Ultima oră
EXCLUSIV | Cristi Dulca, opinie despre cine va antrena CFR Cluj în sezonul următor  EXCLUSIV | Cristi Dulca, opinie despre cine va antrena CFR Cluj în sezonul următor
Inter Miami s-a despărţit de tehnicianul Phil Neville Inter Miami s-a despărţit de tehnicianul Phil Neville
Anchetă a UEFA după ce Szymon Marciniak, arbitrul finalel Ligii Campionilor, a ţinut un discurs la o reuniune organizată de un politician de extremă dreapta
Anchetă a UEFA după ce Szymon Marciniak, arbitrul finalel Ligii Campionilor, a ţinut un discurs la o reuniune organizată de un politician de extremă dreapta
EXCLUSIV VIDEO | Se retrage Adrian Mititelu de la FCU Craiova? ”Este vorba de 20 de ani de patimă şi de suferinţă”. Decizia luată după meciul cu CFR Cluj EXCLUSIV VIDEO | Se retrage Adrian Mititelu de la FCU Craiova? ”Este vorba de 20 de ani de patimă şi de suferinţă”. Decizia luată după meciul cu CFR Cluj
Cu cine poate juca echipa CFR Cluj în turul 2 al Conference League. Lista posibililor adversari Cu cine poate juca echipa CFR Cluj în turul 2 al Conference League. Lista posibililor adversari
Monica Niculescu, eliminată din proba de dublu a turneului de la Roland Garros. Sportiva din România, OUT din competiţie Monica Niculescu, eliminată din proba de dublu a turneului de la Roland Garros. Sportiva din România, OUT din competiţie

Ce ”mutare” face FCSB după ce a venit decizia ÎCCJ în legătură cu palmaresul Stelei: ”Un real succes. Instanţa a decis practic că noi suntem continuatoarea echipei!”

FCSB Publicat pe 28 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/21079330/1/csa-fcsb.jpg

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca procesul dintre CSA Steaua şi FCSB privind palmaresul să se rejudece. Procesul va avea loc la Curtea de Apel Bucureşti.

După această decizie, avocaţii celor de la FCSB, Adrian Cavescu şi Dan Idiţă, au vorbit direct din faţa instituţiei publice. 

Oamenii care reprezintă interesele lui Gigi Becali au părut foarte optimişti şi susţin că procesul este deja câştigat de FCSB. 

”Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis admiterea recursurilor formate de FCSB şi de Asociaţia Salvaţi Steaua şi rejudecarea cauzei de către Curtea de Apel.

FCSB consideră decizia una de succes. Curtea de Apel, iniţial, nu a lămurit cauza. Nu a precizat ce se întâmplă cu palmaresul după 2003.

Lucrurile sunt clare, sunt simple. Un club profesionist de fotbal căruia i s-a asigurat continuitatea are un palmares unic şi acesta aparţine celui care deţine astăzi clubul şi care i-a continuat activitatea fotbalistică şi profesională. 

Decizia e una favorabilă FCSB, e un succes incontestabil. Ne vedem la rejudecare în apel unde sunt convins că vom avea câştig de cauză”, a spus Adrian Cavescu.

”Practic presupune faptul că o să se rejudece cauza. Nu vreau să fac prea multe comentarii. Singurul lucru, vreau să-l completez pe colegul meu. Noi am câştigat.

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit faptul că Fotbal Club FCSB e continuatoarea activităţii sportive a echipei de fotbal Steaua Bucureşti. Din acest punct de vedere nu mai există dubii. E o chestiune tranşată de către Instanţa de Apel”, a spus şi Dan Idiţă.

Scurt istoric al situaţiei

CSA Steaua a câştigat la data de 5 iulie 2019, la Tribunalul din Bucureşti, palmaresul echipei de fotbal Steaua din 1947 până în 2003. După ce FCSB a atacat hotărârea la Curtea de Apel, Instanţa a stabilit pe 28 iunie 2021 că CSA Steaua deţine palmaresul din 1947 până în 1998, AFC Steaua are trofeele câştigate din 1998 până în 2003, iar FCSB din 2003 până în prezent.

Formaţia patronată de Gigi Becali a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Pe 2 martie şi 16 martie au avut loc primele amânări la cel mai înalt for de justiţie din România.

FCSB a pierdut marca ”Steaua” în decembrie 2014 printr-o decizie luată de ÎCCJ. Ulterior, în decembrie 2016, echipei lui Gigi Becali i-a fost interzis de către Curtea de Apel să mai folosească numele ”Steaua”.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele