Ultima oră
Spania - Italia 1-0. Diferenţa a fost făcută de un autogol Spania - Italia 1-0. Diferenţa a fost făcută de un autogol
VIDEO | Angel Reese a scris istorie în WNBA VIDEO | Angel Reese a scris istorie în WNBA
S-au înţeles! LA Lakers are un nou antrenor S-au înţeles! LA Lakers are un nou antrenor
Verdict ciudat. Florin Răducioiu, impresionat de o naţională care continuă să dezamăgească. ”O echipă pe care o apreciez mult” Verdict ciudat. Florin Răducioiu, impresionat de o naţională care continuă să dezamăgească. ”O echipă pe care o apreciez mult”
Serbia ameninţă că ar putea părăsi Euro 2024 din cauza scandărilor Serbia ameninţă că ar putea părăsi Euro 2024 din cauza scandărilor
"Puteam fi mai buni cu şi fără minge”. Kane, supărat după remiza cu Danemarca "Puteam fi mai buni cu şi fără minge”. Kane, supărat după remiza cu Danemarca

"Când m-am apucat de fotbal nu mă gândeam că am să ajung atât de sus". La exact 18 ani de la semifinala cu Middlesbrough, Nicolae Dică a rememorat dubla istorică | EXCLUSIV

FCSB Publicat de Tudor Moisa pe 27 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/21573333/1/profimedia-0018175530.jpg

Pe 27 aprilie 2006, FCSB (Steaua la acel moment) se deplasa în Anglia pentru returul semifinalei de Cupă UEFA.

Trupa antrenată de Cosmin Olăroiu câştigase meciul de la Bucureşti, scor 1-0, graţie reuşitei semnate de Nicolae Dică.

În retur, Nicolae Dică a ieşit din nou la rampă, deschizând scorul. Ulterior, Dorin Goian a dublat avantajul şi părea că nimic nu se mai poate întâmpla.

Ceea ce a urmat încă îi bântuie pe fanii echipei şi în ziua de azi, Middlesbrough reuşind să întoarcă scorul şi să se califice în finala de la Eindhoven.

Chiar dacă deznodământul are nuanţe tragice, semifinala jucată de FCSB rămâne cea mai mare performanţă, de după Revoluţie, a unei echipe de fotbal din România.

Au trecut 18 ani şi pare că suntem mai departe ca niciodată de o asemenea reuşită. De aceeaşi părere este şi Nicolae Dică, care a fost unul dintre cei mai importanţi, dacă nu cumva chiar cel mai important jucător din acea campanie incredibilă.

Cu ocazia a 18 ani de la ultima mare performanţă românească, Nicolae Dică a rememorat, pentru Prima Sport, duelul cu Middlesbrough.

"Când m-am apucat de fotbal nu mă gândeam că am să ajung atât de sus, mai ales cu o echipă românească. După Revoluţie, nimeni nu a mai reuşit o asemenea performanţă.

Nu pot să zic că a fost cel mai important moment din cariera mea, pentru că am câştigat campionate, cupe, am jucat în Champions League. Un meci important a fost şi cel cu Dinamo Kiev, primul meci în grupele Champions League.

Dar a fost unul dintre cele mai importante, mai ales că am reuşit să marchez atât la Bucureşti, cât şi în Anglia.

A fost o performanţă că am ajuns până în semifinală, dar şi un regret că nu am ajuns în finală, pentru că am fost aproape. Dacă ne băteau cei de la Middlesbrough clar şi la Bucureşti şi la retur, ziceam că nu am avut şanse, dar noi am pierdut calificarea în minutul 89. Este un regret că nu am ajuns în finală, că o echipă românească nu a ajuns în finala Cupei UEFA.

Mi-aş dori (n.r. ca o echipă românească să repete performanţa), dar cred că este foarte greu în viitorul apropiat. Se investesc foarte mulţi bani la celălalte echipe din Europa. Şi atunci se investea, dar a fost acea generaţie senzaţională. Am fost un grup bun şi am reuşit să facem o campanie bună", a declarat Nicolae Dică, pentru Prima Sport.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele