adplus-dvertising
Ultima oră
BREAKING NEWS ǀ Lovitură de teatru la FCSB! Cine va decide primul 11 şi schimbările pentru restul meciurilor din Superligă BREAKING NEWS ǀ Lovitură de teatru la FCSB! Cine va decide primul 11 şi schimbările pentru restul meciurilor din Superligă
VIDEO | Rapid – Farul 0-0, LIVE la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Oaspeţii au tras de două ori în bară VIDEO | Rapid – Farul 0-0, LIVE la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Oaspeţii au tras de două ori în bară
VIDEO | În Giuleşti e din nou sărbătoare. Fanii Rapidului fac spectacol la meciul cu Farul VIDEO | În Giuleşti e din nou sărbătoare. Fanii Rapidului fac spectacol la meciul cu Farul
VIDEO | Chelsea nu se regăseşte. A pierdut cu Aston Villa şi e pe 11 în Premier League VIDEO | Chelsea nu se regăseşte. A pierdut cu Aston Villa şi e pe 11 în Premier League
VIDEO ǀ Bayern Munchen – Borussia Dortmund 4-2! Bavarezii trec pe primul loc în Bundesliga. BVB îşi salvează onoarea în a doua repriză VIDEO ǀ Bayern Munchen – Borussia Dortmund 4-2! Bavarezii trec pe primul loc în Bundesliga. BVB îşi salvează onoarea în a doua repriză
VIDEO | Inter cedează pe teren propriu cu Fiorentina şi poate pierde podiumul la finalul etapei din Serie A VIDEO | Inter cedează pe teren propriu cu Fiorentina şi poate pierde podiumul la finalul etapei din Serie A

Ce performanţă! Valentin Creţu, câştigătorul Cupei Naţiunilor în proba de sanie simplu masculin

Sporturi Publicat pe 24 feb 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21030768/1/valentin-cretu.jpg

Valentin Creţu este câştigătorul Cupei Naţiunilor în acest sezon competiţional la proba de sanie simplu masculin, el obţinând globul de cristal. La Winterberg, pentru România au obţinut medalia de argint Tudor Ştefan Handaric şi Sebastian Motzca şi medalia de bronz Raluca Strămaturaru.

Potrivit FR Bob şi Sanie, în clasamentului general, după toate etapele desfăşurate în cadrul Cupei Naţiunilor, Creţu a obţinut medalia de aur şi globul de cristal. Titlul a fost disputat de 29 de sportivi, însă clasările bune a lui Valentin Creţu în fiecare etapă i-au adus puncte şi iată că a obţinut încă o victorie pentru România la proba de sanie.

Sportivul a fost într-o formă bună în acest sezon, iar experienţa şi determinarea şi-au spus cuvântul. Printre rezultatele obţinute de el se numără câştigarea medaliei de aur la etapa Cupei Naţiunilor desfăşurată la Winterberg la începutul lunii februarie, dar şi medalia de bronz obţinută pe 17 februarie la St. Mortiz, pe singura pârtie olimpică naturală din lume.

"Sezonul 2022 /2023 a fost unul plin de provocări pentru mine. Primul obiectiv a fost să fixam materialele pe care urma să concurez şi să îmi păstrez o formă sportivă cât mai bună pe parcursul competiţiilor. Chiar dacă nu am participat la două etape din circuitul mondial, care au avut loc în Park City -USA şi Whistler-CANADA, în acea perioadă am reuşit să îmbunătăţim materialele, să mă antrenez pe pârtiile din Europa şi să rămân motivat.

La fiecare concurs m-am străduit să dau tot ce am mai bun, să mă concentrez la fiecare coborâre, iar acum pe final de sezon sunt foarte fericit să pot culege roadele acestui efort colectiv”, a declarat Valentin Creţu după festivitatea de premiere.

O felicit pe Raluca Strămaturaru care astăzi a reuşit o coborâre foarte bună şi a cucerit medalia de bronz la proba de simplu feminin. Felicitări şi colegilor din proba de dublu masculin, Handaric Ştefan /Motzca Sebastian, care s-au autodepăsit şi cu un record personal la finalul coborârii au cucerit medalia de argint.

Iar eu în proba de simplu masculin a ultimei etape din Cupa Naţiunilor a acestui sezon am reuşit un loc 6 care mi-a asigurat punctajul necesar pentru câştigarea Cupei Naţiunilor la total. Medalia de aur şi globul de Cristal la final de sezon, acompaniate de intonarea imnului naţional pe cea mai înaltă treaptă a podiumului îmi dăruiesc o onoare şi o emoţie greu de descris in cuvinte. Pentru mine, visul de mic copil când am descoperit tainele acestui sport este îndeplinit!

Mulţumim tuturor celor implicaţi în activitatea noastră! Mulţumim celor care ne susţin de acasă şi care reuşesc mereu sa ne încarce pozitiv şi să ne facă să credem mai mult în noi şi că se poate”, a adăugat el.

Tot vineri, echipajul de dublu de la CSO Sinaia a reuşit să câştige la Winterberg a doua medalie de argint în Cupa Naţiunilor. Reuşita sportivilor Tudor Ştefan Handaric şi Sebastian Motzca vine după ce în urmă cu o săptămână ei au obţinut la St. Moritz (Elveţia) tot argintul.

Raluca Strămaturaru, legitimată la Clubul Steaua şi antrenată de Eugen Radu, a cucerit bronzul în ultima etapă a Cupei Naţiunilor de la Winterberg. Din acest sezon, alături de Carmen Manolescu, Strămăturaru participă la o nouă probă introdusă Federaţia Internaţională de Sanie în calendarul competiţional şi anume proba de sanie dublu feminin.

"Sincer, mă bucur tare mult pentru că am făcut o coborâre reuşită care să îmi asigure o medalie în ultima etapă din Cupa Naţiunilor. După un sezon dificil în care am concurat şi la proba de simplu şi la cea de dublu mă pot considera mândră de rezultatele mele", a declarat Raluca Strămaturaru.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele