Ultima oră
VIDEO | Liverpool - Luton 4-1. ”Cormoranii” au fost conduşi la pauză, apoi s-au descătuşat VIDEO | Liverpool - Luton 4-1. ”Cormoranii” au fost conduşi la pauză, apoi s-au descătuşat
In mijlocul scandalului legat de suspendarea Simonei Halep, Patrick Mouratoglou a devenit antrenorul unui jucător de top din ATP In mijlocul scandalului legat de suspendarea Simonei Halep, Patrick Mouratoglou a devenit antrenorul unui jucător de top din ATP
Răzvan Lucescu, eliminat dramatic din Cupa Greciei Răzvan Lucescu, eliminat dramatic din Cupa Greciei
VIDEO | Ratare uriaşă în Liga Campionilor. Jucătorul lui Porto a crezut că a marcat VIDEO | Ratare uriaşă în Liga Campionilor. Jucătorul lui Porto a crezut că a marcat
O jucătoare în vârstă de 24 de ani a murit în timpul cantonamentului pentru meciuri de calificare la JO. Ea era suspectă de malarie O jucătoare în vârstă de 24 de ani a murit în timpul cantonamentului pentru meciuri de calificare la JO. Ea era suspectă de malarie
FCU Craiova a renunţat la un om cheie. "O perioadă foarte frumoasă, plină de realizări” FCU Craiova a renunţat la un om cheie. "O perioadă foarte frumoasă, plină de realizări”

Ce se întâmplă cu dreptul de promovare al Stelei? Răspunsul evaziv primit de suporteri de la MApN

Fotbal Internațional Publicat de Tudor Moisa pe 8 dec 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21416121/1/csa-steaua.jpg

De ani de zile suporterii Stelei încearcă să găsească o variantă prin care clubul pe care îl susţin să aibă drept de promovare.

Totuşi, entitatea care ar trebui să se ocupe de această problemă şi anume Ministerul Apărării Naţionale nu face aproape nimic în acest sens. Ajunşi la capătul răbdării, suporterii stelişti au abordat problema direct şi le-au prezentat persoanelor cu factor de decizie din MApN trei posibile soluţii care ar rezolva problema dreptului de promovare.

După cum apare pe pagina de Facebook a celor de la Fidelis Steaua, Ministerul Apărării Naţionale a venit cu un răspuns evaziv.

MApN le-a comunicat suporterilor faptul că "demersurile nu sunt finalizate încă, iar la momentul în care se va ajunge la o variantă finală, va fi emis un comunicat oficial".

Concret, nici până în ziua de azi nu s-a ajuns la o abordare a Ministerului prin care CSA Steaua ar putea avea drept de promovare.

Sezonul acesta este compromis, clubul din Ghencea fiind nevoit, indiferent de poziţia ocupată la finalul ligii a doua, să evolueze şi în stagiunea viitoare în eşalonul secund. Faptul că MApN în continuare nu ajunge la o variantă prin care ar porni procesul de dobândire a dreptului de promovare este o veste foarte proastă pentru fanii Stelei, care nu au siguranţa că vor putea promova la finalul sezonului viitor.

"Recent, ne-am adresat Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro  şi Departamentul relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului exprimându-ne ingrijorarea în ceea ce priveşte viitorul echipei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti .

Le-am transmis acestora, cât se poate de direct faptul că suporterii stelişti au ajuns la capătul răbdării şi că în mod justificat îi bănuim de auto sabotaj şi rea credinţă, dat fiind faptul că de 3 ani de zile de când echipa de fotbal este în Liga2, nu au oferit o soluţie care să o pună şi în practică, pentru a putea promova cu echipa de fotbal. 

Le-am învederat acestora, posibilităţi în care pot promova cu echipa de fotbal:

1. Înfiinţare unui S.A. de către Clubul Sportiv al Armatei STEAUA şi din care şi el să facă parte împreună cu investitorii şi As47. Pentru acest lucru va fi necesar de Ordin de Ministru al Apărării Naţionale.

2. Înfiinţarea unei Asociaţii fără scop patrimonial, de către Clubul Sportiv al Armatei STEAUA şi din care şi el să facă parte împreună cu investitorii şi As47. Pentru acest lucru există deja temei juridic şi anume art. 1 alin. (3) din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a C.S.A. STEAUA. 

3. Contractul de Asociere în Participaţie, care nu este un element de noutate pentru fotbalul românesc. Acesta a mai fost pus în practică de Clubul Sportiv Universitatea Craiova (instituţia de drept public cu caracter sportiv ce funcţionează în subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale). Acesta are ca temei juridic Art. 1949 - 1954 din Legea nr. 287/2009 privind Codul Civil şi de art. 34, art. 125, art. 269, art. 321 şi art. 332 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal şi normele metodologice de aplicare corespondente. Din acest contract de asociere în participaţie pot face parte Clubul STEAUA, investitorii şi As47. 

Indiferent de forma aleasă, dorinţa noastră este ca aceştia să găsească o soluţie care să poată duce STEAUA pe căile performenţei în Liga1 şi să nu fim doar o simplă prezenţă acolo. Vrem performanţă, iar alegerea formei de organizare este esenţială pentru a satisface cerinţa performanţei şi cerinţele investitorilor. Vrem investitori puternici alături de noi! 

Totodată, reafirmăm că dorinţa suporterilor ca AS47 , entitate ce reprezintă toţi suporterii stelişti, să facă parte din viitorul clubului STEAUA, este de neclintit.

Dumnealor ne-au transmis că, "demersurile nu sunt finalizate încă, iar în momentul în care se va ajunge la o variantă finală, va fi emis un comunicat oficial."

Nu ne rămâne decât să sperăm că demersurile vor fi finalizate într-un timp util, astfel încât să nu începem următorul sezon 2024-2025, fără dreptul de a promova." este comunicatul emis de Fidelis Steaua.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri