru această echipă minunată, gaşca nebună” Corvinul scrie cea mai frumoasă poveste a anului în fotbalul românesc. ”O calificare istorică pentru această echipă minunată, gaşca nebună”
Juventus Torino trebuie să îi plătească 10 milioane de euro lui Cristiano Ronaldo Juventus Torino trebuie să îi plătească 10 milioane de euro lui Cristiano Ronaldo

Canadianul Bobby Hull, legendă a hocheiului pe gheaţă, a murit la 84 de ani

Sporturi Publicat pe 31 ian 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21000097/1/bobby-hull.jpg

Canadianul Bobby Hull, jucător legendar de hochei pe gheaţă în anii 1960, a murit la vârsta de 84 de ani, a anunţat, luni, fosta sa echipă, Chicago Blackhawks, o franciză din campionatul nord-american (NHL).

Cunoscut ca „Golden Jet” din cauza părului său blond şi a vitezei sale pe gheaţă, Bobby Hull a câştigat Cupa Stanley în 1961 cu Blackhawks, unde rămâne cel mai bun marcator (604 reuşite).

În 17 sezoane, din care cincisprezece cu Chicago, el a jucat 1.063 de meciuri, a marcat 610 goluri şi a dat 560 de pase decisive, potrivit site-ului oficial NHL.

”La apogeul carierei sale nu a existat un astfel de marcator prolific în tot hocheiul”, a declarat comisarul NHL Gary Bettman într-o declaraţie numindu-l pe Hull drept un „superstar”.

”Când Bobby Hull se pregătea pentru a trage, fanii din NHL se ridicau, iar portarii adversari se pregăteau”, a adăugat el.

Bobby Hull a câştigat de două ori trofeul pentru cel mai bun jucător al sezonului (MVP) în 1964-65 şi 1965-66 şi apoi un altul pentru cel mai bun marcator.

De asemenea, el este cunoscut pentru că a fost primul din hocheist din istorie care a semnat un contract în valoare de peste un milion de dolari.

În afara patinoarului, el a fost acuzat de violenţă domestică de mai multe dintre partenerele sale. Hull a fost condamnat pentru agresarea unui poliţist care a intervenit într-o ceartă cu soţia sa în 1986.

În 1998 s-a remarcat şi pentru afirmaţii rasiste, după ce a spus pentru Moscow Times că populaţia de culoare din Statele Unite creşte prea repede şi că ”Hitler avea idei bune”, dar ”a mers puţin prea departe”

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele