adplus-dvertising
Ultima oră
Alexandru Maxim cucereşte Turcia! Mijlocaşul român, gol şi assist şi în ultima etapă Alexandru Maxim cucereşte Turcia! Mijlocaşul român, gol şi assist şi în ultima etapă
EXCLUSIV | Cât de pregătit e Ştefan Baiaram pentru transferul în afară? Reacţia sinceră a lui Ioan Ovidiu Sabău EXCLUSIV | Cât de pregătit e Ştefan Baiaram pentru transferul în afară? Reacţia sinceră a lui Ioan Ovidiu Sabău
VIDEO | U. Craiova - Farul Constanţa 4-1! Trupa lui Gică Hagi încheie sezonul surclasată de olteni VIDEO | U. Craiova - Farul Constanţa 4-1! Trupa lui Gică Hagi încheie sezonul surclasată de olteni
EXCLUSIV | Alexandru Păun, despre cel mai greu moment al sezonului: ”Nu am putut să dorm după acel meci” EXCLUSIV | Alexandru Păun, despre cel mai greu moment al sezonului: ”Nu am putut să dorm după acel meci”
Două pierderi importante pentru Dinamo înaintea meciului cu Universitatea Cluj Două pierderi importante pentru Dinamo înaintea meciului cu Universitatea Cluj
EXCLUSIV | CFR Cluj gata de transferuri de top? Ioan Ovidiu Sabău e convins: ”Jucătorii care vor veni, vor veni ca titulari” EXCLUSIV | CFR Cluj gata de transferuri de top? Ioan Ovidiu Sabău e convins: ”Jucătorii care vor veni, vor veni ca titulari”

Ceferin, despre noul format al Ligii Campionilor. ”O decizie în unanimitate care arată că fotbalul european este mai unit ca niciodată”

Champions League Publicat de Daian Cutu pe 10 mai 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20701907/1/aleksander-ceferin.jpg

Preşedintele UEFA, Alexander Ceferin, a salutat decizia luată în unanimitate de Comitetului Executiv al UEFA, Asociaţia Europeană a Cluburilor, ligile europene şi de federaţiile naţionale privind schimbarea formatului competiţiilor europene pentru cluburi,

"UEFA a arătat în mod clar, astăzi, că suntem pe deplin angajaţi în respectarea valorilor fundamentale ale sportului şi în apărarea principiului cheie al competiţiilor deschise, cu calificări bazate pe merit sportiv, în deplină concordanţă cu valorile şi modelul sportiv european bazat pe solidaritate.

Deciziile de astăzi încheie un amplu proces de consultare în timpul căruia am ascultat ideile fanilor, jucătorilor, antrenorilor, asociaţiilor naţionale, cluburilor şi ligilor, pentru a numi doar câteva dintre acestea, cu scopul de a găsi cea mai bună soluţie pentru dezvoltarea şi succesul fotbalului european, atât pe plan intern, cât şi pe scena internaţională a cluburilor.

Suntem convinşi că formatul ales găseşte echilibrul potrivit şi că va îmbunătăţi echilibrul competitiv şi va genera venituri solide care pot fi distribuite către cluburi, ligi şi în fotbalul de bază de pe continentul nostru, sporind în acelaşi timp atractivitatea şi popularitatea competiţiilor noastre de club.

Sunt foarte mulţumit că a fost o decizie unanimă a Comitetului Executiv al UEFA, Asociaţia Europeană a Cluburilor, ligile europene şi federaţiile naţionale fiind toate de acord cu propunerea făcută. O altă dovadă că fotbalul european este mai unit ca niciodată.

Astfel, calificarea va rămâne bazată exclusiv pe performanţa sportivă, iar visul de a participa va rămâne pentru toate cluburile",
a declarat Ceferin, potrivit site-ului oficial al UEFA.

Liga Campionilor va avea din sezonul 2024-2025 un minicampionat de opt etape cu 36 de echipe, faţă de 32 de formaţii care joacă în prezent în faza grupelor, cu şase etape, a anunţat, marţi, UEFA, în cadrul unei reforme controversate menite să ofere mai multe meciuri televiziunilor.

La finalul reuniunii comitetului executiv de la Viena, forul european a adoptat liniile generale ale acestei reforme, care include şi două locuri suplimentare alocate celor mai bune două naţiuni europene din sezonul precedent, un fel de plasă de siguranţă pentru echipele de top, şi un al treilea club calificat pentru a cincea naţiune din clasamentul coeficienţilor UEFA, ocupat în prezent Franţa.

Modificări similare de format vor fi aplicate şi în UEFA Europa League (8 meciuri în faza campionat) şi UEFA Europa Conference League (6 meciuri în faza campionat), iar ambele vor include, de asemenea, 36 de echipe în faza campionat.

Aceasta este cea mai radicală schimbare pentru Liga Campionilor din ultimii 20 de ani.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri