Ultima oră
Pleacă sau rămâne la Rapid? Viorel Moldovan a dezvăluit situaţia lui Rrahmani | VIDEO EXCLUSIV Pleacă sau rămâne la Rapid? Viorel Moldovan a dezvăluit situaţia lui Rrahmani | VIDEO EXCLUSIV
Un fotbalist a ales liga secundă în detrimentul lui Dinamo Un fotbalist a ales liga secundă în detrimentul lui Dinamo
UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva Albaniei UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva Albaniei
LIVE TEXT | Serbia - Anglia 0-1! Bellingham deschide scorul LIVE TEXT | Serbia - Anglia 0-1! Bellingham deschide scorul
Slovenia - Danemarca 1-1! Rezultat surprinzător la Stuttgart Slovenia - Danemarca 1-1! Rezultat surprinzător la Stuttgart
Ovidiu Mihăilă, noul antrenor al echipei SCMU Craiova Ovidiu Mihăilă, noul antrenor al echipei SCMU Craiova

Căpitanul Franţei a suferit o fractură de pomete. Dupont ar putea fi indisponibil pentru restul Cupei Mondiale de rugby

Rugby Publicat pe 23 sep 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38220/21324426/1/dupont.jpg

Căpitanul Franţei, Antoine Dupont, a suferit o fractură de pomete în victoria de joi cu 96-0 împotriva Namibiei, de la Cupa Mondială, a anunţat Federaţia Franceză de Rugby.

Jucătorul anului 2021 a fost nevoit să iasă din teren în minutul 46, după ce Johan Deysel a făcut un placaj cap la cap şi a fost eliminat.

FFR precizează că Dupont va rămâne în echipă şi va consulta un specialist pentru a stabili cât timp va fi indisponibil.

Ultimul meci al Franţei în grupă este împotriva Italiei, pe 6 octombrie.

Sferturile de finală sunt programate în weekendul 14-15 octombrie, semifinalele în weekendul următor, iar finala sâmbătă, 28 octombrie.

"Antoine Dupont a suferit o fractură maxilo-zigomatică. A fost solicitată o opinie chirurgicală de specialitate pentru a determina durata exactă a indisponibilităţii jucătorului. Antoine Dupont rămâne în lotul Franţei", a precizat FFR.

Pierderea lui Dupont ar fi o lovitură grea pentru şansele Franţei de a câştiga pentru prima dată Cupa Mondială.

Pe lângă faptul că a fost desemnat jucătorul anului, el a mai fost ales jucătorul turneului celor şase naţiuni în 2022 şi 2023.

Jucătorul de 26 de ani este, de asemenea, neînvins în 14 teste pe teren propriu în calitate de căpitan al Franţei.

După ce a învins Noua Zeelandă, triplă câştigătoare, în meciul de deschidere a turneului, Dupont s-a aflat printre cei 12 jucători odihniţi pentru a doua victorie a Franţei în grupă, în faţa Uruguayului.

El a fost reintrodus în echipă împotriva Namibiei la Marsilia şi a ajutat gazdele să conducă cu 54-0 înainte de ciocnirea cu Deysel.

Căpitanul Namibiei a primit iniţial un cartonaş galben, dar acesta a fost transformat în roşu, după vizionarea imaginilor video.

De la incident, Deysel spune că a luat legătura cu Dupont pentru a-şi cere scuze.

"Aş dori să îi transmit cele mai bune urări lui Antoine Dupont. Este clar că nu am vrut să-i fac rău", a declarat Deysel.

"Totul s-a întâmplat foarte repede şi nu am putut să-mi dau capul la o parte suficient de repede, ceea ce a dus la o ciocnire la nivelul capului. Cunosc regulile şi am ştiut imediat că am fost vinovat. Am vorbit cu Fabien Galthie (n.r. selecţionerul Franţei) imediat după meci şi i-am transmis cele mai bune urări şi scuzele mele lui Antoine, atât personal, cât şi prin intermediul medicului echipei Franţei. Este un jucător şi o persoană extraordinară şi îi doresc o recuperare rapidă", a spus Deysel.

Dupont va merge la un specialist pentru a determina ce grad are fractura, dar primele estimări arată că va fi absent între patru şi şase săptămâni.

mail-share icon Email
viewscnt

Rugby

Ultimele articole Toate articolele